Εναρκτήρια Διάλεξη της Καθηγήτριας Χρυσούλας Θώδη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αναγνωρίζει και επιβραβεύει την πρόοδο και ανέλιξη του ακαδημαϊκού του προσωπικού μέσα από τον θεσμό των Εναρκτήριων Διαλέξεων, ακολουθώντας τα πρότυπα παρόμοιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Αμερική. Η Εναρκτήρια Διάλεξη αποτελεί μια σημαντική στιγμή στην καριέρα ενός μέλους του ακαδημαϊκού προσωπικού, καθώς του/της προσφέρεται η ευκαιρία να μοιραστεί τα επιτεύγματά του/της σε δραστηριότητες έρευνας, καινοτομίας, προσφοράς στην κοινωνία και διδασκαλίας ενώπιον της πανεπιστημιακής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου 2023 (Τετάρτη, 18:00) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η Εναρκτήρια Διάλεξη της Καθηγήτριας Χρυσούλας Θώδη.

Η Καθηγήτρια Χρυσούλα Θώδη είναι Κλινική Ακουολόγος, Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Υγείας (Σχολή Θετικών Επιστημών), συνδιευθύντρια του Ερευνητικού Κέντρου iCommunicate στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και επιστημονική διευθύντρια του Ακουολογικού Κέντρου Κύπρου. Είναι η Σύμβουλος Ακουολόγος του Ανιχνευτικού Προγράμματος Ακοής Νεογνών Κύπρου, υπεύθυνη για τις διαγνωστικές αξιολογήσεις και τον ποιοτικό έλεγχο. Η έρευνα της καθηγήτριας Θώδη περιλαμβάνει επιδημιολογικές μελέτες με προγράμματα ανίχνευσης ακοής για παιδιά προσχολικής ηλικίας και ενήλικες, τεκμηρίωση αποτελεσμάτων ελέγχων ακοής, και κλινικές δοκιμές με παρεμβάσεις για άτομα με γνωστική και αισθητηριακή απώλεια. Έχει ηγηθεί και συμμετάσχει σε εθνικά και διεθνή χρηματοδοτημένα ερευνητικά προγράμματα. Η έρευνά της έχει χρηματοδοτηθεί από το Κυπριακό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τα Προγράμματα FP7 και H2020. Έχει πραγματοποιήσει δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε διεθνείς επιστημονικές συναντήσεις που ανέδειξαν την ερευνητική και κλινική της δουλειά. Η κλινική εμπειρογνωμοσύνη της Καθηγήτριας Χρυσούλας Θώδη περιλαμβάνει διαγνωστική διερεύνηση διαταραχών ακοής και ισορροπίας με συμπεριφορικές και νευροφυσιολογικές μετρήσεις. Είναι ευρέως αναγνωρισμένη στην κοινωνία για τη συμβολή της στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με απώλεια ακοής ή αιθουσαίας απώλειας.

Η Εναρκτήρια Διάλεξη της Καθηγήτριας Χρυσούλας Θώδη με τίτλο «Ακοή για όλους» θα προβάλλεται και διαδικτυακά σε αυτόν τον σύνδεσμο. Η διάλεξη είναι δωρεάν και ανοικτή στο κοινό. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Δειτε Επισης

Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα