Στο IN Business Φεβρουαρίου: 11 ηγέτες του real estate για τον τομέα

Η ιδέα ήταν να οργανωθεί μια συνάθροιση με επικεφαλής ενός από τους πιο μεγάλους τομείς της κυπριακής οικονομίας, αυτού της ανάπτυξης γης και ακινήτων, ο οποίος τα τελευταία χρόνια πέρασε από συμπληγάδες και βρέθηκε στη δίνη εγχώριων προκλήσεων- κυρίως εξαιτίας εξωγενών παραγόντων- όπως η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμα: 

Το πρώτο θέμα που τέθηκε επί τάπητος-και που απετέλεσε κατά κάποιο τρόπο την έμπνευση για το cover story του τεύχους Φεβρουαρίου του περιοδικού IN Business, ήταν το εξής παράδοξο του 2022: Παρά την οικονομική αβεβαιότητα-απόρροια των προαναφερθέντων παραγόντων-, τον υψηλό πληθωρισμό και τις ιδιαίτερα αυξημένες τιμές στα ακίνητα, οι πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 30% την περίοδο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2022, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Σύμφωνα με τους συνεντευξιαζόμενους, οι λόγοι για την αύξηση αυτή δεν άλλοι από την κάθοδο ξένων εταιρειών και το γεγονός ότι τα ακίνητα αποτελούν ασφαλή επένδυση ακόμα και σε συνθήκες αβεβαιότητας.

Μάλιστα, αρκετοί αναγνώρισαν τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η κυβέρνηση στις προσπάθειες προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Βέβαια, αν και περιέγραψαν το μέλλον του τομέα με συγκρατημένη αισιοδοξία, δεν παρέλειψαν να τονίσουν πως έχουν αιτήματα από τη νέα κυβέρνηση, με μερικά εκ των οποίων να συνοψίζονται στα εξής:

  • Δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης,
  • σχεδιασμός one-stop shop για τον τομέα στα πρότυπα των ΚΕΠ για εξάλειψη της γραφειοκρατίας,
  • βελτίωση του τραπεζικού συστήματος,
  • κατάρτιση ολοκληρωμένης στεγαστικής πολιτικής και
  • προώθηση καλής συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.                                      

Στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού IN Business, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου σε έντυπη και ψηφιακή έκδοση, έντεκα ηγέτες του κλάδου ανάπτυξης γης και ακινήτων αναλύουν πώς διαμορφώνεται η αγορά, προς τα πού θα κινηθεί ο τομέας, πόσο αισιόδοξοι είναι για την ανθεκτικότητά του, ποιες τάσεις θα επικρατήσουν, ποιοι και πώς θα επενδύσουν και ποιο το όραμά τους.

Διαβάστε εδώ: Τα «θέλω» 11 πρωταγωνιστών του real estate από τη νέα Κυβέρνηση

Άλλωστε, το IΝ Business συνηθίζει να προσκαλεί τους ταγούς της αγοράς, τους ανθρώπους που επηρεάζουν και εν πολλοίς καθορίζουν την ίδια την οικονομία, για μια χαλαρή κουβέντα μετά ποτού ή φαγητού, ώστε να μαθαίνει τα τεκταινόμενα από πρώτο χέρι. Ο σκοπός επετεύχθη και αυτή τη φορά. Η συνάντηση ήταν άκρως εποικοδομητική, σε σημείο που μας άφησε να γνωρίζουμε τα θέλω και τα μπορώ μιας αγοράς που κτίζει την ανάπτυξη.

  • ΙΝ Business Awards 2022

Στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού IN Business συνεχίζεται και η ψηφοφορία για τα 15α IN Business Awards.

Ο απόλυτος θεσμός αναγνώρισης και επιβράβευσης της κυπριακής επιχειρηματικότητας, των μικρών και των μεγάλων εταιρειών, των άριστων προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και των ανθρώπων που διαπρέπουν εντός και εκτός συνόρων, έρχεται για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσει πως οι καλές πρακτικές πάντα θα βρίσκουν τρόπο να ανθούν και να αναδεικνύονται.

Μάλιστα, για πρώτη φορά έχουμε προσθήκη δύο νέων κατηγοριών, με τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν στο Best Customer Service και στην Επιχειρηματική Καινοτομία.

Παρουσιάζουμε τις 11 κατηγορίες και τους 55 υποψήφιους και σας ευχόμαστε καλή ψήφο.

Δειτε Επισης

Εναρκτήρια Διάλεξη της Καθηγήτριας Χρυσούλας Θώδη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο
Οι κυρώσεις στην Ρωσία... βούλιαξαν τον κυπριακό στόλο
ΙδΕΚ-META Group ενώνουν δυνάμεις
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού IN Business διαβάστε...
Η βελτιστοποίηση των City Logistics και η εφαρμογή νέων μοντέλων διανομής Logistics
Μαρίνα Γεραλή: Κρατώντας ζωντανή την τέχνη της βιβλιοδεσίας (video)
Παίρνει σάρκα και οστά το University of Beirut-Mediterraneo στην Πάφο (pics)
Η επόμενη μέρα της αγοράς ακινήτων από τη σκοπιά κορυφαίων CEOs
Σε «Χάρης Γρούτας» μετονομάστηκε ο 1ος όροφος του Κέντρου Υγείας Λακατάμιας
Tax For All: Πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας