Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Με επίκεντρο το παιδί, η ΕΚΟ Κύπρου χαρίζει και φέτος μία «Ζεστή Αγκαλιά»

Αγκαλιάζοντας με αγάπη και σεβασμό τον άνθρωπο και κυρίως κάθε παιδί, η ΕΚΟ Κύπρου προσφέρει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μία «Ζεστή Αγκαλιά» σε δεκατρία Κοινωφελή Ιδρύματα, καθώς και στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 η Εταιρεία πραγματοποίησε Διάσκεψη Τύπου στο Map Boutique Hotel, στη Λευκωσία, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου.

Σκοπός ήταν η επίσημη ανακοίνωση του γεγονότος ότι θα διαθέσει δωρεάν 250,000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης στις κοινότητες Φοινιού, Αγρού, Ευρύχου, Καλοπαναγιώτη, Καπέδων, Κυπερούντας, Παλαιχωρίου, Πάνω Κυβίδων, Πάνω Λευκάρων, Πελενδρίου, Σαλαμιού και Τεμβριών, στις οποίες βρίσκονται βρεφοκομικοί σταθμοί, παιδικοί σταθμοί, κέντρα απασχόλησης παιδιών, στέγες ηλικιωμένων και αναπήρων και κέντρα κοινωνικής φροντίδας, καθώς και στο Μακάρειο Νοσοκομείο, το οποίο είναι το μοναδικό εξειδικευμένο νοσοκομείο στην Κύπρο για τη Μητέρα και το Παιδί.

Επιπλέον, επιθυμώντας να ενισχύσει περαιτέρω τις προσπάθειες του έργου του Ραδιομαραθωνίου, ενέταξε στη φετινή δωρεά και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ενηλίκων Α.Μ.Ε.Α. Συμπλέγματος Κοινοτήτων Διαμερίσματος Μόρφου, στην Περιστερώνα.

ekopress4

Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους φορείς, η ΕΚΟ Κύπρου ξεκίνησε ήδη να παρέχει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης και θα καλύψει τις ανάγκες για όλη χειμερινή περίοδο. Η ενέργεια συμπεριλαμβάνει τις κοινότητες της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους (ΕΣΑΟΚ), καθώς και κοινότητες άλλων περιοχών που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων και λειτουργούν Κοινωφελή Ιδρύματα.

ekopress2

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στη Διάσκεψη Τύπου ήταν η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, ο Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, οι κοινοτάρχες και πρόεδροι Κοινωφελών Ιδρυμάτων και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

ekopress3

Την ιδιαιτέρως σημαντική ενέργεια προσφοράς ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου, κ. Γιώργος Γρηγοράς, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την πολύτιμη συμβολή τους, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η ‘Ζεστή Αγκαλιά’ έρχεται να συμπληρώσει το φετινό πρόγραμμα ενεργειών Εταιρικής Ευθύνης της ΕΚΟ Κύπρου στο πλαίσιο του οποίου υλοποιούνται πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, ειδικότερα των παιδιών που μας έχουν όλους ανάγκη. Υπενθυμίζω ότι κατά τη διάρκεια του χρόνου η Εταιρεία στάθηκε για ακόμα μία χρονιά στο πλευρό των παιδιών με καρκίνο και λευχαιμία (του Ιδρύματος Ελπίδα), των παιδιών με προβλήματα υγείας (του Ιδρύματος Ραδιομαραθωνίου) και λίγο πριν κλείσει το 2023 στηρίζει δεκατρία Κοινωφελή Ιδρύματα και το Μακάρειο Νοσοκομείο, φροντίζοντας έτσι ώστε η διαμονή των συνανθρώπων μας να είναι όσο πιο ζεστή γίνεται. Επομένως τίποτα δεν είναι τυχαίο, αφού η αγάπη και η προσφορά απέναντι στον συνάνθρωπο αποτελούν μέρος των διαχρονικών αξιών της ΕΚΟ Κύπρου…».

Δειτε Επισης

Αυτή η νέα ηγεσία του ιατρικού κόσμου-Συνεχίζει στην προεδρία του ΠΙΣ ο Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου
Στο Ολυμπιακό Μέγαρο το εναρκτήριο λάκτισμα για την Toyota Kύπρου
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής-Πρόεδρος η Ιωάννα Δημητρίου
Κοτ-Κοτ: Πρωτοποριακή λύση κυκλικής οικονομίας για επίλυση της κρίσης διαχείρισης απορριμμάτων
ΟΠΑΠ Κύπρου: Αρχίζει και το 2024 με βήματα στην υγεία υιοθετώντας ξανά δύο δωμάτια της Αροδαφνούσας
Νέα συνεργασία Πανεπιστημίου Λεμεσού με AMMITEC στον ναυτιλιακό κλάδο
Εξετάζοντας τη σημασία του βιώσιμου μάρκετινγκ για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ)
Women Leaders’s Forum: Πώς να αγνοήσετε τα εμπόδια
Κενές θέσεις εργασίας στο Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης
Υποτροφίες για μεταπτυχιακά από την Eni Cyprus Limited