Η βελτιστοποίηση των City Logistics και η εφαρμογή νέων μοντέλων διανομής Logistics

Ιδιαίτερα ευάλωτες είναι οι επιχειρήσεις σε διαταραχές από ενδογενείς αλλά και εξωγενείς παράγοντες που ταλανίζουν τις αγορές. Οι προκλήσεις έχουν κάνει εδώ και καιρό την εμφάνισή τους και σε τομείς όπως το λιανικό εμπόριο και οι εφοδιαστικές αλυσίδες. Σε συνδυασμό με ένα μπαράζ κρίσεων που προκύπτουν από διεθνείς οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις η σημερινή εποχή προκαλεί τεράστια αστάθεια.

Σε αυτό το εύθραυστο και γρήγορα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η ανθρωπότητα καλείται να προσαρμοστεί, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, στις συχνές και τεράστιες παγκόσμιες αλλαγές. Τα παγκόσμια αλυσιδωτά γεγονότα ταρακουνούν όλο τον πλανήτη με την οικονομική αβεβαιότητα να κυριαρχεί. Οι επιχειρήσεις παλεύουν για επιβίωση, επιβάλλεται να αναζητήσουν νέα μοντέλα και νέους τρόπους για να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά στην οικονομική κρίση.

Ταυτόχρονα η κοινωνία βρίσκεται σε ανισορροπία και μεταξύ άλλων, έχει να αντιμετωπίσει, τον πληθωρισμό, τα επιτόκια, τις ακρίβειες στα προϊόντα, τα οποία είναι πολυσύνθετα παράγωγα. Στην νέα τάξη πραγμάτων, επιβάλλεται τάχιστα να εκσυγχρονιστούν και να βελτιστοποιηθούν τα μοντέλα διαχείρισης των Logistics, συμπεριλαμβανομένου των διανομών, στην προσπάθεια μεταξύ άλλων, να δημιουργηθεί ανάχωμα στην ακρίβεια, να βελτιωθούν τα City Logistics και να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής του πολίτη.

Οι λύσεις υπάρχουν και ο Πέτρος Βασιλόπουλος, Executive Director του Ομίλου G.A.P. Vassilopoulos και Ειδικός Eπιστήμονας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) είναι έτοιμος να τις αναλύσει, να τις συζητήσει και να τις παρουσιάσει. Ο Διευθυντής του Ομίλου θα προβεί σε μια ανασκόπηση της τρέχουσας κατάστασης και θα προχωρήσει σε εισηγήσεις κατά τη διάρκεια του 20ου Cyprus Grocery Retail Conference που παρουσιάζουν οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ στις 4 Απριλίου στο Hilton Nicosia, σε μια ομιλία με τίτλο «Η βελτιστοποίηση των City Logistics, η εφαρμογή νέων μοντέλων διανομής Logistics και πώς οικοδομούμε ανάχωμα στην ακρίβεια των προϊόντων».

Πρωτοστάτης των Logistics

Ο Πέτρος Βασιλόπουλος ήταν από τους πρωτεργάτες που έδωσαν ώθηση, γνώση και ανάπτυξη στα Logistics στην Κύπρο από το 2000, ως επίσης και στην εδραίωση του μοντέλου Outsource Third Party Logistics (3PL) στην Κύπρο. Έχει πλούσια ακαδημαϊκή και πρακτική κατάρτιση στα Logistics, είναι κάτοχος Διδακτορικού στα Logistics, Fellow Chartered Shipbroker, Fellow of the Chartered Institute of Logistics, Fellow of the Institute of Freight Forwarders, μέλος του CSCMP USA, με μεταπτυχιακά στη Διοίκηση και Διεύθυνση Λιμένων καθώς και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στα Ναυτιλιακά από Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας. Διδάσκει Logistics and Supply Chain Management, για σχεδόν δύο δεκαετίες, πρώτα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ενώ τα τελευταία 15 χρόνια στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ΤΕΠΑΚ, σαν ειδικός επιστήμονας. Έλαβε μέρος ως ομιλητής σε αρκετά συνέδρια με θέμα τα Logistics. Έχει βραβευτεί με το Business Leader Award από το ΚΕΒΕ το 2019. Είναι ένας από τους κύριους μετόχους και Executive Director της G.A.P. Vassilopoulos, με 30 χρόνια εμπειρία και επικέντρωση τις υπηρεσίες Logistics του Ομίλου.

Συνέδριο και…επιβράβευση
Το 2023 σηματοδοτεί την 20η διοργάνωση του Cyprus Grocery Retail Conference το οποίο καλείται να καταγράψει τις τάσεις του λιανικού εμπορίου για τα επόμενα χρόνια, τις προκλήσεις και τις προοπτικές. Μέσω συζητήσεων, αναλύσεων και παρουσιάσεων, στη μεγαλύτερη σύναξη των στελεχών που δραστηριοποιούνται μπροστά και πίσω από τα ράφια του λιανικού εμπορίου των FMCGs, πρωτοκλασάτα στελέχη από την κυπριακή αγορά και καταξιωμένοι ομιλητές από το εξωτερικό θα τοποθετηθούν επί των θεμάτων που απασχολούν τον τομέα, ενώ υπό το μικροσκόπιο τους θα τεθεί το μέλλον του λιανικού εμπορίου για την επόμενη δεκαετία με γνώμονα τις τεχνολογικές καινοτομίες, την συμπεριφορά των καταναλωτών, τα οικονομικά δεδομένα και τις νέες πραγματικότητες. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα διεξαχθεί και η τελετή απονομής των IN Business Grocery Retail Awards που παρουσιάζει η Cyta Business, κατά την οποία θα βραβευθούν τα FMCGs brands που διέπρεψαν στην Κύπρο την χρονιά που μας πέρασε.

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: IMH
Κύριος Χορηγός: Υπεραγορές αλφαμέγα

Χορηγοί: Christoudias Logistics, Flexfin, JCC Payment Systems, Όμιλος GAP Vassilopoulos, Phil. Andreou Public Ltd, Powersoft, Prolab
Υποστηρικτές: Α/φοι Πέτρου Γαλακτοκομικά Προϊόντα (ΑΛΑΜΠΡΑ), Wolt Market

Με τη στήριξη: Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών, Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Κύπρου, ECR Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Βusiness, πόρταλ REPORTER, Cyprus Business News (CBN), Super FM

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 | Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος
CYPIN: Οι τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες της Mitsubishi Heavy Industries
Εργασιακά: Αποκλίσεις και διαφωνίες, αλλά στη μεγάλη εικόνα κοινές προσεγγίσεις
Επίσκεψη συνέδρων του Συνασπισμού Europa Uomo της Ευρώπης στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο
Ημερίδα ProW: Η ευζωία των νηπιαγωγών και η θετική σχολική κουλτούρα στο επίκεντρο
Προς κατάθεση στη Βουλή το νομοσχέδιο για δικαστήριο εκποιήσεων
CNP CYPRIALIFE: Επιβράβευσε τις παραγωγικές επιτυχίες των κορυφαίων ασφαλιστικών της συμβούλων
O Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βραβεύει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Κύπρο
The Cyprus Gateway: Άνοιγμα στις εταιρείες και στους επενδυτές στον τομέα της ενέργειας
Ν. Χριστοδουλίδης: Παρουσιάζουμε ένα ξεκάθαρο προσανατολισμό για το φυσικό αέριο