ΠΑΣΥΛΕ: Καμία κυβερνητική αντίδραση-«Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ασχοληθούν με τις επιχειρήσεις;»

Καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε μέχρι στιγμής από πλευράς κυβέρνησης στην κραυγή απόγνωσης έξι επαγγελματικών συνδέσμων από κλάδους που εκπροσωπούν το 20% των εργαζομένων της Κύπρου, για τη σοβαρή έλλειψη εργατικού δυναμικού, η οποία ταλανίζει τις επιχειρήσεις.

Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου (ΠΑΣΥΛΕ), Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιόκτητων Κέντρων Αναψυχής (ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α), Σύνδεσμος Επώνυμων Αλυσίδων Εστίασης Κύπρου (Σ.Επ.Α.Ε.Κ.) και Σύνδεσμος Εστιατορίων Ταχείας Εξυπηρέτησης Κύπρου απηύθυναν χθες ηχηρό μήνυμα με ξεκάθαρο αποδέκτη τον υπουργό Εργασίας και την κυβέρνηση, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει οποιαδήποτε επικοινωνία ούτε από τον ίδιο τον υπουργό ούτε από πλευράς κυβέρνησης.

Ερωτηθείς κατά πόσο, μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, υπήρξε οποιαδήποτε αντίδραση από τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Παναγιώτου ή το Προεδρικό, ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία επικοινωνία.

«Κανένα τηλεφώνημα, καμία αντίδραση, καμία ανταπόκριση από κανέναν. Δεν ξέρουμε τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να ασχοληθούν στα σοβαρά με τρεις τομείς της οικονομίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστιο θέμα έλλειψης προσωπικού και που εργοδοτούν το 20% του συνολικού εργατικού δυναμικού στην Κύπρο», επεσήμανε ο κ. Αντωνίου.

Σημειώνεται ότι στον κλάδο του λιανικού και χονδρικού εμπορίου εργοδοτούνται πέριξ των 75.000 προσώπων, ενώ στους κλάδους των ξενοδοχείων και εστίασης πέριξ των 43.000. Συνεπώς, οι εν λόγω κλάδοι εκπροσωπούν το 1/5 των εργαζομένων της χώρας, ενώ παράλληλα, η συνεισφορά τους στο ΑΕΠ ξεπερνά το 50%.

Ταυτόχρονα, επανέλαβε ότι πολλές φορές ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε σε υγιείς εργαζόμενους για υγιή κοινωνία, εξηγώντας ότι για να υπάρξουν υγιείς εργαζόμενοι και κοινωνία πρέπει να υπάρξουν πρώτα και υγιείς επιχειρήσεις.

Δειτε Επισης

AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Στο Λονδίνο σήμερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης για προώθηση επενδύσεων
Tree Hotel: Τι θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο στις Πλάτρες-Οι περιβαλλοντικοί όροι
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Με μικρή άνοδο άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Βιώσιμο μέχρι το 2080 και δεν κινδυνεύει το ΤΚΑ-Θα πρέπει να δημιουργηθεί πραγματικό αποθεματικό
Μεταβατικές διατάξεις για προαγωγές 2024-2025 στο δημόσιο-Η πρόταση νόμου που συζητείται στη Βουλή
FDI screening: Διαφωνίες και δυστοκία συναίνεσης για το πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition