Πάνος Αλεξάνδρου: Η στρατηγική αξία της ακτοπλοϊκής για την Kition

Και εγένετω η θαλάσσια σύνδεση Λάρνακας-Πειραιά με τους αρμόδιους φορείς να ανακοινώνουν και επίσημα την Παρασκευή το μεγάλο έργο, το οποίο αναμένεται να ενισχύσει τον τουρισμό της Κύπρου και της Λάρνακας, όπως και ειδικότερα τον τομέα της κρουαζιέρας.

Διαβάστε εδώ: Λάρνακα-Πειραιάς: Οκτώ ακτοπλοϊκά ταξίδια Αύγουστο και Σεπτέμβριο

Μιλώντας αποκλειστικά στο InBusinessNews, ο ιδρυτής και ο διευθύνων σύμβουλος της Kition Ocean Holdings, Πάνος Αλεξάνδρου, υπέδειξε πως μέσα από την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λάρνακας με τον Πειραιά, τίθενται οι βάσεις για το μελλοντικό τερματικό επιβατών με φόντο το νέο λιμάνι και τη μαρίνα της Λάρνακας.

Όπως εξήγησε, «με αυτή την κίνηση ανοίγουμε το μελλοντικό passenger terminal, με τις κρουαζιέρες κτλ. Επιπρόσθετα, δίνεται η ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής της Λάρνακας, της Λευκωσίας και της ελεύθερης Αμμοχώστου, να μεταβούν πιο εύκολα με το αυτοκίνητο τους και να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, κάτι βεβαίως που ισχύει και για τους φοιτητές».

Από την ακτοπλοϊκή σύνδεση θα επωφεληθεί βεβαίως η τοπική οικονομία, με εμπλουτισμό του τουρισμού και την ενίσχυση της όλης βιομηχανίας, αφού θα δίνονται περαιτέρω επιλογές στο κοινό της Κύπρου που θα θέλει να ταξιδέψει προς Ελλάδα, αλλά και το αντίστροφο. «Θα μπορούμε άμεσα να προσελκύσουμε Ελλαδίτες να έρθουν Κύπρο για διακοπές στη Λάρνακα απευθείας με τα οχήματά τους. Και όσοι για παράδειγμα επιθυμούν να πάνε στην Αγία Νάπα, θα είναι πιο εύκολο να το πράξουν, με το ίδιο κόστος, ερχόμενοι εδώ με το αυτοκίνητό τους», τόνισε ο κ. Αλεξάνδρου.

Ερωτηθείς πώς η Kition Ocean Holdings, θα μπορέσει να υπερπηδήσει τις δυσκολίες που είχαν παρουσιαστεί κατά την πρώτη περσινή χρονιά με τις διαδικασίες τελωνείου και του λιμανιού, ο κ. Αλεξάνδρου αναφέρθηκε στις νέες υποδομές που ετοιμάζονται και συγκεκριμένα σε μια νέα πύλη οχημάτων.

«Θα ανοίξουμε μία νέα πύλη, δίπλα από αυτήν που έχουμε τώρα. Ειδική πύλη για να έχουν πρόσβαση τα αυτοκίνητα. Το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί ήταν με τα αυτοκίνητα, όχι με τους επιβάτες. Δηλαδή, στη διαδικασία ελέγχου. Όταν μπαίνει πρέπει να ελεγχθεί το όχημα, τα έγγραφα του και να φύγει. Εκεί υπήρχαν καθυστερήσεις γιατί δεν είχαν όλοι έτοιμα τα έγγραφα τους. Έτσι ευελπιστούμε ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα δημιουργείται καθυστέρηση. Σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούν να λειτουργούν οι δύο πύλες και άρα θα είναι πιο εύκολο», εξήγησε.

Η σύνδεση ώθηση στο μέλλον

Τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάσκεψη Τύπου της Παρασκευής, ήρθαν και επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες του InBusinessNews, για τον τρόπο λειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής Λάρνακας-Πειραιά.

Η Λάρνακα πλέον με την ακτοπλοϊκή σύνδεση, θα έχει ένα σημαντικό μερίδιο του καλοκαιρινού τουρισμού, καθώς τα δρομολόγια θα ξεκινούν στην καρδιά της περιόδου. Συγκεκριμένα, το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα (σε κάποιες περιπτώσεις δύο φορές την εβδομάδα) κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα εισιτήρια θα εκδίδονται πλέον από την Orthodoxou Travel και οι τιμές θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα. Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν οκτώ στον αριθμό δρομολόγια, με τη διάρκεια του ταξιδιού να αυξάνεται κατά δύο ώρες, στις συνολικά περίπου 32. Περαιτέρω πληροφορίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, ενώ το κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται μέσω της ιστοσελίδας της Scandro Holdings.

Παρόντες στη διάσκεψη ήταν ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Σταύρος Σταύρου, o διευθυντής της Scandro holdings Ηλίας Σούλης, εκ μέρους της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας ο Βίκτωρ Μαντοβάνης και βεβαίως ο κ. Αλεξάνδρου.

Οι ομιλητές κατά την τοποθέτησή τους εξήραν τη σημαντικότητα αυτής της κίνησης για την πόλη της Λάρνακας, αλλά και για την οικονομία, και πώς μέσα από την ακτοπλοϊκή σύνδεση θα δοθεί περαιτέρω ώθηση για την ανάπτυξη της πόλης του Ζήνωνα.

Δειτε Επισης

Υποβάλλει μεσολαβητική πρόταση για την ΑΤΑ ο Παναγιώτου
Ελληνική: Η LTIMindtree στρατηγικός συνεργάτης για τον μετασχηματισμό της τράπεζας
Τράπεζα Κύπρου: Κέρδη €71 εκατ. και μείωση ΜΕΔ στο 4% το 2022
SKY express: Δυναμώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην Κύπρο
Οι πασχαλινές προσφορές των Louis Hotels
Νέος πρόεδρος του Techisland ο Βαλεντίνος Πολυκάρπου
Artima Bistro: Προορισμός ποιοτικής γαστρονομίας
Ξενοδοχείο στην παλιά Λευκωσία πωλείται έναντι €3.5 εκατ.
Βγαίνει απ’ την πρίζα η σταθερή τηλεφωνία, σωτήριο το fiber optic-Το market share
Millennial και Generation Z: Ο φόβος της δανειοδότησης για κατοικία τους στέλνει στο... ενοίκιο