Powered by

Μάκης Κεραυνός: Δίπλα στον ΟΑΥ, στόχος η βελτιώση του ΓεΣΥ

Τη στήριξη της Κυβέρνησης στις προσπάθειες του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Σε δηλώσεις του στη Λευκωσία, μετά την πρώτη εθιμοτυπική του συνάντηση με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, ο κ. Κεραυνός είπε ότι έτυχε ενημέρωσης από τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο του Οργανισμού για θέματα που τους απασχολούν.

«Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση, μπορώ να πω και σε βάθος και η επίσκεψή μου δείχνει το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για αυτό τον θεσμό, έναν θεσμό ο οποίος ανήκει στο λαό, έναν θεσμό που η νέα Κυβέρνηση λέει ότι πρέπει να διατηρηθεί, να ενισχυθεί, για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας μας», σημείωσε.

Ο κ. Κεραυνός σημείωσε ότι διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΟΑΥ ότι θα είναι δίπλα τους στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν, ιδιαίτερα για να βελτιώσουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, αλλά και για να αντιμετωπίσουν τις διάφορες αδυναμίες και στρεβλώσεις που παρουσιάζονται κατά καιρούς, χαρακτηρίζοντάς τις αναμενόμενες για έναν νέο οργανισμό με πάρα πολλές πτυχές.  

Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θεσμό και θα είναι σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού. «Είναι δεδομένο ότι θα συμβάλουμε με κάθε θετική σκέψη», είπε.

Ερωτηθείς κατά πόσο συζητήθηκαν κάποια συγκεκριμένα βήματα για αλλαγές που προγραμματίζονται και κάποια χρονοδιαγράμματα, ο κ. Κεραυνός είπε ότι ο ΟΑΥ έχει ένα πρόγραμμα για αλλαγές, βελτιώσεις, για εφαρμογή κάποιων νέων πρωτοκόλλων, για εφαρμογή δεικτών ποιότητας, για μια συνεχή αναβάθμιση του μηχανογραφικού συστήματος, για καλύτερη αντιμετώπιση όλων των θεμάτων.

«Αυτό μας ικανοποιεί γιατί δείχνει ότι ο οργανισμός δίνει μεγάλη προσοχή στην ποιότητα σε θέματα υγείας», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΥ Σταύρος Μιχαήλ, ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψή του κάτι που δείχνει, όπως είπε, το ενδιαφέρον όχι μόνο του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και όλης της Κυβέρνησης να στηριχθεί το ΓεΣΥ, «αυτή η μεγάλη, μεταρρύθμιση προς όφελος του Κυπριακού λαού».

Πρόσθεσε ότι θα συνεργαστούν, με τον Υπουργό, αφού όπως είπε «είμαστε στο ίδιο καράβι». Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι θα συνεχιστούν όλα όσα προγραμματίζει ο ΟΑΥ για να προσφέρει ποιοτικές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον κόσμο ο οποίος συνεισφέρει στο ΓεΣΥ.

Σημείωσε ότι με τον Υπουργό γνωρίζονται από τις προηγούμενές τους θητείες στο Υπουργείο Οικονομικών και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο τέλος η συνεργασία αυτή, θα αποβεί προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.

Ευχαρίστησε τον Υπουργό που έκανε μια από τις πρώτες επισκέψεις του στο Οργανισμό, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο τους δίνει δύναμη να συνεχίσουνε με περισσότερη όρεξη για να πετύχουν τους στόχους τους.

Δειτε Επισης

Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα στην ατζέντα
Αμελητέες ζημιές στο ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαία κέρδη
Κωνσταντίνος Κόμπος: Εθνικός στόχος με θετικές προεκτάσεις για την οικονομία η ένταξη στον χώρο Σένγκεν
Σωτήρης Μαρκίδης: Ο στόχος που πέτυχε για δεύτερο συναπτό έτος το Τμ. Φορολογίας-Επιστράφηκε ποσό €25 εκατ.
Σχέδιο κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για το 2025 από το Υπουργείο Υγείας
Ετήσια αύξηση 4,3% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία το τετράμηνο
Διαγραφή γραμματίων δημοσίου από το ΧΑΚ-Πότε θα σταματήσει η διαπραγμάτευσή τους
Σ. Σοφοκλέους: Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την ανέγερση Πράσινης Τεχνικής Σχολής στον Κόρνο
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ