Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Παγκύπρια πρωτιά για τους φοιτητές του Προγράμματος Διατροφής- Διαιτολογίας

Την πρώτη θέση εξασφάλισαν οι φοιτητές του Προγράμματος Διατροφής- Διαιτολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Αντρέας Ευαγόρου, Δέσποινα Λοίζου και Λοίζος Γεωργίου υπό την επίβλεψη της λέκτορος Έλενας Χατζημπέη στον διαγωνισμό «Σκέψου Έξυπνα: Προσοχή στον Εγκέφαλo», μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας Brain Awareness Week, μιας εβδομάδας αφιερωμένης στην ενημέρωση του κοινού για τον εγκέφαλο.

Το ΙΝΓΚ καλούσε τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και Τεχνικών Σχολών καθώς και τους φοιτητές ανώτερης εκπαίδευσης να συμμετάσχουν σε μια καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για την υγεία του εγκεφάλου με τη δημιουργία ενός video με μέγιστη διάρκεια 3 λεπτά, το θέμα του οποίου επικεντρώνεται στην ενημέρωση του κοινού για τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διατηρούμε τον εγκέφαλο μας υγιή.

Οι συμμετοχές ανήρθαν στις 56 για όλες τις κατηγορίες, όπου ήταν ισάριθμα κατανεμημένες στην κάθε κατηγορία. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απαρτιζόταν από Νευρολόγους και Ερευνητές του ΙΝΓΚ με εξειδίκευση στη νευροεπιστήμη, καθώς και άτομα με εμπειρία στην επικοινωνία της επιστήμης. Την δεύτερη θέση στην κατηγορία των φοιτητών εξασφάλισαν οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και την Τρίτη θέση οι φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

O διαγωνισμός χρηματοδοτείται από τους οργανισμούς Dana Foundation και Federation of European Neuroscience Societies (FENS).

Δειτε Επισης

Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος
CYPIN: Οι τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες της Mitsubishi Heavy Industries
Επίσκεψη συνέδρων του Συνασπισμού Europa Uomo της Ευρώπης στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο
Ημερίδα ProW: Η ευζωία των νηπιαγωγών και η θετική σχολική κουλτούρα στο επίκεντρο
CNP CYPRIALIFE: Επιβράβευσε τις παραγωγικές επιτυχίες των κορυφαίων ασφαλιστικών της συμβούλων
O Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βραβεύει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Κύπρο
H Epic γιόρτασε την ευρωπαϊκή μέρα για τη θάλασσα με καθαρισμό παραλίας
Το ΙΝΓΚ στον αγώνα κατά της Νόσου του Huntington
Φωτογραφική έκθεση «Η εκστρατεία της Μικράς Ασίας»
O τηλεμαραθώνιος TELETHON επιστρέφει στο ΡΙΚ