Powered by

Μάκης Κεραυνός: Δίπλα στον ΟΑΥ, στόχος η βελτιώση του ΓεΣΥ

Τη στήριξη της Κυβέρνησης στις προσπάθειες του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Σε δηλώσεις του στη Λευκωσία, μετά την πρώτη εθιμοτυπική του συνάντηση με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, ο κ. Κεραυνός είπε ότι έτυχε ενημέρωσης από τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο του Οργανισμού για θέματα που τους απασχολούν.

«Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση, μπορώ να πω και σε βάθος και η επίσκεψή μου δείχνει το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για αυτό τον θεσμό, έναν θεσμό ο οποίος ανήκει στο λαό, έναν θεσμό που η νέα Κυβέρνηση λέει ότι πρέπει να διατηρηθεί, να ενισχυθεί, για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας μας», σημείωσε.

Ο κ. Κεραυνός σημείωσε ότι διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΟΑΥ ότι θα είναι δίπλα τους στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν, ιδιαίτερα για να βελτιώσουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, αλλά και για να αντιμετωπίσουν τις διάφορες αδυναμίες και στρεβλώσεις που παρουσιάζονται κατά καιρούς, χαρακτηρίζοντάς τις αναμενόμενες για έναν νέο οργανισμό με πάρα πολλές πτυχές.  

Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θεσμό και θα είναι σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού. «Είναι δεδομένο ότι θα συμβάλουμε με κάθε θετική σκέψη», είπε.

Ερωτηθείς κατά πόσο συζητήθηκαν κάποια συγκεκριμένα βήματα για αλλαγές που προγραμματίζονται και κάποια χρονοδιαγράμματα, ο κ. Κεραυνός είπε ότι ο ΟΑΥ έχει ένα πρόγραμμα για αλλαγές, βελτιώσεις, για εφαρμογή κάποιων νέων πρωτοκόλλων, για εφαρμογή δεικτών ποιότητας, για μια συνεχή αναβάθμιση του μηχανογραφικού συστήματος, για καλύτερη αντιμετώπιση όλων των θεμάτων.

«Αυτό μας ικανοποιεί γιατί δείχνει ότι ο οργανισμός δίνει μεγάλη προσοχή στην ποιότητα σε θέματα υγείας», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΥ Σταύρος Μιχαήλ, ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψή του κάτι που δείχνει, όπως είπε, το ενδιαφέρον όχι μόνο του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και όλης της Κυβέρνησης να στηριχθεί το ΓεΣΥ, «αυτή η μεγάλη, μεταρρύθμιση προς όφελος του Κυπριακού λαού».

Πρόσθεσε ότι θα συνεργαστούν, με τον Υπουργό, αφού όπως είπε «είμαστε στο ίδιο καράβι». Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι θα συνεχιστούν όλα όσα προγραμματίζει ο ΟΑΥ για να προσφέρει ποιοτικές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον κόσμο ο οποίος συνεισφέρει στο ΓεΣΥ.

Σημείωσε ότι με τον Υπουργό γνωρίζονται από τις προηγούμενές τους θητείες στο Υπουργείο Οικονομικών και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο τέλος η συνεργασία αυτή, θα αποβεί προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.

Ευχαρίστησε τον Υπουργό που έκανε μια από τις πρώτες επισκέψεις του στο Οργανισμό, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο τους δίνει δύναμη να συνεχίσουνε με περισσότερη όρεξη για να πετύχουν τους στόχους τους.

Δειτε Επισης

Μειώθηκε στα 10.357 πρόσωπα ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων
Άνοδος της ανεργίας το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε ετήσια βάση
Ζητείται από τη Βουλή η αποπαγοποίηση 1.851 κενών θέσεων πρώτου διορισμού
Ευρωπαϊκό υπηρεσιακό σεμινάριο στη Βουλή για οικονομική διακυβέρνηση Ε.Ε.
Έλεγχος ΑΞΕ: Πρόταση στο τραπέζι για ανεξάρτητη Επιτροπή στα πρότυπα της ΕΠΑ
Πάει Υπουργικό την Πέμπτη το νομοσχέδιο για την τηλεργασία
Οι εκποιήσεις στο επίκεντρο συνάντησης Κεραυνού και Συνδέσμου Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων
ΔΝΤ: Κόβει ρυθμούς η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας
Eurostat: Άνοδος στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία στην Κύπρο τον Απρίλιο
Βαφεάδης: Τα οφέλη από εναρμόνιση των αδειών οδήγησης στα κράτη μέλη