Powered by

Γ. Ζήνωνος: Κλειδί για την προσέλκυση ξένων εταιρειών η προσιτή στέγαση

Η προσιτή στέγαση είναι το κλειδί, όχι μόνο για την προσέλκυση ξένων εταιρειών και του εργατικού δυναμικού τους, αλλά και για τους Κύπριους, δήλωσε ο Γιάγκος Ζήνωνος, Property & Public Affairs Manager της Exness.

Απευθυνόμενος στο 17ο Συνέδριο και Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων, ο κ. Ζήνωνος είπε ότι από τότε που η Exness άνοιξε το γραφείο της στην Κύπρο πριν από περίπου μια δεκαετία, είχε πολλές επαφές με τοπικούς κατασκευαστές στο πλαίσιο των προσπαθειών εύρεσης κατάλληλης στέγης για το προσωπικό της.

Όπως εξήγησε, η τοπική βιομηχανία χτίζει πολυκατοικίες για να πουλήσει διαμερίσματα και όχι για να τα ενοικιάσει. «Πρέπει να αλλάξουμε το προϊόν μας, είναι ξεκάθαρο. Για να συνεχίσουν οι εταιρείες να φέρνουν προσωπικό στην Κύπρο, αλλά και να προσελκύουν νέες εταιρείες, αυτές οι ανάγκες πρέπει να καλυφθούν. Κυρίως για διαμερίσματα και σχολεία, και αργότερα ιατρικά κέντρα», τόνισε.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Ιωάννου, που ανέφερε ότι από τους βασικούς πυλώνες της νέας κυβέρνησης θα είναι η ενίσχυση της οικονομικής πολιτικής του κράτους σε σχέση με την ενοικίαση. Αυτό, είπε, εφαρμόζεται σε πολλές άλλες χώρες, με τις κυβερνήσεις να παρέχουν ειδικά κίνητρα για να ενθαρρύνουν τους κατασκευαστές να χτίσουν διαμερίσματα που θα ενοικιάζονται αντί να πωλούνται.

«Για να καταστεί βιώσιμη η επένδυση, χρειάζονται κάποια κίνητρα, όπως φορολογικές ελαφρύνσεις, κάποιες εκπτώσεις στον ΦΠΑ».

Όπως τόνισε, το γραφείο της Exness στην Κύπρο απασχολεί σήμερα περίπου 900 άτομα. «Για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε κάπου να στεγάσουμε το προσωπικό μας, νοικιάζουμε μονάδες μέχρι να βρουν κάτι οι ίδιοι», εξήγησε. «Η εμπειρία, μας έχει δείξει ότι νοικιάζουν για περίπου 4-5 χρόνια πριν αγοράσουν τις δικές τους οικιστικές μονάδες, όπως σπίτια ή διαμερίσματα κανονικού μεγέθους. Πράγμα που είναι σημάδι του προϊόντος που χρειαζόμαστε», είπε ο Ζήνωνος.

Από τα 900 μέλη του προσωπικού της εταιρείας, τα 400 κατέφθασαν μόλις πρόσφατα, είπε. «Νομίζω ότι θέλουν να μείνουν εδώ. Δεν θα διάλεγαν την Κύπρο αν δεν έβλεπαν τις δυνατότητες να την κάνουν σπίτι τους», είπε ο Ζήνωνος, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικό είναι να αρχίσει να παρέχεται οικονομικά προσιτή στέγαση το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε επίσης: Καθοριστικός παράγοντας οι υποδομές για το προσωπικό των ξένων ICT εταιρειών

Δειτε Επισης

Εργασιακά: Αποκλίσεις και διαφωνίες, αλλά στη μεγάλη εικόνα κοινές προσεγγίσεις
Αυτός είναι ο σύγχρονος παιδότοπος στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού (photos)
Προς κατάθεση στη Βουλή το νομοσχέδιο για δικαστήριο εκποιήσεων
The Cyprus Gateway: Άνοιγμα στις εταιρείες και στους επενδυτές στον τομέα της ενέργειας
Ν. Χριστοδουλίδης: Παρουσιάζουμε ένα ξεκάθαρο προσανατολισμό για το φυσικό αέριο
Γ. Μισιρλής: Αναπόφευκτη η «μεγάλη ανατιμολόγηση» ακινήτων
ΦΠΑ 5% για πρώτη κατοικία: Θέλει όριο όσον αφορά το εμβαδόν η Κομισιόν
Λάβετε μέρος στο Fam Trip και δείξτε τα κορυφαία σας real estate έργα
Οικιστικά οικόπεδα και τεμάχια σε Λεμεσό και Πάφο από την Gordian
Shacolas Tower: Ενοικιάζεται μέρος του ιστορικού εμπορικού κτηρίου της Λευκωσίας