Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Οικογενειακές επιχειρήσεις και διακυβέρνηση

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το τρίτο στη σειρά εργαστήρι εμπειριών “Family Together – Business Forever” που ως γνωστό οργανώνει η Be.e Philosophy* και έλαβε χώρα στις 1-2 Νοεμβρίου 2023 στο AELIA Wellness Centre. H συμπλήρωση των θέσεων ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή του εργαστηρίου συνδυασμένο με το ενεργό ενδιαφέρον στο εργαστήρι από τους συμμετέχοντες αλλά και η εμπλοκή ολόκληρης της οικογένειας στις τετράωρες επισκέψεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί είναι ένδειξη της επιτυχίας. Ελπιδοφόρα ένδειξη είναι επίσης και η σοβαρότητα με την οποία πολλές οικογενειακές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν το θέμα Εταιρικής αλλά και Οικογενειακής διακυβέρνησης για ομαλή μετάβαση στην επόμενη γενιά αλλά και η αποφασιστικότητα να βάλουν τις βάσεις για μια μακροχρόνια επιτυχία της επιχείρησης μέσα από το δέσιμο και την ανοικτή επικοινωνία της οικογένειας. Ο συνδυασμός του εργαστηρίου και της συμβουλευτικής επίσκεψης, είναι μέρος των προγραμμάτων ΖΟΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ τα οποία σχεδίασε η ΑΝΑΔ και επιχορηγεί πλήρως, κάτι το οποίο αποδεικνύεται στην πράξη ως εξαιρετικά ευεργετικό και αποτελεσματικό.

Εντύπωση προκάλεσε το σχόλιο των περισσοτέρων από τους συμμετέχοντες το ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με άλλα μέλη οικογενειακών επιχειρήσεων και επιβεβαίωσαν ότι το τι παρουσιάζεται στο εργαστήριο είναι και η δική τους πραγματικότητα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέλη οικογενειών που παρευρέθηκαν στα εργαστήρια έκτισαν σχέσεις μεταξύ τους έχοντας σαν αφετηρία την συμμετοχή τους στο εργαστήριο.

oikogeneiakesdiakybernisi2

Αξίζει να παραθέσουμε αυτούσια κάποια από τα σχόλια των συμμετεχόντων όπως

- Fun, light, stimulating, energetic. Learned a lot, self-reflected, happy to have participated. Thank you.

- Pleasant, interactive, informative, fun, knowledgeable.

- Είστε εκπληκτικοί !!! Συνεχίστε.

- Excellent.

- So happy to network with millennials 2nd generation like me and share this experience.

Το σεμινάριο βαθμολογήθηκε από τους συμμετέχοντες με 4.8/5.0 (μη λαμβάνοντας υπ’ όψη το ένα 6 που δόθηκε από ένα από τους συμμετέχοντες στη κατηγορία Stimulating και τον οποίο ευχαριστούμε).

Εισηγητές του διήμερου σεμιναρίου ήταν ο Elie Wakil, Δημήτρης Λουκαΐδης και Μάριος Λουκαΐδης με μια ομαδική συνολική πρακτική πείρα 130 χρόνων σε πολυδιάστατους τομείς αλλά και εταιρείες τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Τέλος, η Βe.e Philosophy θα ήθελαν να ανακοινώσουν ότι το σεμινάριο θα επαναληφθεί για τελευταία φορά (Βάση των κανονισμών της ΑΝΑΔ) στις 14-15 Μάϊου 2024 και πάλι στο AELIA Wellness Centre.

*Be.e Philosophy assists organizations to build efficient value-based cultures and aims to engender a cultural evolution that will state a common purpose, create happy collaborative individuals at work, improve the organization performance, contribute to the society wellbeing and care for the environment.

Δειτε Επισης

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης εθνικός συντονιστής για την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών
Cyta: Η σημαντική κερδοφορία, οι τεχνολογικές πρωτιές και οι προθέσεις για την αγορά ενέργειας
Φοιτητές του ΤΕΠΑΚ με σπάνιες παθήσεις μοιράστηκαν τα βιώματα και τις εμπειρίες τους
Εκστρατεία «Ride to Green» υπό την αιγίδα της Υφυπουργού Ναυτιλίας-Πού στοχεύει και οι συντελεστές
PwC Κύπρου: Ανθεκτικός ο τομέας των ακινήτων το 2023
In Business Awards 2023: Oι υποψήφιοι στην κατηγορία εταιρική βιωσιμότητα και υπευθυνότητα(ESG-ΕΚΕ)
Έρευνα της EY Global Bank Risk Survey 2023: Ο ρόλος του CRO έχει επεκταθεί και εξελιχθεί
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Συζήτηση με θέμα «Ασφάλεια και μεταναστευτικές ροές»
EKO Kύπρου: Συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου-«Ενώνουμε δυνάμεις με ενέργεια για τη ζωή»
Η διεθνούς φήμης ιστοσελίδα Designboom αναγνώρισε το Limassol Der Mar, των UDS architects και Benoy