Μια νέα μεγαλεπήβολη επένδυση €170 εκατ. κοντά στη μαρίνα Αγίας Νάπας

Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας Keytree Ltd βρίσκεται η κατασκευή και λειτουργία μικτής ανάπτυξης στο Δήμο Σωτήρας της ελεύθερης Αμμοχώστου και πλησίον της Μαρίνα Αγίας Νάπας, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ξενοδοχείο πέντε αστέρων και 25 ορόφων, καθώς και νοσοκομείο.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο έργο που θα αναπτυχθεί σε τεμάχια γης συνολικής έκτασης 60.040 τ.μ., ενώ το κόστος υλοποίησής του ανέρχεται στα €170 εκατ.

Τι θα περιλαμβάνει

Αναλυτικότερα το έργο θα αποτελείται από μια ξενοδοχειακή μονάδα είκοσι πέντε 25 ορόφων και ένα νοσοκομείο τεσσάρων ορόφων. Η δυναμικότητα της ξενοδοχειακής μονάδας θα ανέρχεται στα 261 δωμάτια και 522 κλίνες, ενώ η δυναμικότητα του νοσοκομείου θα ανέρχεται σε 86 κλίνες, εκ των οποίων οι έξι θα είναι εντατικής θεραπείας.

Επίσης, η προτεινόμενη μικτή ανάπτυξη θα περιλαμβάνει, εστιατόρια, πισίνες, γυμναστήριο, spa, εμπορικά καταστήματα, αίθουσες συνεδρίων, εξωτερικά ιατρεία, τμήμα πρώτων βοηθειών, τμήματα διαφόρων ειδικοτήτων, μαγνητικό και αξονικό τομογράφο και άλλα.

προτεινομενο έργο _φ.α.

Θα διαθέτει επίσης 781 χώρους στάθμευσης στο σύνολο, 57 εκ των οποίων για ΑμεΑ, ενώ οι 163 χώροι στάθμευσης θα είναι διαθέσιμοι για δημόσια χρήση.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει και δημόσιους χώρους πρασίνου σε συνολική έκταση 8.741 τ.μ., ενώ θα κατασκευαστούν δημόσιοι χώροι για το κοινό, όπως πλατείες και κήποι συνολικής έκτασης 9.910 τ.μ.

Η γη που θα παραχωρηθεί για δημόσια χρήση θα αποτελεί περίπου το 34% της συνολικής έκτασης των τεμαχίων μελέτης.

Σημειώνεται ότι, μέρος των τεμαχίων της προτεινόμενης ανάπτυξης εμπίπτουν σε περιοχή του δικτύου Natura 2000 και σύμφωνα με την Περιβαλλοντική Μελέτη, στην συγκεκριμένη περιοχή δεν θα ανεγερθούν οποιεσδήποτε κατασκευές.

Στόχος της προτεινόμενης ανάπτυξης

Σύμφωνα με την Μελέτη Επιπτώσεων στο Περιβάλλον που κατέθεσε ο κύριος του έργου (Keytree Ltd) στο Τμήμα Περιβάλλοντος, η προτεινόμενη ανάπτυξη στοχεύει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της ευρύτερης περιοχής μέσω της παροχής υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας.

Ταυτόχρονα αποσκοπεί στην προσέλκυση ποιοτικού ιατρικού τουρισμού στο νησί, καθώς και στον εμπλουτισμό και την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της ελεύθερης Αμμοχώστου, παρέχοντας πολυτελή διαμονή, ευεξία, τοπική γαστρονομία, ψυχαγωγία και διασκέδαση στους επισκέπτες

Πού χωροθετείται

Η θέση του υπό εξέταση έργου εμπίπτει εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Σωτήρας Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγίας Θέκλας.

Στα δυτικά και ανατολικά εφάπτεται με συγκροτήματα κατοικιών, ενώ σε απόσταση 2 χιλιομέτρων (δυτικά) βρίσκεται η Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Επίσης, το λιμανάκι της Αγίας Νάπας βρίσκεται 7,5 χιλιόμετρα δυτικά της θέσης ανάπτυξης του προτεινόμενου έργου, η προγραμματιζόμενη μαρίνα Παραλιμνίου 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά και το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά.

Περιοχή

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους