Η τουριστική βιομηχανία της Πάφου κατά της πλαστικής ρύπανσης

«Η πλαστική ρύπανση αφορά τον καθένα από εμάς και είναι στο χέρι μας η αλλαγή» ήταν το κύριο μήνυμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη για παρουσίαση του Έργου “Keep our Sand and Sea Plastic Free”. Η παρουσίαση έγινε σε ξενοδοχείο της Πάφου και συμμετείχε κυρίως η τουριστική βιομηχανία της Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, εκπρόσωποι από το Υφυπουργείο Τουρισμού, το TUI Care Foundation, τον Δήμο Πάφου, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού προσφώνησαν την εκδήλωση, στέλνοντας μηνύματα για τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης. Το ενδιαφέρον συγκεντρωσε η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που ακολούθησε, με τον κάθε συμμετέχοντα να παραθέτει πώς μπορεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην απάμβλυνση του προβλήματος.

Όπως αναφέρθηκε η πλαστική ρύπανση των θαλασσών μας, επηρεάζει όχι μόνο το τουριστικό μας προϊόν, αλλά και την επιβίωση χιλιάδων οργανισμών, ενώ αν δεν αναληφτεί  άμεσα δράση μέχρι το 2050 θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά παρά ψάρια στις θάλασσες μας.

Το Έργο “Keep our Sand and Sea Plastic Free” στοχεύει να εμπλέξει τους τουρίστες, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους ντόπιους στην μείωση των πλαστικών μιας χρήσης στο παραλιακό μέτωπο, προστίθεται στην ανακοίνωση. Επιδίωξη του Έργου είναι να καταλήγει λιγότερο πλαστικό στις θάλασσες, μειώνοντας την πλαστική ρύπανση. 

Το Έργο αποτελεί μέρος του προγράμματος DestinationZeroWaste του TUI Care Foundation και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI). Επίσης το Έργο αναζητά νέους τρόπους μείωσης και επαναχρησιμοποίησης των αποβλήτων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και να προωθείται η κυκλική οικονομία στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ