Κ. Κουμής: Δύσκολο και απαιτητικό έργο η τουριστική αναβάθμιση της Λευκωσίας

Την πρώτη της επίσημη συνάντηση πραγματοποίησε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας με τον νέο Υφυπουργό Τουρισμού κ. Κώστα Κουμή, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λευκωσίας. Στη διευρυμένη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αγλαντζιάς και Στροβόλου, ο Διευθυντής του ΕΒΕ Λευκωσίας, Πρόεδροι Κοινοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Λευκωσίας, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξεναγών καθώς και μέλη της ΕΤΑΠ Λευκωσίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάδειξη της τουριστικής προοπτικής της πόλης αλλά και της επαρχίας Λευκωσίας, καθώς επίσης και ο καθορισμός προτεραιοτήτων και αξόνων δράσης.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ κ. Θεόδωρος Κρίγγου, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Λευκωσία ως τουριστικός προορισμός, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι αυτές μπορούν να ξεπεραστούν με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου πλάνου. H ΕΤΑΠ Λευκωσίας υλοποιεί ήδη έργα τα οποία αποσκοπούν στην προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης της Λευκωσίας. Τα έργα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον εκσυγχρονισμό του τουριστικού προϊόντος της Λευκωσίας μέσα από φεστιβάλ και εκδηλώσεις, την χρήση ψηφιακών εργαλείων όπως είναι η ανάπτυξη της εφαρμογής Visit Nicosia αλλά και της κάρτας ωφελημάτων επισκέπτη ‘’Nicosia Tourist Card’’ οι οποίες βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης.

Από την πλευρά του ο νέος Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμή, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην σημασία της διασύνδεσης της Λευκωσίας με άλλες περιοχές της Κύπρου, προσθέτοντας παράλληλα ότι η τουριστική αναβάθμιση της Λευκωσίας είναι ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο. Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι το Υφυπουργείο θα δουλέψει πάνω στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λευκωσίας, προτείνοντας παράλληλα την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού που θα δώσουν ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της πρωτεύουσας.

Της συνάντησης προηγήθηκε περιοδεία του Υφυπουργού Τουρισμού και στελεχών του Υφυπουργείου με την ΕΤΑΠ Λευκωσίας καθώς και τους τουριστικούς φορείς της πόλης, στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ