Powered by

Άλμα πέραν του 5% στις μετοχές της Deutsche Bank

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν στην έναρξη των συναλλαγών τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές της Deutsche Bank να πραγματοποιούν άλμα πέραν του 5%, καθώς επέστρεψε η ηρεμία στις αγορές ύστερα από μια ταραγμένη εβδομάδα για τις τραπεζικές μετοχές, εν μέσω ανησυχιών για τη σταθερότητα του κλάδου μετά την κατάρρευση της Credit Suisse και της Silicon Valley Bank.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε σημαντική άνοδο 1,3% στις πρωινές συναλλαγές, με τους επενδυτές να αισιοδοξούν μετά την είδηση ότι η First Citizens BancShares Inc θα εξαγόραζε τις καταθέσεις και τα δάνεια της Silicon Valley Bank.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πραγματοποιούν άλμα 2,8% μετά την πτώση 3,8% την Παρασκευή, όταν η Deutsche Bank πυροδότησε ταραχή στον τραπεζικό κλάδο. Οι μετοχές της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank σημείωναν την ίδια ώρα άνοδο 6,1% μετά την πτώση 8,5% την περασμένη Παρασκευή.

Η γερμανική Commerzbank ενισχύεται κατά 3,5%, η γαλλική BNP Paribas 2,9% και η ισπανική Madrid Banco de Sabadell σημείωνε άνοδο 3,5%.

Οι μετοχές της ελβετικής τράπεζας UBS, η οποία απέκτησε την Credit Suisse στο πλαίσιο μιας συμφωνίας διάσωσης την περασμένη εβδομάδα, ενισχύεται κατά 2,5%, αλλά παραμένουν περίπου 15% χαμηλότερα από τα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από τη συμφωνία. Η Credit Suisse σημειώνει άνοδο 3,6%.

Η ελβετική ρυθμιστική αρχή FINMA ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά της τράπεζας.

Άνοδο σημειώνουν και οι μετοχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω των ανανεωμένων ελπίδων ότι η αναταραχή στον κλάδο θα συγκρατηθεί μετά την εξαγορά της Silicon Valley Bank.

Η μετοχή της Standard Chartered Plc σημειώνει άνοδο 2,2% αφού η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει τις δραστηριότητες της στην Ιορδανία στην Arab Jordan Investment Bank (AJIB).

Συνολικά, οι τράπεζες σημειώνουν άνοδο 2%, καθώς ο δανειστής των ΗΠΑ First Citizens BancShares Inc ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει τα δάνεια και τις καταθέσεις της Silicon Valley Bank.

Δειτε Επισης

Πάνε να...φάνε τον Πάουελ-Στο στόχαστρο του Λευκού Οίκου ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ
Επιβραδύνθηκε, αλλά συνεχίστηκε η μείωση των δημοσιονομικών εσόδων της Κίνας το πρώτο τρίμηνο
Francois Villeroy de Galhau: Χαμηλός ο κίνδυνος πληθωρισμού από τις εντάσεις στο εμπόριο-Κλειστά χαρτιά για τα επιτόκια
Νέα τέλη από ΗΠΑ για πλοία που συνδέονται με την Κίνα-Ποιους αφορά και πότε θα εφαρμοστούν
Αισιόδοξοι για εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ σχετικά με τους δασμούς Τραμπ και Μελόνι
Fitch Ratings: Πτωτική αναθεώρηση των ρυθμών ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας λόγω δασμών
Οι δασμοί πλήττουν τις εξαγωγές της Ιαπωνίας-Μέτρια άνοδος 3,9% τον Μάρτιο
Νέο ρεκόρ χτυπά ο χρυσός μετά το «καμπανάκι» Πάουελ για τον εμπορικό πόλεμο-Αυξάνεται η ζήτηση
Μήνυμα Παγκόσμιας Τράπεζας σε αναπτυσσόμενες χώρες-Μειώστε τους δασμούς, πλήττεται η παγκόσμια ανάπτυξη
Καμπανάκι κινδύνου από ΠΟΕ για το παγκόσμιο εμπόριο-Προειδοποιεί για μεγαλύτερη ύφεση λόγω δασμών