Safe Bulkers, Inc.: Οι δράσεις ESG του μεγαλύτερου πλοιοκτήτη του κυπριακού νηολογίου (vid)

Βραβείο «Business Leader» στον Πόλυ Β. Χατζηωάννου, CEO, Chairman of the Board of Directors της Safe Bulkers, Inc., απονεμήθηκε στο πλαίσιο των 10ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Ο κ. Χατζηωάννου απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία «Eταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα(ESG-ΕΚΕ)».

Τα βραβεία απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου στο Hilton Nicosia, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου.

Διαβάστε ακόμη:

Η Safe Bulkers, Inc., (NYSE: SB), διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία με CEO τον Πόλυ Β. Χατζηωάννου, δραστηριοποιείται στην ποντοπόρο ναυτιλία με γραφεία σε Λεμεσό, Αθήνα, Μονακό και Γενεύη.

Είναι εισηγμένη από το 2008 στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ το ομόλογό της (SBB1) διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Διαθέτει στόλο 46 πλοίων και αποτελεί τον μεγαλύτερο πλοιοκτήτη του κυπριακού νηολογίου.

Η Safe Bulkers τοποθέτησε την περιβαλλοντική κοινωνική διακυβέρνηση (ESG) στο επίκεντρο της στρατηγικής της.

Επιδεικνύει ισχυρή δέσμευση στα πρότυπα ESG, στους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (SDGs) και στα πρότυπα GRI, επενδύοντας κεφάλαια ύψους 500 εκατ. δολαρίων σε δράσεις, όπως:

  • Επέκταση του στόλου με 14 νεότευκτα πλοία IMO GHG Phase 3 - NOx Tier III, με μειωμένη εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου και εκπομπή οξειδίων του αζώτου, συμπεριλαμβανομένων πλοίων methanol dual-fuel.
  • Ανανέωση και αναβάθμιση του υφιστάμενου στόλου για εξοικονόμηση ενέργειας, με προηγμένα συστήματα πρόωσης, αποθείωσης καυσαερίων (scrubbers), επεξεργασίας νερού έρματος (bwts) και χρώματα εξαιρετικά χαμηλής τριβής.
  • Προγράμματα χρήσης βιοκαυσίμων, έρευνας και αξιολόγησης μελλοντικών εναλλακτικών καυσίμων και τεχνολογιών δέσμευσης άνθρακα.
  • Χρηματοδοτήσεις συνδεδεμένες με την περιβαλλοντική της απόδοση.
  • Πολιτικές και ενέργειες προστασίας του περιβάλλοντος, της ασφάλειας και της υγείας, συμμόρφωσης με τις διεθνείς κυρώσεις, προστασίας δεδομένων και πληροφοριών, καταπολέμησης της δωροδοκίας, των ναρκωτικών και του αλκοόλ.

Γι’ αυτό, όμως, που είναι ιδιαίτερα υπερήφανη, είναι η συνεισφορά της στην τοπική κοινωνία με το πρόγραμμα υποτροφιών για σπουδές σε προσοδοφόρους τομείς της ναυτιλίας.

Το πρόγραμμα που ήδη τρέχει εδώ και κάποια χρόνια με μεγάλη επιτυχία, προσπαθεί να κινητοποιήσει τους νέους, ώστε να κερδίσουν νέες δεξιότητες σε κλάδους, όπως ναυπηγική, μηχανολογία, computer science, cyber security, αυτοματισμοί και ναυτικό δίκαιο.

  • Η επαγγελματική πορεία του Πόλυ Β. Χατζηωάννου

Ο Πόλυς Β. Χατζηωάννου είναι διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Safe Bulkers, Inc. από το 2008. Υπηρετεί, επίσης, στη διαχειρίστρια εταιρεία Safe Bulkers Management της Safe Bulkers, Inc., ενώ πρόσφερε τις υπηρεσίες του και στην προκάτοχο της διαχειρίστριας, Alassia Steamship Co., στην οποία εντάχθηκε το 1987.

Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, είναι ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών και μέλος της Ελληνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Lloyd’s Register.

Το 2011, ο κ. Χατζηωάννου ορίσθηκε μέλος του ΔΣ της Hellenic Mutual War Risks Association (Bermuda). Είναι κάτοχος πτυχίου ναυτικών σπουδών από το Πανεπιστήμιο Sunderland.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας