Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Πανδώρα Τσεριώτη: Οι προκλήσεις για τις κυπριακές επιχειρήσεις το 2024(vid)

Ακρίβεια, αξία του χρήματος, πληθωρισμός, κλιματική αλλαγή, πράσινη μετάβαση, ψηφιακή μετάβαση, τεχνολογικές αλλαγές, όπως τεχνητή νοημοσύνη, είναι μερικές από τις κύριες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το 2024 η επιχειρηματική κοινότητα, σύμφωνα με την Πανδώρα Τσεριώτη.

«Και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα θα δούμε και θα αντιμετωπίσουμε, το δεδομένο είναι ότι δεν υπάρχει κανονικότητα στον κόσμο που ζούμε και λειτουργούμε», προσθέτει.

Η επιχειρηματίας Πανδώρα Τσεριώτη (Όμιλος Π.Μ. Τσεριώτη) απέσπασε βραβείο «Business Leader» στην κατηγορία Εμπόριο, στο πλαίσιο των 10ων KEBE Business Lead Awards.

Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου στο Hilton Nicosia, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου.

Διαβάστε ακόμη:

Σε συνέντευξή της στο πλαίσιο των βραβείων, ανέφερε ότι ένα μεγάλο επίτευγμα στην επαγγελματική της πορεία είναι η ανάπτυξη και ενδυνάμωση της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας του ομίλου.

«Σε μια οικογενειακή επιχείρηση, η μετάβαση από γενιά σε γενιά είναι ένα δύσκολο επίτευγμα. Εμείς βρισκόμαστε τώρα με επιτυχία στην τέταρτη γενιά. Ξεκινήσαμε το 1916, και αυτό θεωρώ ότι είναι ένα συλλογικό κατόρθωμα από τον παππού μου, τους γονείς μου, την αδελφή μου, τα παιδιά της, εμένα και εύχομαι και τα εγγόνια», υπογράμμισε.

Την ίδια ώρα, υποδεικνύει ότι ένας πραγματικός ηγέτης πρέπει να είναι διορατικός και αποφασιστικός, να εμπνέει με το παράδειγμά του και να προσαρμόζεται άμεσα στις συνεχείς προκλήσεις.

  • Η επαγγελματική πορεία της Πανδώρας Τσεριώτη

Η Πανδώρα Τσεριώτη έκανε τα πρώτα της βήματα στον τομέα του αυτοκινήτου το 1974, όταν αμέσως μετά τις σπουδές της στον κλάδο των οικονομικών στο London School of Economics, εντάχθηκε στην Π.Μ Τσεριώτης, για να αναλάβει ακολούθως το πηδάλιο της Unicars.

Η Πανδώρα Τσεριώτη διετέλεσε στη συνέχεια πρόεδρος της Unicars, ενώ κατείχε παράλληλα θέση στα διοικητικά συμβούλια των άλλων εταιρειών του Ομίλου Π.Μ. Τσεριώτη και διαφόρων οργανισμών, όπως της Κυπριακής Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης, της Laiki Cypria Life, της Universal Life και της Interfund Investments PLC.

Υπήρξε μέλος αλλά και πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μηχανοκίνητων Οχημάτων, μέλος στο Συμβούλιο Κοσμητόρων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Από τον Νοέμβριο του 2022 συμμετέχει στη Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για οικονομικά και εμπορικά θέματα.

Δειτε Επισης

Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
ΕΜΕΛ: Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια
St Intertrust: Στήριγμα των επιχειρήσεων στην πορεία προς ανάπτυξή τους
Η Lidl Κύπρου στηρίζει την Κύπρο του μέλλοντος
Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μνημόνιο συνεργασίας με Υπουργείο Άμυνας
Επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ ΚΕΒΕ στην Αυστρία
Στο Ντουμπάι η Μαρίνα Χατζημανώλη-Συμμετέχει σε συνέδριο για θέματα ναυτιλίας
Το City of Dreams Mediterranean υποδέχθηκε την εορταστική περίοδο σε μια μαγευτική εκδήλωση
Lidl, Murex, Exness: Πολύτιμες εισηγήσεις και συμβουλές σε όσους αναζητούν εργασία(vid)
Volcano Stores: Παρουσίασαν τα Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2023