Powered by

Παραγωγικές συζητήσεις Σεβίλλης-Πάφου για την «Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού»

Παραγωγική ήταν η επίσκεψη αντιπροσωπείας της Πάφου στην Σεβίλλη, η οποία είναι Ευρωπαϊκή Συμπρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού 2023, σύμφωνα με την ΕΤΑΠ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, τα δυο στελέχη, Νάσος Χατζηγεωργίου Εκτελεστικός Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου και ο Ζήνων Ζήνωνος, Διευθυντής Έργων Έξυπνης πόλης του Δήμου Πάφου, παρευρέθηκαν και συμμετείχαν σε σωρεία συναντήσεων με τον οργανισμό Sevilla City Office, φορέα που προωθεί έξυπνες δράσεις και βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και με εταιρίες τεχνολογίας και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Σύμφωνα με τον Νάσο Χατζηγεωργίου Εκτελεστικό Διευθυντή της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου είχαν την ευκαιρία  να ενημερωθούν κυρίως σε κάτι που υστερούν γενικά ως Κύπρος, για τους μηχανισμούς συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων, μηχανισμούς παρακολούθησης δεικτών βιωσιμότητας και αειφορίας, προσέλκυση mega events, δράσεις που σχετίζονται με την ανάδειξη της γαστρονομίας κ.ά.

Παράλληλα, πρόσθεσε, συζητήθηκαν οι διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο προορισμοί όπως για παράδειγμα η εξεύρεση πόρων, η επέκταση/διάχυση καλών πρακτικών σε όλο τον προορισμό, πιθανές δυσκολίες στην αποδοχή καινοτομιών από πολίτες και επιχειρήσεις κ.ά.

Οι συνάδελφοι από την Ισπανία εξέφρασαν την ικανοποίηση και τον θαυμασμό τους για τις δράσεις που υλοποίησε ή έχει σε εξέλιξη η Πάφος και ζήτησαν περαιτέρω λεπτομέρειες και τεχνογνωσία, ανέφερε.

Μέσα στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε επίσης διαδικτυακή συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή κoν István Ujhelyi εμπνευστή του θεσμού Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ανταλλαγή απόψεων. Η αντιπροσωπεία της Πάφου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά κάποια σημεία παρεμβάσεων και να λάβει μέρος στο λανσάρισμα συγκεκριμένης πολιτιστικής διαδρομής προσβάσιμη σε όλους.

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων οι δύο πλευρές συμφώνησαν όπως εξευρεθούν τρόποι συνέχισης της δικτύωσης αυτής και τα επόμενα χρόνια με ανοικτό το ενδεχόμενο από κοινού διεκδίκησης Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, την εμπλοκή πανεπιστημίων και φορέων από τις δυο περιοχές αλλά και την θεσμοθέτηση ετήσιας συνάντησης και με άλλες Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Έξυπνου Τουρισμού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Kapnos Airport: Δωρεάν η μεταφορά παιδιών κάτω των 12 ετών από και προς τα αεροδρόμια μέχρι τον Σεπτέμβριο
Απορρίπτουν τη μεσολαβητική Παναγιώτου και ετοιμάζονται να παραλύσουν την οικοδομική βιομηχανία οι συντεχνίες
Χολωμένος με κάποιους εκ των κοινωνικών εταίρων ο Παναγιώτου...«Προσδοκία που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί»
Αγορά ακινήτων: Επιβραδύνεται ο ρυθμός αύξησης των τιμών των κατοικιών-Η ανάλυση της ΚΤΚ
Τρικυμία για το νερό... «Πυρά» Επιτροπής Εμπορίου κατά Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή για το πλαφόν
Τρεις Κύπριοι φοιτητές στους παγκόσμιους ψηφιακούς ηγέτες του αύριο
Ηλεκτρική διασύνδεση: Παρουσίασε νέα στοιχεία και ζήτησε επαναξιολόγηση της απόφασης της ΡΑΕΚ ο ΑΔΜΗΕ
Περιμετρικός Λευκωσίας: H νέα φάση που προκηρύχθηκε, η εκτιμώμενη αξία και ποια έργα περιλαμβάνει
Οι ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις στο Royal Apollonia - «Κατενθουσιασμένοι οι πελάτες»
Η Κύπρος στον προθάλαμο της κλίμακας «Α» των Fitch και S&P's μετά από 13 χρόνια