Powered by

Κ. Κουμής: Θέλουμε να βλέπουμε τους προορισμούς να ανταγωνίζονται μεταξύ τους

Οι αφίξεις τουριστών στην Κύπρο αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, ανέφερε σήμερα ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, σημειώνοντας παράλληλα πως είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι οι πόλεις στο νησί μας ανταγωνίζονται η μία την άλλη αφού με αυτό τον ανταγωνισμό θα έχουμε μια πολύ καλύτερη Κύπρο.

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Πετρολίνα η αρχιτεκτονική προσέγγιση του «Larnaka Land of Tomorrow», ο κ. Κουμής είπε πως «η Λάρνακα είναι μια πόλη που προσπαθεί να σκαρφαλώσει ακόμα πιο ψηλά τουριστικά και για να το πετύχει πρέπει να έρθουν στη πόλη ακόμα πιο πολλά έργα».

Το συγκεκριμένο έργο, πρόσθεσε, «είναι πολύ μεγάλο και πολύ αξιόλογο αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κινείται στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αειφόρου Ανάπτυξης που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και είναι ένα μήνυμα που πρέπει να συνεχίσει να απλώνεται παντού στην Κύπρο».

Ο κ. Κουμής αναφέρθηκε τόσο στη χρονική επέκταση του τουρισμού στην Κύπρο αλλά και στην χωρική επέκταση του. «Αυτή η χωρική επέκταση θα επιτευχθεί με έργα όπως αυτό που παρουσιάστηκε σήμερα από τον Όμιλο Λευκαρίτη» είπε και πρόσθεσε πως «ο τουρισμός μέρα με τη μέρα παγκοσμίως αυξάνεται. Οι αφίξεις στη Κύπρο αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, είχαμε μια τεράστια αύξηση την περίοδο 2014 – 2018 και για να συνεχίσουν να φτάνουν στο νησί μας περισσότεροι τουρίστες χρειαζόμαστε νέες τουριστικές και αξιόλογες τουριστικές περιοχές».

Εξέφρασε επίσης «ιδιαίτερη ικανοποίηση για το γεγονός ότι στο έργο συμπεριλαμβάνεται η Γαλάζια Ανάπτυξη, που περιλαμβάνεται στην Πράσινη Ανάπτυξη, δημιουργήθηκαν διαδρομές κουλτούρας, ενώ το έργο συνδέθηκε με την ιστορία της Λάρνακας».

Ο κ. Κουμής χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό για το Υφυπουργείο Τουρισμού να συνδέεται το χθες με το σήμερα γιατί πρέπει να χτίσουμε στην ιστορία μας αφού μέσω αυτής μπορούν να αναπτυχθούν διάφορες πρωτοβουλίες».

«Υπάρχει πρόθεση για δημιουργία ενός επιχειρηματικού κέντρου, κάτι που είναι επίσης σημαντικό γιατί δεν πρόκειται μόνο για ένα έργο που θα δώσει ανάπτυξη στη Λάρνακα αλλά και οι πολίτες και όλοι οι Κύπριοι θα μπορούν να το απολαμβάνουν» σημείωσε.

Τέλος, ο Υφυπουργός Τουρισμού κατέληξε στο ότι «συμμεριζόμαστε το όραμα του Ομίλου Λευκαρίτη για να κάνει τη Λάρνακα ίσως την καλύτερη πόλη της Κύπρου. Εμάς μας αρέσει να βλέπουμε τις πόλεις να ανταγωνίζονται η μία την άλλη γιατί στο τέλος της ημέρας θα έχουμε μια πολύ καλύτερη Κύπρο και θέλουμε να βλέπουμε τους προορισμούς να ανταγωνίζονται μεταξύ τους».

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Cyprus Coastal Regatta 2025
Πενταψήφιος αριθμός επισκεπτών στην Λεμεσό για το FIBA EuroBasket 2025-Μεγάλο το όφελος για την τοπική οικονομία
Ορόσημο η επιβατική κίνηση τον Απριλίο με πέραν του ενός εκατ. για πρώτη φορά-Επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος
Αλ. Βαφεάδης: Λύσεις σε όλα τα θέματα χωρητικότητας επιβατών μέσω των έργων στα αεροδρόμια
Wizz Air: Ενισχύει το Wizz Discount Club στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Customer First Compass
Επανήρχισαν οι πτήσεις από και προς το Ισραήλ-Επανήλθε η ομαλότητα στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου
Μ. Κουρούπη: Κληροδότημα για τις επόμενες γενιές ταξιδιωτών τα έργα ανάπτυξης των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου
Ακυρώθηκαν πτήσεις από και προς το Ισραήλ, επηρεάστηκαν τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου
Εκτός easyHotel ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου-Νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς με μοναδικό μέτοχο την Tristan Capital Partners
Ένα «διαμάντι» στον Κόλπο των Κοραλλίων: Ο απόλυτος προορισμός για ηρεμία, χαλάρωση και μικρές στιγμές πολυτέλειας