ΙΔΕΠ: Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας 2023

Το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας επιλογής για την απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας για το 2023. Η θεματική του Βραβείου για το 2023 είναι ‘Εκπαίδευση και Καινοτομία’ και συνδέεται με το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023.

Η φετινή θεματική διερευνά πώς οι υφιστάμενες και αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, η κωδικοποίηση, ο προγραμματισμός και η εικονική πραγματικότητα έχουν εισαχθεί στα σύγχρονα εκπαιδευτικά συστήματα.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας καθιερώθηκε από το 2021 ως μέρος των δραστηριοτήτων για την προώθηση της επίτευξης του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης μέχρι το 2025, και αποτελεί ετήσιο θεσμό για ολόκληρη την Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027. Σκοπός του θεσμού είναι να παρουσιάσει τις εξαίρετες διδακτικές πρακτικές που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και να αναγνωρίσει το έργο των εκπαιδευτικών και των σχολείων για την προσφορά τους.

Στόχοι του βραβείου είναι η αναγνώριση των επιτευγμάτων των εκπαιδευτικών και των σχολείων και η προβολή του έργου τους, ο εντοπισμός και η προώθηση καλών πρακτικών διδασκαλίας και μάθησης, η προώθηση της αμοιβαίας ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ εκπαιδευτικών και προσωπικού του σχολείου και η προώθηση της αξίας του προγράμματος Erasmus+ για τη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών στην Ευρώπη.

Το βραβείο απονέμεται σε σχέδια Erasmus+ που έχουν ήδη ολοκληρωθεί στους τομείς της σχολικής εκπαίδευσης, και επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και επιλέγονται από το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης, ως αρμόδια Εθνική Υπηρεσία για την Κύπρο. Η αξιολόγηση και επιλογή των σχεδίων γίνεται με βάση προκαθορισμένες διαδικασίες και κριτήρια που έχουν καταρτιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις Εθνικές Υπηρεσίες του Προγράμματος.

Το βραβείο έχει συμβολική αξία, καθώς τα σχέδια Erasmus+ υλοποιούνται στη βάση χρηματοδότησης. Εντούτοις, τα βραβευθέντα σχέδια θα προβληθούν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ως καλές πρακτικές καινοτομίας στην εκπαίδευση και θα εκπροσωπηθούν στην Εθνική και Ευρωπαϊκή Τελετή Βράβευσης. Απονέμονται μέχρι τέσσερα βραβεία ανά χώρα του Προγράμματος, ένα για καθεμιά από τις κατηγορίες Προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα, Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και Επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση

Περισσότερα για τη διαδικασία επιλογής, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής αλλά και για το ίδιο το βραβείο εδώ.

Δειτε Επισης

Για πρώτη φορά σε επίπεδο Α η κυπριακή οικονομία-Πού στηρίζει την αναβάθμιση σε Α- ο οίκος Scope Ratings
Ολοκληρώνεται το 2025 ο δρόμος Αστρομερίτη προς Ευρύχου-Ορίζοντας το 2026 για προσφορές της γ' φάσης
Δεκαπέντε πολιτογραφήσεις για απασχολούμενους σε εταιρείες υψηλής ειδίκευσης την τελευταία τριετία
Δύο οι μνηστήρες για τη διαχείριση του Αστεροσκοπείου Τροόδους-Οι προσφορές που υπέβαλαν
Κλέβει τις εντυπώσεις το νέο Jumbo στη Λευκωσία-Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του πολυκαταστήματος
Φ. Ρουσουνίδης: Ξεπεράσαμε τα όρια μας για το καλό της βιομηχανίας, να κάνουν δεύτερες σκέψεις οι συντεχνίες
Βλέπει τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Σάββατο ο Παναγιώτου-Ζητά υπευθυνότητα
Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Το τραβάνε στα άκρα οι συντεχνίες-Κήρυξαν σε κατάσταση απεργίας την ξενοδοχειακή βιομηχανία
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου