Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Παγκύπρια πρωτιά για τους φοιτητές του Προγράμματος Διατροφής- Διαιτολογίας

Την πρώτη θέση εξασφάλισαν οι φοιτητές του Προγράμματος Διατροφής- Διαιτολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Αντρέας Ευαγόρου, Δέσποινα Ιωάννου και Λοίζος Γεωργίου υπό την επίβλεψη της λέκτορος Έλενας Χατζημπέη στον διαγωνισμό «Σκέψου Έξυπνα: Προσοχή στον Εγκέφαλo», μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας Brain Awareness Week, μιας εβδομάδας αφιερωμένης στην ενημέρωση του κοινού για τον εγκέφαλο.

Το ΙΝΓΚ καλούσε τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και Τεχνικών Σχολών καθώς και τους φοιτητές ανώτερης εκπαίδευσης να συμμετάσχουν σε μια καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για την υγεία του εγκεφάλου με τη δημιουργία ενός video με μέγιστη διάρκεια 3 λεπτά, το θέμα του οποίου επικεντρώνεται στην ενημέρωση του κοινού για τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διατηρούμε τον εγκέφαλο μας υγιή.

Οι συμμετοχές ανήρθαν στις 56 για όλες τις κατηγορίες, όπου ήταν ισάριθμα κατανεμημένες στην κάθε κατηγορία. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απαρτιζόταν από Νευρολόγους και Ερευνητές του ΙΝΓΚ με εξειδίκευση στη νευροεπιστήμη, καθώς και άτομα με εμπειρία στην επικοινωνία της επιστήμης. Την δεύτερη θέση στην κατηγορία των φοιτητών εξασφάλισαν οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και την Τρίτη θέση οι φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

O διαγωνισμός χρηματοδοτείται από τους οργανισμούς Dana Foundation και Federation of European Neuroscience Societies (FENS).

Δειτε Επισης

Μεγάλο ενδιαφέρον του επιχειρείν στην ετήσια γενική συνέλευση του Invest Cyprus
Στην ECM Partners η Πολυκλινική Υγεία-Στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών η διαχείριση
Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων στο Πανεπιστήμιο Νέαπολις Πάφος
Με επιτυχία τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης: «Explore Cyprus: Beyond the City» του Παν. UCLan Cyprus
ΙδΕΚ: Έντονη κυπριακή παρουσία στο φεστιβάλ καινοτομίας SLUSH
Ο ΟΚΥπΥ στηρίζει έμπρακτα τα άτομα με αναπηρίες
Η ORB Communications βοηθά τον Όλαφ να βρει το παντοτινό του σπίτι
H πλήρης σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΒΕ-Ο πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι και τα μέλη
Μ. Χατζημανώλη: Ως σημαντικό κράτος σημαίας δίνουμε έμφαση στη θαλάσσια ασφάλεια
Ο νέος πρόεδρος του ΚΕΒΕ Σταύρος Σταύρου ανοίγει τα χαρτιά του στο InBusinessNews