Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Safe Bulkers, Inc.: Οι δράσεις ESG του μεγαλύτερου πλοιοκτήτη του κυπριακού νηολογίου (vid)

Βραβείο «Business Leader» στον Πόλυ Β. Χατζηωάννου, CEO, Chairman of the Board of Directors της Safe Bulkers, Inc., απονεμήθηκε στο πλαίσιο των 10ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Ο κ. Χατζηωάννου απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία «Eταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα(ESG-ΕΚΕ)».

Τα βραβεία απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου στο Hilton Nicosia, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου.

Διαβάστε ακόμη:

Η Safe Bulkers, Inc., (NYSE: SB), διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία με CEO τον Πόλυ Β. Χατζηωάννου, δραστηριοποιείται στην ποντοπόρο ναυτιλία με γραφεία σε Λεμεσό, Αθήνα, Μονακό και Γενεύη.

Είναι εισηγμένη από το 2008 στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ το ομόλογό της (SBB1) διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Διαθέτει στόλο 46 πλοίων και αποτελεί τον μεγαλύτερο πλοιοκτήτη του κυπριακού νηολογίου.

Η Safe Bulkers τοποθέτησε την περιβαλλοντική κοινωνική διακυβέρνηση (ESG) στο επίκεντρο της στρατηγικής της.

Επιδεικνύει ισχυρή δέσμευση στα πρότυπα ESG, στους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (SDGs) και στα πρότυπα GRI, επενδύοντας κεφάλαια ύψους 500 εκατ. δολαρίων σε δράσεις, όπως:

  • Επέκταση του στόλου με 14 νεότευκτα πλοία IMO GHG Phase 3 - NOx Tier III, με μειωμένη εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου και εκπομπή οξειδίων του αζώτου, συμπεριλαμβανομένων πλοίων methanol dual-fuel.
  • Ανανέωση και αναβάθμιση του υφιστάμενου στόλου για εξοικονόμηση ενέργειας, με προηγμένα συστήματα πρόωσης, αποθείωσης καυσαερίων (scrubbers), επεξεργασίας νερού έρματος (bwts) και χρώματα εξαιρετικά χαμηλής τριβής.
  • Προγράμματα χρήσης βιοκαυσίμων, έρευνας και αξιολόγησης μελλοντικών εναλλακτικών καυσίμων και τεχνολογιών δέσμευσης άνθρακα.
  • Χρηματοδοτήσεις συνδεδεμένες με την περιβαλλοντική της απόδοση.
  • Πολιτικές και ενέργειες προστασίας του περιβάλλοντος, της ασφάλειας και της υγείας, συμμόρφωσης με τις διεθνείς κυρώσεις, προστασίας δεδομένων και πληροφοριών, καταπολέμησης της δωροδοκίας, των ναρκωτικών και του αλκοόλ.

Γι’ αυτό, όμως, που είναι ιδιαίτερα υπερήφανη, είναι η συνεισφορά της στην τοπική κοινωνία με το πρόγραμμα υποτροφιών για σπουδές σε προσοδοφόρους τομείς της ναυτιλίας.

Το πρόγραμμα που ήδη τρέχει εδώ και κάποια χρόνια με μεγάλη επιτυχία, προσπαθεί να κινητοποιήσει τους νέους, ώστε να κερδίσουν νέες δεξιότητες σε κλάδους, όπως ναυπηγική, μηχανολογία, computer science, cyber security, αυτοματισμοί και ναυτικό δίκαιο.

  • Η επαγγελματική πορεία του Πόλυ Β. Χατζηωάννου

Ο Πόλυς Β. Χατζηωάννου είναι διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Safe Bulkers, Inc. από το 2008. Υπηρετεί, επίσης, στη διαχειρίστρια εταιρεία Safe Bulkers Management της Safe Bulkers, Inc., ενώ πρόσφερε τις υπηρεσίες του και στην προκάτοχο της διαχειρίστριας, Alassia Steamship Co., στην οποία εντάχθηκε το 1987.

Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, είναι ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών και μέλος της Ελληνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Lloyd’s Register.

Το 2011, ο κ. Χατζηωάννου ορίσθηκε μέλος του ΔΣ της Hellenic Mutual War Risks Association (Bermuda). Είναι κάτοχος πτυχίου ναυτικών σπουδών από το Πανεπιστήμιο Sunderland.

Δειτε Επισης

Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
ΠΔΣ: Ανάληψη ουσιαστικών μέτρων για πάταξη της διαφθοράς-Υπονομεύει το κράτος δικαίου
Η ετοιμότητα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου
Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
ΕΜΕΛ: Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια
St Intertrust: Στήριγμα των επιχειρήσεων στην πορεία προς ανάπτυξή τους
Η Lidl Κύπρου στηρίζει την Κύπρο του μέλλοντος
Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μνημόνιο συνεργασίας με Υπουργείο Άμυνας
Επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ ΚΕΒΕ στην Αυστρία