Aλλαντικά Γρηγορίου: Τα αγαπημένα της Κύπρου

H εταιρεία σήμερα δραστηριοποιείται στην παραγωγή και την εμπορία αλλαντικών και άλλων κρεατοσκευασμάτων, στην ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής της, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό στο εργοστάσιό της στη Λεμεσό.

Χρονολογίες που απετέλεσαν ορόσημα μιας πετυχημένης πορείας 47 χρόνων:

• 1978: λειτουργεί το εργοστάσιο της εταιρείας στον Ύψωνα.

• 1992: εφαρμόζεται για πρώτη φορά σύστημα HACCP για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων.

• 2002: η Γρηγορίου πρώτη από όλες τις κυπριακές εταιρείες προχωρεί στην πιστοποίηση τριών συστημάτων διαχείρισης από τους διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς ΚΕΠ, ΕΛΟΤ και IQNET. Πρόκειται για τα συστήματα ΕΛΟΤ1416 (HACCP), ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001 και ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 14001.

• 2006: εγκαινιάζεται το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο με συνολική κάλυψη 8000τ.μ.

• 2011: η εταιρεία Γρηγορίου πρωτοπορεί εισάγοντας στην Κύπρο την επαναστατική μέθοδο HPP (High Pressure Processing), η οποία εγγυάται την ασφάλεια και φρεσκάδα των συσκευασμένων προϊόντων με τρόπο απόλυτα φυσικό.

• 2015: με μια καλά εδραιωμένη ομάδα έρευνας και ανάπτυξης λανσάρει τη νέα οικογένεια αλλαντικών με προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τα παιδιά, με αγαπημένους ήρωες της Disney. Τα Γρηγορίου kids είναι ιδιαίτερα προσεγμένα, με υψηλή διατροφική αξία και λίγα λιπαρά.

• 2019: συμβαδίζοντας με τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, η εταιρεία προχωρεί στη δημιουργία δύο νέων εξειδικευμένων σειρών. Η πρώτη φέρει την ονομασία «Νηστίσιμα» και αποτελείται από προϊόντα χωρίς κρέας και η δεύτερη είναι η «All Natural», με αλλαντικά που φτιάχνονται με προσθήκη μόνο φυσικών συστατικών.

Ποιότητα και καινοτομία

Η εταιρεία έχει διανύσει 47 χρόνια επιτυχημένης πορείας, προσφέροντας τα αγαπημένα αλλαντικά της Κύπρου σε μικρούς και μεγάλους. Έχει κατακτήσει μερίδιο αγοράς 30% και συνεχίζει να πρωτοπορεί με καινοτόμα προϊόντα.

Τα αλλαντικά Γρηγορίου είναι απόλυτα συνυφασμένα με την υψηλή ποιότητα, τη μοναδική και εξαιρετική γεύση.

Η μονάδα παραγωγής απαρτίζεται από άρτια καταρτισμένο επιστημονικό και εργατικό προσωπικό, από μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και εξειδικευμένα εργαστήρια ελέγχου ποιότητας. Επίσης, κατέχει διεθνή πιστοποιημένα συστήματα ποιότητας, ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων, περιβάλλοντος, επαγγελματικής υγείας & ασφάλειας.

Διαχρονικά η εταιρεία έχει λάβει τα ακόλουθα βραβεία:

• Το 2009 διακρίθηκε στα IΝ Business Awards με βραβείο στην κατηγορία Βιομηχανία/Μεταποίηση.

• Το 2017 οι συσκευασίες Γρηγορίου kids βραβεύτηκαν με το Bronze Pentaward στην κατηγορία Food: Baby Food and Products.

• Το  2019 τα Γρηγορίου kids πήραν το αργυρό βραβείο στην κατηγορία Design/Συσκευασίες στα βραβεία διαφήμισης Carob Awards.

•  Το 2020 ακολούθησε βράβευση στην κατηγορία Προϊόν Ευρείας Κατανάλωσης των Βραβείων Ποιότητας Γαστρονόμος.

Προστασία κι ασφάλεια στα συσκευασμένα  

Η εμπιστοσύνη του καταναλωτή στην ποιότητα Γρηγορίου σφραγίζεται με την επαναστατική φυσική μέθοδο προστασίας συσκευασμένων τροφίμων High Pressure Processing, Naturally Fresh, που προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, εγγυημένη φρεσκάδα και νοστιμιά μέχρι την τελευταία μέρα. Με αυτή τη μέθοδο επεκτείνεται η διάρκεια ζωής των προϊόντων, εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται και η ανάγκη για συντηρητικά. Τα παθογόνα βακτήρια καταστρέφονται και οι μικροοργανισμοί που προκαλούν αλλοίωση στο κρέας μειώνονται σημαντικά. Η μέθοδος HPP επιτρέπει την ουσιαστική μείωση των χημικών συντηρητικών στα τρόφιμα, ανοίγοντας τον δρόμο για παραγωγή οργανικών προϊόντων και προϊόντων all-natural. Τα τρόφιμα, με τη μέθοδο υψηλής πίεσης, δεν έχουν τις επιζήμιες επιπτώσεις από την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες και έτσι διατηρούν περισσότερο τη φρεσκάδα τους.

Οι προκλήσεις και τα πλάνα

H Ισαβέλλα Καηλίδου, Director of sales and Marketing των αλλαντικών Γρηγορίου, μας μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ένα κυπριακό brand, τον ρόλο των social media στην εξέλιξη μιας μάρκας αλλά και για τα πλάνα της εταιρείας.

Ποιες είναι οι προκλήσεις για τα καθαρά κυπριακά προϊόντα σήμερα και πώς αντιμετωπίζονται;

Οι προκλήσεις είναι πολλαπλές και τα τελευταία χρόνια έχουμε βιώσει δύσκολες συνθήκες στην αγορά, με την οικονομία να παρουσιάζει επιβράδυνση και τον πληθωρισμό να αγγίζει το +9%, κάτι το οποίο επηρεάζει κατά πολύ την αγοραστική δύναμη του σύγχρονου καταναλωτή. Ως κυπριακή εταιρεία έχουμε να αντιμετωπίσουμε διάφορες προκλήσεις, όπως το αυξημένο κόστος των πρώτων υλών, ενέργειας και προσωπικού, την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, την ευαισθησία των καταναλωτών σε θέματα τιμών και το προφίλ τους που συνεχώς αλλάζει.                                                                                                  Σκοπός μας είναι να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των καταναλωτών, να τους προτείνουμε νέες προϊοντικές λύσεις και να είμαστε δίπλα τους, προσφέροντάς τους προϊόντα με τη σφραγίδα ποιότητας Γρηγορίου που τόσο αγαπούν.

Ποσό έχει αλλάξει η διάδοση του διαδικτύου και των social media στην ανάπτυξη των προϊόντων σας;

Διαχρονικά, ως εταιρεία επενδύουμε στη διαφήμιση και μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχουμε ένα σταθερό μέρος του budget μας, το οποίο επενδύεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι ένα μετρήσιμο κανάλι άμεσης επικοινωνίας με τον καταναλωτή, το οποίο μας έχει βοηθήσει να εντατικοποιήσουμε την επικοινωνία μας μαζί του και να κτίσουμε το brand μας.

Πού διατίθεται το προϊόν σας σε Κύπρο και εξωτερικό;

Τα προϊόντα  Γρηγορίου διανέμονται παγκύπρια σε όλα τα σημεία πώλησης αλλαντικών, μικρά και μεγάλα. Ταυτόχρονα εξάγονται στην αγγλική αγορά και σύντομα θα επεκταθούμε και σε άλλες.

Ποια είναι τα άμεσα μελλοντικά σας πλάνα για περαιτέρω ανάπτυξη του brand σας;

Έχουμε πολλές νέες ιδέες στα πλάνα μας, που αφορούν τεχνολογική αναβάθμιση μηχανημάτων και εξοπλισμού, νέους τρόπους διαφημιστικής προώθησης αλλά και ανάπτυξη της μάρκας σε νέες αγορές. Ταυτόχρονα αναπτύσσουμε νέα καινοτόμα προϊόντα, που σύντομα θα λανσάρουμε στην αγορά.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Διεύθυνση: Ελλάδος 63, 4182 Ύψωνας, Λεμεσός

Τ.Θ. 51649, 3507, Λεμεσός

E-mail: info@grigoriou.com.cy

Τηλ. 25393238

Ιστοσελίδα: www.grigoriou.com.cy

Δειτε Επισης

Εύρηκα: Το συνώνυμο της καθαριότητας και τησ φροντιδας
Aλλαντικά Γρηγορίου: Τα αγαπημένα της Κύπρου
Α/ΦΟΙ ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: Ο Νο1 παραγωγός και εξαγωγέας Χαλλουμιού στην Κύπρο
Brands made in Cyprus: Μπορούμε και πάμε όλο και καλύτερα