Real Estate: Αύριο η μεγαλύτερη σύναξη του κλάδου στην παρουσία του ΥΠΕΣ

Ένα εικοσιτετράωρο απομένει πριν από την έναρξη της μεγαλύτερης σύναξης του κλάδου ακινήτων. Το 17ο Συνέδριο και Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων που παρουσιάζει η Altia, η πιο σημαντική ετήσια σύναξη του τομέα των ακινήτων, ανάπτυξης γης και κατασκευών στην Κύπρο έρχεται και για να φιλοξενήσει συζητήσεις, αξιολογήσεις και αναλύσεις των πιο πρόσφατων εξελίξεων και τάσεων της αγοράς. Με πλούσια θεματολογία, το Συνέδριο περιλαμβάνει ομιλίες γύρω από την κατασκευή, τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση κτιρίων και φιλοξενεί όλους τους εμπλεκόμενους του τομέα, ενώνοντας την ιδέα με την εκτέλεση των έργων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε μια εποχή που ο κατασκευαστικός κλάδος αντιμετωπίζει πληθώρα ζητημάτων. Οι μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ακινήτων στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς, σε μια προσπάθεια μείωσης των χρεών τους, δεδομένων των αυξημένων επιτοκίων προγραμματίζουν πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων. Οι επενδυτές κάνουν ιδιαίτερα προσεχτικές κινήσεις στην παρούσα φάση και σε ό,τι αφορά τα ακίνητα, καθώς, οι τιμές πιθανώς να σημειώσουν περαιτέρω μείωση.

Ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, η Κύπρος έχει επίσης δημιουργήσει αρνητικό αντίκτυπο την ώρα που τα ανοιχτά μέτωπα εντός της βιομηχανίας φέρνουν προβληματισμούς. Οι συλλογικές συμβάσεις, η έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού προσωπικού και μηχανημάτων, τα συμβόλαια και τα δημόσια έργα, είναι μερικά από τα φλέγοντα θέματα που καλείται να διαχειριστεί ο κλάδος των ακινήτων και οι επαγγελματίες του με δραστηριότητες στο νησί.

Στο θεματολόγιο της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Hilton Nicosia, περιλαμβάνονται επίσης οι εξελίξεις του τομέα ακινήτων και ανάπτυξης γης που αναμένονται εντός του 2023, τα βιώσιμα κτίρια του μέλλοντος, η ψηφιακή αναβάθμιση στον τομέα των ακινήτων, η αύξηση των επιτοκίων και ο αντίκτυπος στην αγορά ακινήτων και φυσικά οι προκλήσεις αλλά και οι προοπτικές του κατασκευαστικού κλάδου.

Σημειώνεται ότι συμμετοχή στο Συνέδριο θα έχει και ο νέος Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος στο πλαίσιο ομιλίας του θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης για τον τομέα των ακινήτων και το πώς αυτές θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του τομέα και του τρόπου λειτουργίας του.

Ποιους αφορά

Το μεγάλο γεγονός απευθύνεται σε Εταιρείες Ανάπτυξης Γης, Κατασκευαστικές Εταιρείες, Εργολάβους, Κτηματομεσιτικά Γραφεί, Εκτιμητές ακινήτων, Μελετητές, Αρχιτέκτονες, Πολιτικούς Μηχανικούς, άλλους εξειδικευμένους μελετητές, Σχεδιαστές εσωτερικού χώρου, Εταιρείες Υλικών Οικοδομής (Παραγωγούς, Εισαγωγείς, Διανομείς Υλικών Οικοδομής).

Ενδιαφέρει επίσης σχετικές με τον Κλάδο Κυβερνητικές Υπηρεσίες και Ρυθμιστικές Αρχές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Χρηματοοικονομικούς Οργανισμοί και Επαγγελματικές Υπηρεσίες, Τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, Λογιστικά/ελεγκτικά/φοροτεχνικά γραφεία, Δικηγορικά γραφεία, Εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων και Θεσμικούς επενδυτές.

Πληροφορίες

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

Κύριος Χορηγός: Altia

Χορηγoί: CSC Christodoulou Ltd, IMR/University of Nicosia™, MUSKITA, N. Psaras Construction Co Ltd

Εκθέτες: Ask Wire, FuturEstate Alliance, Knauf Cyprus Ltd, ΚONE, Λανίτης Αριστοφάνους Λτδ

Με την στήριξη: Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.), Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, RICS, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου, Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων, Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου, Σύνδεσμος Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου, Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού