Powered by

Βουλγαρία: Η Κυβέρνηση μελετά επενδύσεις ύψους σχεδόν 1 δισ. λέβα

Στην εβδομαδιαία συνεδρίασή του την Τετάρτη, το Υπουργικό Συμβούλιο στη Βουλγαρία συζήτησε αρκετές επενδύσεις μεγάλης κλίμακας αξίας σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου λέβα.

Όπως μετέδωσε το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΒΤΑ), ο Πρωθυπουργός Νικολάι Ντένκοφ παρουσίασε ορισμένα από τα έργα κατά την έναρξη της συνάντησης.

Όπως ανέφερε ένα έργο προβλέπει την επέκταση του εργοστασίου γυαλιού Rubin στο Πλέβεν, στη βόρεια Βουλγαρία. Θα κατασκευαστεί φούρνος 300 τόνων, θα εκσυγχρονιστούν οι χώροι των αποθηκών, με έμφαση σε καινοτόμα προϊόντα και στη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Η επένδυση θα δημιουργήσει περισσότερες από 150 θέσεις εργασίας στον δήμο Πλέβεν.

Ένα άλλο βασικό έργο αφορά τον δήμο της Μαρίτσας στην περιοχή της Φιλιππούπολης, στην κεντρική Βουλγαρία, είπε ο Ντένκοφ. Η «Schneider Electric Bulgaria» προβλέπει την κατασκευή ενός έξυπνου κτιρίου παραγωγής, με καινοτόμες τεχνολογίες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Θα είναι το πρώτο τέτοιο εργοστάσιο στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Η επένδυση ανέρχεται σε 107 εκατομμύρια λέβα και προβλέπει τη δημιουργία τουλάχιστον 105 νέων θέσεων εργασίας.

Στο Σούμεν, η Alcomet θα επεκτείνει την παραγωγή αλουμινίου της με επένδυση 136 εκατομμυρίων λέβα, δημιουργώντας 136 νέες θέσεις εργασίας. Το έργο στοχεύει στην παραγωγή νέων κραμάτων αλουμινίου για ηλεκτρικά οχήματα και στην επέκταση της παραγωγής για αυτοκίνητα και ηλιακούς συλλέκτες.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός, το καλύτερο κοινωνικό πρόγραμμα για τους ανθρώπους είναι να τους παρέχονται θέσεις εργασίας με καλές αποδοχές. «Από εκεί προέρχεται μια από τις πιο σημαντικές αποστολές της Κυβέρνησης, να παρέχει επενδυτές που μπορούν να δημιουργήσουν υψηλή προστιθέμενη αξία, άρα καλύτερους μισθούς για τους εργαζόμενους. Αυτές είναι επενδύσεις όχι μόνο για τη Βουλγαρία αλλά και για τους Βούλγαρους», είπε ο Πρωθυπουργός.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί