Προχωρά με τον διορισμό Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου ο Πρόεδρος-«Δύο-τρία πρόσωπα στο μυαλό μου»

Θα προχωρήσουμε αμέσως με τον διορισμό χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης,  προσθέτοντας ότι τείνει χείρα φιλίας προς όλους, έτσι ώστε να εργαστούμε από κοινού για να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις.

Αναφερόμενος στην υπερψήφιση νομοσχεδίων για τις εκποιήσεις από πλευράς της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος εξέφρασε την χαρά του λέγοντας ότι "μετά από τόσα χρόνια είχαμε σήμερα την υπερψήφιση, από τη μια η στοχευμένη πολύ μελετημένη πρόταση της Κυβέρνησης, αλλά και την ίδια στιγμή οι προτάσεις που έγιναν από κάποια των κοινοβουλευτικών κομμάτων και θέλω να χαιρετίσω την υπεύθυνη τους στάση-οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα που αφαιρεί ένα δύσκολο θέμα από όλα αυτά που έχουμε να διαχειριστούμε που άπτεται της δημοσιονομικής πειθαρχίας, της οικονομίας γενικότερα και των προοπτικών που υπάρχουν για τη χώρα μας".

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι "θέλω με αφορμή αυτό που έγινε σήμερα και ως κάποιος που αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχει κομματική ταυτότητα, στήριξη, στέγη είναι ένα μήνυμα ότι μπορούμε μαζί. 

Και από δικής μου πλευράς η ετοιμότητα είναι δεδηλωμένη, η πρόθεση δεν πρέπει να αμφισβητείται από κανένα, να εργαστούμε συλλογικά για να αντιμετωπίσουμε από τη μια όλες αυτές τις προκλήσεις που έχουμε - που είναι πάρα πολλές - αλλά την ίδια στιγμή μέσα από την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, να δημιουργήσουμε προοπτικές προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού".

Είπε ότι οι προκλήσεις, τα προβλήματα δεν έχουν ούτε κομματική ταυτότητα, ούτε κομματικό χρώμα, ούτε ιδεολογική απόχρωση και πρόσθεσε ότι "μόνο αν εργαστούμε μαζί μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα που θα δώσουν ελπίδα και προοπτική στο σύνολο του κυπριακού λαού.

Άρα, με αφορμή την ψήφιση θέλω να χαιρετίσω αυτή την εξέλιξη, την υπεύθυνη στάση κομμάτων και να τείνω χείρα φιλίας προς όλους, έτσι ώστε να εργαστούμε από κοινού για να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις".

Ερωτηθείς αν θα προχωρήσει τώρα και στον διορισμό χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «φυσικά. Αναμέναμε την ψήφιση, θα προχωρήσουμε αμέσως και με τον διορισμό.

Θεωρούμε ότι είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες των ευάλωτων ομάδων, εκείνων που πραγματικά έχουν ανάγκη, και την ίδια στιγμή όλοι αυτοί οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που στην ουσία εκμεταλλεύονταν ότι δεν υπήρχε αυτό το πλαίσιο, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

Σε ερώτηση αν έχει καταλήξει σε ποιο πρόσωπο θα διορίσει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ήδη, έχω στο μυαλό μου δύο – τρία πρόσωπα, από τα οποία θα επιλέξω κάποιο».

Δειτε Επισης

Σε υψηλό σχεδόν δέκα ετών την Τρίτη το ΧΑΚ-Ενώπιον μεγάλων μηνιαίων κερδών της τάξης του 5%
Στο υψηλότερο επίπεδο πέραν των τελευταίων δύο ετών το Bitcoin-Έσπασε και το φράγμα των $57.000
Μετά την αύξηση, μείωση για δάνεια και καταθέσεις-Τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
Λαγκάρντ: Αμετάβλητη η πολιτική για επιτόκια-Επικρίνουν οι ευρωβουλευτές
Αποκτά χαρτοφυλάκιο εξυπηρετούμενων δανείων της ΚΕΔΙΠΕΣ η Τράπεζα Κύπρου
Ξεκινά η αξιολόγηση εταιρικών πελατών τραπεζών βάσει των κριτηρίων ESG-Όλες οι πληροφορίες
Ελληνική Τράπεζα: Η εξαγορά από Eurobank, το μέρισμα που παγώνει και γιατί καλοβλέπει την CNP
Στο debate νέων «Οι νέοι ρωτούν» της Τράπεζας Κύπρου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Το ΧΑΚ στην κοινοπραξία EuroCTP-Ο σκοπός ίδρυσης της εταιρείας και ποιοι οι στόχοι της
Τα ποσά που κατέβαλε το 2023 η Ελληνική στις θυγατρικές της Logicom