ΠτΔ: Επιβεβαιώνεται η πορεία προόδου-Οι οίκοι αξιολόγησης αναγνωρίζουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό

Η νέα αναθεώρηση της προοπτικής της κυπριακής οικονομίας, αυτή τη φορά από σταθερή σε θετική από τον Οίκο Αξιολόγησης «Fitch», επιβεβαιώνει εμφατικά την πορεία προόδου και ανάπτυξης της, μια πορεία που βασίζεται στην υπεύθυνη οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε γραπτή του δήλωση για την αναθεώρηση της προοπτικής της κυπριακής οικονομίας.

«Η εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι Οίκοι Αξιολόγησης, αποτελεί αναγνώριση του κυβερνητικού σχεδιασμού που υλοποιείται με πυξίδα το πρόγραμμα διακυβέρνησης», τονίζει σχετικά.

«Με δημοσιονομική υπευθυνότητα και προώθηση τολμηρών μεταρρυθμίσεων και ουσιαστικών πολιτικών ενισχύουμε την πορεία βιώσιμης ανάπτυξης και προοπτικής της χώρας μας και συνεχίζουμε να θωρακίζουμε την οικονομία μας, επιταχύνοντας τη δυναμική της πορεία», αναφέρει ο κ. Χριστοδουλίδης. 

Αναφέρεται επίσης στο γεγονός ότι η αξιολόγηση έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά την ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων των νομοσχεδίων της δέσμης μέτρων αντιμετώπισης των ΜΕΔ και προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών που προώθησε η Κυβέρνηση, και ενόσω συζητείται ο πρώτος ετήσιος προϋπολογισμός του κράτους που είναι σαφώς πλεονασματικός.

«Αντιστεκόμενοι στις σειρήνες του λαϊκισμού και στην άσκοπη κινδυνολογία, θα συνεχίσουμε με υπευθυνότητα, συνέπεια και όραμα, γιατί αυτό επιτάσσει το συλλογικό συμφέρον, αυτό επιβάλει η υψηλή ευθύνη του μεταρρυθμιστικού μας οράματος», σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προσθέτει επίσης ότι οι διαδοχικές θετικές αξιολογήσεις της κυπριακής οικονομίας μεταφράζονται σε προοπτική και ευκαιρίες, εξηγώντας ότι η κυπριακή οικονομία καθίσταται ακόμη πιο εξωστρεφής, ανθεκτική και ελκυστική για επενδύσεις, κάτι που επιτρέπει και την ανάπτυξη στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής και επιτυχούς αντιμετώπισης των προκλήσεων που έχουμε ενώπιον μας.

«Με σχέδιο, ξεκάθαρο όραμα, τόλμη και αποφασιστικότητα, η χώρα μας προχωρά μπροστά, δημιουργώντας ελπίδα και προοπτική για το σύνολο του κυπριακού λαού», τονίζει καταληκτικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Δειτε Επισης

Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας
«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»
Μαρία Παναγιώτου: Η Κύπρος υλοποίησε πολιτικές για πιο βιώσιμη αγροτική οικονομία
Γιάννης Παναγιώτου: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων