Ανεργιακό και μετά από εθελούσια αποχώρηση

Νομοθετική και εκτελεστική εξουσία συμφώνησαν στην τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας και στη διόρθωση νόμου, ώστε να δικαιούται κάθε εργαζόμενος του οποίου η απασχόληση έχει τερματιστεί ή διακοπεί δυνάμει σχεδίου εθελούσιας αποχώρησης από τον εργοδότη του ανεργιακό επίδομα.

Το ζήτημα, το οποίο συζητήθηκε την Τρίτη κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, έχει προκύψει μετά από τα σχέδια εθελούσιας αποχώρησης τραπεζικών υπαλλήλων το προηγούμενο διάστημα και τις σχετικές αποφάσεις από την Υπηρεσία Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι δεν ήταν δικαιούχοι του ανεργιακού επιδόματος.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, Αντρέας Καυκαλιάς, είπε πως έχει διαπιστώσει σύγκλιση απόψεων της Νομοθετικής και Εκτελεστικής εξουσίας, για να σημειώσει πως έχουν αποφασίσει ότι θα δώσουν στο αρμόδιο Υπουργείο μια με δύο εβδομάδες περιθώριο, ώστε να ξεκαθαρίσει τις δικές τους θέσεις επί του θέματος.

Όπως εξήγησε ο κ. Καυκαλιάς από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας αναφέρθηκε στη συνεδρία ότι θα κατατεθεί νομοσχέδιο, ώστε ζητήματα που αφορούν στη συνταγματικότητα της πρότασης νόμου, που είναι κατατεθειμένη ενώπιον της Επιτροπής Προσφύγων από τον βουλευτή του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, και δίνει θεραπεία στο πρόβλημα, να μην προκύψουν σε περίπτωση που ψηφιστεί η πρόταση νόμου.

Σύμφωνα με τον Αντρέα Καυκαλιά «έχουμε δεσμευτεί ως Επιτροπή ότι είτε με την πρόταση νόμου Νεοφύτου, είτε με το νομοσχέδιο θα υπάρξουν οριστικές αποφάσεις και κατάληξη σε αυτή τη συζήτηση πριν το τέλος του μήνα ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα Απριλίου».

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή