Powered by

Nέες κυρώσεις στη Λευκορωσία από ΗΠΑ

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε την Παρασκευή κυρώσεις σε τρεις οντότητες που συνδέονται με το κράτος της Λευκορωσίας και εννέα άτομα ως απάντηση σε μια συνεχιζόμενη καταστολή ακτιβιστών υπέρ της δημοκρατίας που ξεκίνησε μετά από τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Το Υπουργείο Οικονομικών προσδιόρισε επίσης ένα αεροσκάφος Boeing 737 αμερικανικής κατασκευής ως ιδιοκτησία του Αλεξάντερ Λουκασένκο, του Λευκορώσου ηγέτη και συμμάχου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες ότι η νίκη του στις εκλογές του 2020 ήταν νοθευμένη.

Η αναγνώριση του αεροσκάφους ως μέρος ενός στόλου πολυτελών αεροπλάνων που χρησιμοποιούσε ο Λουκασένκο και η οικογένειά του εμπόδισε ουσιαστικά τη χρήση του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι κυρώσεις γενικά απαγορεύουν στους Αμερικανούς να συναλλάσσονται με τις καθορισμένες οντότητες και ιδιώτες και θα μπορούσαν να επιφέρουν παρόμοια μέτρα κατά οποιωνδήποτε χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ή προσώπων που πραγματοποιούν συναλλαγές μαζί τους.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι επέβαλε κυρώσεις σε δύο μεγάλες λευκορωσικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένου του Λευκορωσικού Εργοστασίου Αυτοκινήτων, το οποίο αποκάλεσε έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μεγάλων φορτηγών και ανατρεπόμενων φορτηγών στον κόσμο.

Επίσης, το εργοστάσιο αυτοκινήτων του Μινσκ είναι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών "σημαντική πηγή εσόδων" για την Κυβέρνηση του Λουκασένκο.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης κυρώσεις κατά των διευθυντών και των δύο εταιρειών.

Η διοίκηση του εργοστασίου αυτοκινήτου του Μινσκ εκφοβίζει και απέλυσε εργαζομένους επειδή συμμετείχαν σε απεργίες και ειρηνικές διαμαρτυρίες για τον ισχυρισμό του Λουκασένκο για νίκη στις εκλογές του Αυγούστου 2020, δήλωσε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Λευκορωσίας εκφοβίστηκαν και απειλήθηκαν με απολύσεις για τον ίδιο λόγο, ανέφερε.

Η δήλωση ανέφερε ότι επιβλήθηκαν κυρώσεις σε επτά μέλη της κεντρικής εκλογικής επιτροπής της Λευκορωσίας, καθώς και στην ίδια την επιτροπή.

Τέλος, το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών είπε ότι επιβλήθηκαν περιορισμοί στην έκδοση βίζας σε 14 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων του καθεστώτος, για τον εορτασμό της Ημέρας Ελευθερίας της Λευκορωσίας, μια ανεπίσημη αργία που τιμά τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας το 1918 από τη ρωσική αυτοκρατορία.

Ο Λουκασένκο είναι υπόχρεος στον Πούτιν επειδή τον στήριξε μετά το ξέσπασμα των μαζικών διαδηλώσεων για τις εκλογές του Λευκορώσου ηγέτη το 2020. Ο Λουκασένκο επέτρεψε στη Λευκορωσία να χρησιμοποιηθεί ως εξέδρα εκτόξευσης για την εισβολή του Πούτιν στη γειτονική Ουκρανία το 2021.

Δειτε Επισης

Η Axel Springer εξετάζει την εξαγορά εταιρειών που ειδικεύονται στo AI
Βρετανία: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας
Μείωση ΑΕΠ κατά 0,1% στην ευρωζώνη για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο
Μικτή εικόνα στην Ασία με τους φόβους για τα επιτόκια να επιστρέφουν
Άνοδος 1% για το πετρέλαιο με το βλέμμα στις περικοπές παραγωγής
Στο σφυρί βγαίνουν η Telegraph και το Spectator
Γαλλία: Η πρόεδρος της Βουλής μπλοκάρει την κατάργηση του νόμου για το συνταξιοδοτικό
ΟΟΣΑ: Μικρή βελτίωση πρόγνωσης για ΑΕΠ, αλλά βλέπει υψηλό πληθωρισμό για Ην. Βασίλειο
Πακιστάν: Παλεύει να ικανοποιήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η κυβέρνηση
Συρρίκνωση των εξαγωγών της Κίνας κατά 7,5% τον Μάιο