ΚΕΒΕ: Παράτυπη και ετσιθελική η απόφαση της ΕΤΥΚ για στάση εργασίας στην Ελληνική

Το ΚΕΒΕ καταδικάζει τις μεθοδεύσεις και παράτυπες αποφάσεις της ΕΤΥΚ να κηρύξει τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου τρίωρη στάση εργασίας στην Ελληνική Τράπεζα.

Η απόφαση αυτή της ΕΤΥΚ είναι παντελώς αδικαιολόγητη, παράτυπη και ετσιθελική παραβιάζοντας τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων ενώ είναι σε εξέλιξη μεσολαβητική διαδικασία στο Υπουργείο Εργασίας χωρίς η διαφορά να κηρυχθεί επίσημα σε αδιέξοδο.

Δεν είναι δυνατό η ΕΤΥΚ αυθαίρετα και χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα εργασιακά θέσμια να προκαλεί μεγάλη αναστάτωση και τεράστιες ζημιές στην Ελληνική Τράπεζα και κατ´επέκταση στο τραπεζικό σύστημα και στην οικονομία.

Το ΚΕΒΕ καλεί την ΕΤΥΚ να σεβαστεί τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων να άρει αμέσως τα απεργιακά μέτρα και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου έτσι ώστε η Ελληνική Τράπεζα και το τραπεζικό σύστημα να λειτουργήσουν απρόσκοπτα.

Παράλληλα το ΚΕΒΕ καλεί τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να λάβει χωρίς άλλη καθυστέρηση τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για άρση των απεργιακών μέτρων διασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών στην Ελληνική τράπεζα.

Δειτε Επισης

Οι τρεις απαραίτητοι άξονες για την ενίσχυση των επενδύσεων στην Ευρώπη-Η έκθεση της ΕΤΕπ για το 2025
Στροφή ΕΤΕπ σε έργα άμυνας και ασφάλειας με διπλασιασμό χρηματοδοτήσεων το 2025-Όσα είπε η Νάντια Καλβίνιο
Μειώθηκαν τα επιχειρηματικά δάνεια, μεικτές τάσεις για καταναλωτικά και στεγαστικά-Πώς κινήθηκαν τα επιτόκια
Πώς τα… Trumponomics περιπλέκουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ
UBS: Γιατί τα νέα επιχειρησιακά σχέδια ανεβάζουν τις τιμές στόχους για τις ελληνικές συστημικές τράπεζες
Το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών και ο συνολικός αριθμός των δικαιωμάτων ψήφου στην Τρ. Κύπρου
Τράπεζα Κύπρου: Το ορθό της απόρριψης Lone Star και το τρένο που πάει ακάθεκτο
Συνεχίζει τον κύκλο χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής η ΕΚΤ-Προς νέα μείωση των επιτοκίων την Πέμπτη
Σημαντική διοικητική αλλαγή στον όμιλο Eurobank με νέο Group Chief Risk Office
Βασίλης Ψάλτης: Διπλασιάζει το έσοδο από την Κύπρο για τον όμιλο Alpha Bank η εξαγορά της AstroBank