Λάρνακα-Πειραιάς: Οκτώ ακτοπλοϊκά ταξίδια Αύγουστο και Σεπτέμβριο

Συνολικά οκτώ ακτοπλοϊκά ταξίδια θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο από το λιμάνι Λάρνακας προς τον Πειραιά, ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα, κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου που δόθηκε με στόχο την επίσημη έναρξη των θαλάσσιων δρομολογίων από τη πόλη του Ζήνωνα προς το λιμάνι της Αθήνας.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Kition Ocean Port αναφέρεται ότι «η εταιρεία διεκδίκησε και κατάφερε να εξασφαλίσει αριθμό κρουαζιέρων από το λιμάνι της Λάρνακας, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για να χαρακτηριστεί ως ένα αναπτυσσόμενο επιβατικό λιμάνι».

Διαβάστε εδώ: Αποκαλυπτικές πληροφορίες για την ακτοπλοϊκή Λάρνακα-Πειραιάς


Αναβάθμιση κυπριακής ακτοπλοΐας

Σε χαιρετισμό του ο Πάνος Αλεξάνδρου εκ μέρους της Kition Ocean Holdings ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «επιβεβαιώνουμε στην πράξη για μία ακόμη φορά, τη δέσμευσή μας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην κυπριακή ακτοπλοΐα, τη βέλτιστη εξυπηρέτηση και υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, καθώς και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας  αλλά και της Λάρνακας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας είπε ότι «η Kition Ocean Port σε συνεννόηση με τις εταιρείες που διαχειρίζονται την γραμμή δηλαδή τη ναυτιλιακή Scandro Holding Ltd και την εταιρεία «Αχαιών Ακτή» η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση των παροχών του πλοίου, κατέληξαν σε συμφωνία, ώστε το συγκεκριμένο δρομολόγιο να βοηθήσει όχι μόνο τους δημότες της Λάρνακας αλλά και τους πολίτες ολόκληρης της Κύπρου και τον τουρισμό στο νησί μας κάνοντας την αρχή και για θαλάσσιες συνδέσεις με άλλες γειτονικές χώρες».

Διαβάστε εδώ: Α. Βύρας: Η ακτοπλοϊκή Λάρνακας-Πειραιά θα βοηθήσει τον τουρισμό της Κύπρου


«Η Λάρνακα δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής»
Εξάλλου ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΛ) Σταύρος Σταύρου είπε πως «η Λάρνακα δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής» και σημείωσε πως το Επιμελητήριο «θα στηρίξει και θα είναι δίπλα στην Kition Ocean Port σε όλη αυτή τη διαδρομή. Παρ’ όλο ότι πέρασαν μόνον 10 μήνες από την ημέρα που η Kition Ocean Holdings ανέλαβε το έργο της συμφωνίας ανάπλασης της μαρίνας και του λιμανιού Λάρνακας, γίνονται συνεχώς σταθερά και καινούρια βήματα» ανέφερε.

O Διευθυντής και εκπρόσωπος της εταιρείας Scandro Holdings, Ηλίας Σούλης είπε ότι «θα γίνουν 8 ακτοπλοϊκά ταξίδια από και προς το λιμάνι της Λάρνακας, τον Αύγουστο και Σεπτέμβρη του 2023 και οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών. Καινούριος συνεργάτης για την έκδοση εισιτηρίων θα είναι η Orthodoxou Aviation μαζί με την BBT Air» είπε.

O Βίκτωρ Μαντοβάνη, εκ μέρους του Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) είπε ότι «αναμφίβολα, το νέο αυτό δρομολόγιο θα εξυπηρετήσει κατοίκους και άλλων επαρχιών εφόσον η Λάρνακα βρίσκεται σε πλεονεκτική γεωγραφική θέση. Επίσης αναμένεται να συμβάλει και στην προσέλκυση τουριστών από την αγορά της Ελλάδας ενώ παράλληλα τονώνει και την επιβατική κίνηση του λιμανιού Λάρνακας». Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η πόλη του Ζήνωνα διαθέτει σε πολύ μικρή απόσταση το αεροδρόμιο και το λιμάνι, κάτι που αποτελούν τεράστιο πλεονέκτημα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα».

Δειτε Επισης

SKY express: «ΚΥΠΡΟΣ» το όνομα του νέου αεροσκάφους
Οι πασχαλινές προσφορές των Louis Hotels
Ξενοδοχείο στην παλιά Λευκωσία πωλείται έναντι €3.5 εκατ.
Έργα αναβάθμισης παραλιών στην Πόλη Χρυσοχούς
Κ. Κουμής: Δύσκολο και απαιτητικό έργο η τουριστική αναβάθμιση της Λευκωσίας
Υφ. Τουρισμού και Γερμανίδα πρέσβειρα συζήτησαν ειδικές μορφές τουρισμού
Πιάτσα Καλαμάκι: Το ελληνικό street food που έβαλε στο μάτι την Κύπρο
Η κυπριακή start-up που βραβεύτηκε στη διεθνή έκθεση φαγητού IFE
Σε εργαστήρια για τον τουρισμό στην Πολωνία συμμετέχει η ΕΤΑΠ Πάφου
Δίωρη αυθόρμητη στάση εργασίας στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου