Χρ. Ποταμίτης: Σε ασφυκτική πίεση οι ταχυμεταφορές… «Γύρω στις 20 χιλιάδες πακέτα την ημέρα»

Σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης ως αποτέλεσμα της εκτόξευσης των ηλεκτρονικών αγορών των συμπολιτών μας, τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, καλείται να λειτουργήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες ο κλάδος των ταχυμεταφορών στη χώρα μας.

Με μια αύξηση που ανέρχεται στο 35% και σε μια ανοδική πορεία παραγγελιών που ξεκίνησε από τα μέσα του περασμένου Νοέμβρη, αναπόφευκτα σημειώνονται το τελευταίο διάστημα φυσιολογικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις, με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ταχυμεταφορών να αναπροσαρμόζουν τις εργασίες τους και να προβαίνουν σε διάφορες ενέργειες, προκειμένου να ανταποκριθούν στον μεγάλο φόρτο και οι καταναλωτές να παραλάβουν εγκαίρως τα δέματά τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το φαινόμενο δεν είναι μόνο κυπριακό, αλλά παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη-συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας-, επιτεινόμενο από την μαζική χρήση της νέας κινεζικής πλατφόρμας ηλεκτρονικών αγορών «Temu», η οποία κάνει κυριολεκτικά θραύση και έχει καταστεί ένα από τα βασικότερα κανάλια ηλεκτρονικών αγορών ανά το παγκόσμιο.

Μιλώντας στο InBusinessNews, o διευθύνων σύμβουλος της ACS, Χριστόφορος Ποταμίτης, έκανε λόγο για τρομερή πίεση την οποία υφίσταται ο τομέας των ταχυμεταφορών, υποδεικνύοντας χαρακτηριστικά πως ενώ μέχρι πριν από κάποιους μήνες η εταιρεία παρέδιδε παγκύπρια 10-13 χιλιάδες δέματα ημερησίως, σήμερα παραδίδει γύρω στις 20 χιλιάδες πακέτα την ημέρα.

«Το online shopping αποτελεί πλέον την πρώτη επιλογή των Κυπρίων, ο κόσμος ξεθάρρεψε και δεν φοβάται πια να παραγγείλει», σημείωσε, επισημαίνοντας πως σε όσες προβλέψεις και αν είχαν προβεί οι εταιρείες ταχυμεταφορών, είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο να καλύψουν άμεσα τις πέραν κάθε εκτίμησης ως προς το ύψος τους, αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει.

«Κάναμε πρόβλεψη ότι θα είχαμε 15% αύξηση και έχουμε 35%. Αυτό ξεκίνησε από τα μέσα Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει τρομερή πίεση», υπογράμμισε ο κ. Ποταμίτης.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την ACS, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, η εξυπηρέτηση αφορά σε παραγγελίες, τόσο σε εταιρείες από την Κύπρο σε μεγάλο ποσοστό, αλλά και σε μεγάλα accounts από το εξωτερικό, όπως από την Ελλάδα, αλλά και από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ενδεικτικό της όλης εικόνας στην αγορά και των προσπαθειών που καταβάλλονται για εξυπηρέτηση του κοινού, είναι το γεγονός πως για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην τρομερή πίεση, η ACS προχώρησε στο άνοιγμα δύο επιπρόσθετων προσωρινών σημείων διανομής-christmas delivery points-, πέραν του υφιστάμενου δικτύου καταστημάτων που διαθέτει η εταιρεία.

Τα δύο christmas delivery points της ACS, που όπως εξήγησε ο Χριστόφορος Ποταμίτης στήθηκαν ακριβώς για να διαχειριστούν τον επιπλέον όγκο και για να δοθούν στο κοινό επιπρόσθετες επιλογές για να παραλάβουν τα πακέτα τους πριν από τις γιορτές, λειτουργούν ένα στη Λευκωσία(σ.σ. επί της διασταύρωσης των λεωφόρων Σταυρού και Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στον Στρόβολο) και ένα στη Λεμεσό(σ.σ. στην περιοχή Τσιρείου). Στις δύο πόλεις δηλαδή όπου, σύμφωνα με τον κ. Ποταμίτη, παρατηρείται και ο μεγαλύτερος όγκος δεμάτων.

Μάλιστα, για εξυπηρέτηση του κοινού παρέμειναν ανοικτά και καθ’ όλο το Σαββατοκύριακο.

«Ως εταιρεία προβαίνουμε σε διάφορες ενέργειες, ώστε να παραλάβει ο κόσμος τα δέματά του πριν ή εντός των γιορτών. Αυτός είναι ο στόχος μας, από την στιγμή που τα δέματα έφθασαν Κύπρο να μπορούν να τα παραλάβουν», επισήμανε, τονίζοντας, ωστόσο, πως χρειάζεται και το κοινό να επιδεικνύει υπομονή.

«Υπάρχουν αρκετοί που είναι υπομονετικοί, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι που διαμαρτύρονται», επισήμανε ο κ. Ποταμίτης.

Σημειώνεται πως εκτός από την Λευκωσία και τη Λεμεσό, αυξημένος όγκος δεμάτων παρατηρείται και στις υπόλοιπες πόλεις, με την κατάσταση όμως σε αυτές να είναι κάπως περισσότερο διαχειρίσιμη.

Δειτε Επισης

Ιάκωβος Γαλανός: Αναγκαία τα ESG στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη
Προκλήσεις της ναυτιλίας συζήτησαν Αννίτα Δημητρίου-Ένωση Πλοιοκτητών
Η αποτίμηση των πολιτών για το ΓεΣΥ πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του-Αποκαλυπτικά ευρήματα
Πώς θα επιτευχθεί η ποιοτική αναβάθμιση του ΓεΣΥ
Γιώργος Παμπορίδης: Τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο
Robert Yates: Αυτές είναι οι βέλτιστες πρακτικές για επιτυχημένα εθνικά συστήματα υγείας
Δρ. Χρ. Πέτρου: Το ΓεΣΥ σήμερα και οι μεγάλες προκλήσεις-Eναρκτήρια ομιλία στο 7ο Cyprus HealthCare Conference
Μιχάλης Δαμιανός: Επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις αναβαθμίζουν τον τομέα της υγείας
Ο Σύνδεσμος Κοιλιοκάκης Κύπρου τιμά τη Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Κοιλιοκάκη
Εξαπατούν το κοινό-Επιτήδειοι «χρησιμοποιούν» τον Αντικαρκινικό για να αποσπούν χρήματα με παράνομο τρόπο