Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Άνοιξε τα χαρτιά της για την στάση του ΔΗΣΥ η Αννίτα-Τι θα ψηφίσει για τις εκποιήσεις

Τα χαρτιά της ως προς την στάση που θα τηρήσει ο ΔΗΣΥ κατά την αυριανή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλή για το πλαίσιο των εκποιήσεων άνοιξε η πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της ο ΔΗΣΥ θα στηρίξει τις βελτιώσεις του πλαισίου προς όφελος των συνεργάσιμων δανειοληπτών, αλλά θα καταψηφίσει τροπολογίες και προτάσεις με τις οποίες διαφωνούν οι αρμόδιοι θεσμοί, δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών και η Κεντρική Τράπεζα.

«Θα καταψηφίσουμε οτιδήποτε δύναται να ανατρέψει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και κατ’ επέκταση ολόκληρη την οικονομία. Για άλλη μια φορά θα σταθούμε με υπευθυνότητα απέναντι στον τόπο και τους συμπολίτες μας», αναφέρει κ. Δημητρίου.

Μάλιστα, στη δήλωσή της, η πρόεδρος του ΔΗΣΥ προαναγγέλλει την επανακατάθεση από πλευράς ΑΚΕΛ, ΕΛΑΜ και Οικολόγων, της επίμαχης-επικίνδυνης πρότασης που είχε κατατεθεί τον περασμένο Ιούλιο και προνοούσε την παροχή δικαιώματος προσφυγής στο Δικαστήριο σε δανειολήπτες για εξασφάλιση διατάγματος αναστολής προγραμματισμένης εκποίησης, προκειμένου να εξεταστούν ενδεχόμενες καταχρηστικές ρήτρες και υπερχρεώσεις.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την δήλωση της προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου:

«Εδώ και μήνες περιμέναμε τις προτάσεις της κυβέρνησης για βελτίωση του πλαισίου διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και τις εκποιήσεις. Δυστυχώς, μέχρι και την τελευταία στιγμή, έρχονται αναθεωρημένα κείμενα από πλευράς κυβέρνησης ενόψει της αυριανής Ολομέλειας της Βουλής.

Μόλις την περασμένη Πέμπτη κατατέθηκαν επίσης δύο προτάσεις νόμου από τα συγκυβερνώντα κόμματα. Την ίδια ώρα θα επανακατατεθεί από ΑΚΕΛ, ΕΛΑΜ και Οικολόγους η επικίνδυνη πρόταση του περασμένου Ιουλίου.

Όλα αυτά τεκταίνονται λόγω της αδυναμίας συνεννόησης μεταξύ κυβέρνησης και συμπολιτευόμενων κομμάτων, αλλά και των συμπολιτευόμενων κομμάτων μεταξύ τους.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Ακόμη και τώρα, τελευταίες ώρες, κατατίθενται τροπολογίες με τις οποίες διαφωνεί η κυβέρνηση.

Ο ΔΗΣΥ δεν θα συμμετάσχει σε αυτό το αλαλούμ. Ας ξεκαθαρίσουν όλοι τις θέσεις τους και επιτέλους ας τα βρουν μεταξύ τους.

Θέλουμε όντως να βελτιώσουμε το πλαίσιο των εκποιήσεων ή να εκτροχιάσουμε την οικονομία; Αυτή η ασυνεννοησία συνιστά από μόνη της συστημικό κίνδυνο για την οικονομία μας.

Ο ΔΗΣΥ θα στηρίξει τις βελτιώσεις του πλαισίου προς όφελος των συνεργάσιμων δανειοληπτών, αλλά θα καταψηφίσει τροπολογίες και προτάσεις με τις οποίες διαφωνούν οι αρμόδιοι θεσμοί, δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών και η Κεντρική Τράπεζα.

Θα καταψηφίσουμε οτιδήποτε δύναται να ανατρέψει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και κατ’ επέκταση ολόκληρη την οικονομία. Για άλλη μια φορά θα σταθούμε με υπευθυνότητα απέναντι στον τόπο και τους συμπολίτες μας».

Δειτε Επισης

«Γνωμάτευση» καταπέλτης από ΠΣΔ για ενιαία εποπτική αρχή-«Ενέργεια υπονόμευσης του κράτους δικαίου»
Άμεσο τερματισμό συντάξεων σε νυν αξιωματούχους συστήνει στο Γενικό Λογιστήριο η Ελεγκτική Υπηρεσία
Αποδυνάμωση καταναλωτικής εμπιστοσύνης και χειροτέρευση του επιχειρηματικού κλίματος
Παίρνει σάρκα και οστά η ενιαία εποπτική αρχή-Η σύνθεση, πώς θα λειτουργεί και ο ρόλος της Κεφαλαιαγοράς
Μ. Ταννούσης: Το επενδυτικό τοπίο της Κύπρου και η σημασία των συναντήσεων με τους ξένους επενδυτές
Με αμελητέες απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
ΟΗΟ–ΣΕΚ: Ανάγκη διαχείρισης του μεγάλου ποσού για νέο συνταξιοδοτικό
Απαλλαγή φορολόγησης εφάπαξ και για κατηγορίες συμβασιούχων που εκκρεμούν
Επ. Οικονομικών: Καθολικά αποδεκτός για μέλος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου ο Μάριος Ζαχαριάδης
Αναγνωρίζουν πρόβλημα και ψάχνουν την κατάλληλη φόρμουλα για τις αποσπάσεις στο δημόσιο