Στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού IN Business: The affordable housing debate

Η προσφορά επιλογών στέγασης αποτελεί ένα ζήτημα σήμερα, το οποίο επηρεάζει τεράστια μερίδα ανθρώπων: Άτομα, οικογένειες, κοινότητες, αλλά και επιχειρηματικούς κλάδους, όπως αυτοί της ανάπτυξης γης και των επενδύσεων ξένων εταιρειών, που αναζητούν τον επόμενο τους σταθμό ανάπτυξης.

Κύριο ζητούμενο, η αύξηση της προσφοράς στη βάση της ζήτησης, η οποία όλο και ανεβαίνει, και πώς το γεγονός μπορεί και πρέπει να τονώσει μια ολόκληρη οικονομία, οδηγώντας τη χώρα σε νέα πεδία εξέλιξης.

Στη βάση παραδειγμάτων του εξωτερικού και κυρίως ευρωπαϊκών χωρών μάλιστα, ο όρος Build to Rent μπαίνει για τα καλά στο λεξιλόγιο μας, ως μια πρακτική που ήρθε για να μείνει.

Η εφαρμογή του στην πράξη έρχεται να ενισχύσει περεταίρω την αγορά και να δώσει πνοή και στην κυπριακή αγορά ανάπτυξης γης και επενδύσεων, όπως έκανε σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Λίγο αφότου ανακοινώθηκε η νέα στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης, το περιοδικό IN Business αναδεικνύει την επιχειρηματική και επενδυτική πτυχή του στεγαστικού ζητήματος στην Κύπρο.

Στο τεύχος Νοεμβρίου, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 5 του μήνα, ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου αναλύει τη στρατηγική του, στελέχη της αγοράς εστιάζουν στα τρωτά της σημεία και δίνουν λύσεις και εισηγήσεις, τη στιγμή που ένα νέο μοντέλο στέγασης διαμορφώνεται.

Με τη νέα στεγαστική πολιτική να έχει ανακοινωθεί, άμεσα ενδιαφερόμενα στελέχη τη χαιρετίζουν ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, υπερτονίζοντας την ανάγκη να δοθούν ακόμη περισσότερα κίνητρα για τους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, αλλά και τους επενδυτές ξένων εταιρειών που αναζητούν λύσεις στέγασης στη χώρα μας.

Το περιοδικό IN Business δίνει βήμα, λοιπόν, σε όλους τους εμπλεκόμενους για να αναδείξει τη σημασία της σύμπραξης ιδιωτικής και δημόσιας πρωτοβουλίας για να λυθεί ένα θέμα ετών και να γίνει πραγματικότητα το όραμα, προσιτή στέγη για όλους.

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Η ανώτερη εκπαίδευση μπορεί να ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό τις οικονομικές προοπτικές την Κύπρου
Οι απολαβές των CEOs μεγάλων εταιρειών-Πόσο αμείφθηκαν το 2023
Το Ιsland Charitable Foundation δέχεται αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25
Απογευματινή εκδήλωση της Gaggenau στη Λευκωσία
Εκδήλωση στο ΤΕΠΑΚ με θέμα «Ευρωεκλογές 2024: Οι νέοι/νέες στην πρώτη γραμμή»
The Glowmorous Dinner: Φιλανθρωπικό δείπνο από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ξένοι ομιλητές στο 9ο Cyprus Professional Services Conference
Το 7ο Cyprus HealthCare Conference ακτινογραφεί το ΓεΣΥ
Open Day για σπουδές αισθητικής στο Cyprus College Λεμεσού
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου