powered by

XAK: Μεγάλες απώλειες των τραπεζικών μετοχών Κύπρου και Ελληνικής

Μεγάλη πτώση σημείωσε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, συμπαρασυρόμενο από τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψαν τα χρηματιστήρια, παγκοσμίως, εν μέσω πωλήσεων τραπεζικών μετοχών λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για την κατάσταση του τραπεζικού τομέα, μετά την κατάρρευση αμερικανικών τραπεζών αλλά και της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse.

Υπό το βάρος των μεγάλων απωλειών των τραπεζικών μετοχών Κύπρου και Ελληνικής, που υποχώρησαν κατά 7,75% και 5,99%, αντίστοιχα, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε με μεγάλες ζημιές σε ποσοστό 3,64%, στις 104,71 μονάδες, διατηρώντας ωστόσο οριακά εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 0,12%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε επίσης ζημιές σε ποσοστό 3,64%, κλείνοντας στις 63,27 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στις €241.147.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη κατέγραψαν η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 0,91% και τα Ξενοδοχεία κατά 0,46%, ενώ οι Επενδυτικές Εταιρείες παρέμειναν αμετάβλητες.

Αντίθετα, μεγάλη πτώση κατά 4,695 σημείωσε ο δείκτης της Κύριας Αγοράς.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €209.631 (πτώση 7,75% - τιμή κλεισίματος €2,50). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €17.524 (πτώση 5,99% - τιμή κλεισίματος €1,57), της Blue Island με €4.383 (άνοδος 9,47% - τιμή κλεισίματος €0,925), της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με €3.815 (άνοδος 5,34% - τιμή κλεισίματος €2,76) και της Logicom με €2.184 (πτώση 0,95% - τιμή κλεισίματος €2,08).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 3 κινήθηκαν ανοδικά, 6 καθοδικά και 3 παρέμειναν αμετάβλητες. Οι συναλλαγές ανήλθαν στις 116.

Δειτε Επισης

Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς...Καμπάνια ενημέρωσης Συνδέσμου Τραπεζών powered by Mastercard
Όλι Ρεν (EKT): Ναι σε νέα μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο αν το δικαιολογούν οι προβλέψεις
Αναστέλλεται λόγω squeeze out η διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας στο ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Πόσες επιπλέον μετοχές απέκτησε μέσω του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών
Eurobank-Ελληνική: Φουλ ρυθμοί για την συγχώνευση και αποφάσεις για το όνομα της ενοποιημένης τράπεζας
Ελληνική Τράπεζα: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2025 με κέρδη ύψους €45 εκατ. το πρώτο τρίμηνο
Πράσινο Κεφαλαιαγοράς στο squeeze out και στην Eurobank το 100% της Ελληνικής
Προσοχή σε απατηλά επενδυτικά προγράμματα συνιστά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών
Σε κέρδη 4,5 δις ευρώ στοχεύουν οι ελληνικές τράπεζες το 2025