Στα θρανία... για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας

Μεγάλες αλλαγές έπονται στη Δημόσια Υπηρεσία που διανύει μια περίδοδο εξέλιξης και εκσυγχρονισμού. Για να γίνει κατορθωτό απαραίτητη είναι βέβαια η συνεργασία όλων και η... μελέτη από το δυναμικό που τη στελεχώνει. 

Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ), μέσω της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης (ΚΑΔΔ), αποτελεί τον κεντρικό φορέα για διαμόρφωση και εφαρμογή πολιτικής μάθησης στη δημόσια υπηρεσία. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η ΚΑΔΔ συμβάλλει και στην υλοποίηση εκσυγχρονιστικών, βελτιωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων μέσω της υλοποίησης μαθησιακών παρεμβάσεων.

Ο Λειτουργός Επιμόρφωσης Α, Μάριος Κωσταντίνου,μιλώντας στην Ημερίδα «Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού στο νέο περιβάλλον της Δημόσιας Υπηρεσίας» και συγκεκριμένα στη ενότητα «Επιμόρφωση Δημοσίων Υπαλλήλων ανέφερε ότι μία από τις προτεραιότητες είναι η Μαθησιακή Υποστήριξη Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων και την εκπαίδευση των ερευνώντων λειτουργών για διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων δημόσιων υπαλλήλων.

Τονισε ότι το Αποκεντρωμένο Σύστημα Διαχείρισης της Μάθησης, αποτελεί κομβικό στοιχείο της λειτουργίας της ΚΑΔΔ. Ιδιαίτερα κρίσιμος για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι ο συσχετισμός μαθησιακών αναγκών με την επίτευξη των στρατηγικών στόχων των Οργανισμών της Δημόσιας Υπηρεσίας και η Διάγνωση Αναγκών Μάθησης και Σχεδίου Δράσης Υλοποίησης Μαθησιακών Παρεμβάσεων από περίπου 100 Οργανισμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Επιπλέον, στις μαθησιακές δραστηριότητες της ΚΑΔΔ εντάσσεται η συνεχής προσφορά του προγράμματος ασύγχρονης ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning) με τίτλο «Η Σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση και η Κυπριακή Πραγματικότητα», ένα αναβαθμισμένο πρόγραμμα εισαγωγικής κατάρτισης νεοεισερχομένων στη Δημόσια Υπηρεσία.

Η επιμόρφωση των διπλωματών και δημοσίων υπαλλήλων της Κυπριακής Δημοκρατίας με θέμα «Τα γαλλικά στις διεθνείς σχέσεις», στο πλαίσιο Συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας, για την τετραετία 2023-2026 είναι επίσης μία από τις μαθησιακές δραστηριότητες, ενώ, σε εξέλιξη βρίσκονται και Εκπαιδευτικά Προγράμματα για την Ισότητα και Κατά της Παρενόχλησης καθώς επίσης και Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Νομοπαρασκευαστική Διαδικασία.

Δειτε Επισης

Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας
Το Hope For Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά