Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Προϋπολογισμός 2024: Πρόσθετες πιστώσεις, μειώσεις και μεταφορές προτεινόμενων πιστώσεων

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδη, ενέκρινε τροποποιήσεις που περιλαμβάνουν πρόσθετες πιστώσεις, μειώσεις και μεταφορές προτεινόμενων πιστώσεων του Προϋπολογισμού για το 2024.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, οι τροποποιήσεις κρίθηκαν απαραίτητες ως προς την υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης, στη βάση αποφάσεων που λήφθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες.

Οι πλείστες τροποποιήσεις αφορούν πολιτικές και μέτρα κοινωνικής φύσεως, όπως επίσης και στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας , που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, ενώ συμπεριλαμβάνονται και τα στοχευμένα μέτρα της δέσμης για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ακρίβειας και για υλοποίηση της νέας στεγαστικής πολιτικής για προσιτή κατοικία.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται πιστώσεις που αφορούν την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, με ενίσχυση των μέτρων που ήδη άρχισαν να αποδίδουν όπως επίσης και για τη σύσταση και λειτουργία του Υφυπουργείου Μετανάστευσης, Ασύλου και Ένταξης, το οποίο η Κυβέρνηση ευελπιστεί η Βουλή των Αντιπροσώπων να εγκρίνει το συντομότερο δυνατόν.

Ο προϋπολογισμός, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, παραμένει πλεονασματικός και όλες οι πολιτικές και τα μέτρα που περιλαμβάνει εντάσσονται στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του κράτους.

Εξάλλου, κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε, επίσης, στο πλαίσιο της συζήτησης, για την υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων οροσήμων που αφορούν την 2η δόση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και την πορεία υλοποίησης των οροσήμων της 3ης δόσης, τα οποία βρίσκονται ενώπιον της Νομοθετικής εξουσίας και Εκτελεστικής εξουσίας.

Στόχος της Κυβέρνησης, όπως τόνισε ο κ. Λετυμπιώτης, παραμένει η πλήρης αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η εκταμίευση της 2ης και 3ης δόσης μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Δειτε Επισης

Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας η Μαρία Παναγιώτου-Τα θέματα που θα συζητηθούν
Στήριξη του πρωτογενούς τομέα, οικονομική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών
Μάκης Κεραυνός: Ανάγκη επιτάχυνσης των εργασιών για εμβάθυνση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών
Οι ανάγκες σε ξένο εργατικό δυναμικό το 2024 και ο μύθος που επικαλούνται οι συντεχνίες
Προς έγκριση στο Υπουργικό τις αμέσως επόμενες μέρες ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός
Βραχνάς το νέο πλαίσιο για το transfer pricing-Το ζητούμενο από τον φορολογικό μετασχηματισμό
Κυρώσεις από Καναδά σε 10 άτομα και 153 οντότητες εγγεγραμμένες σε Ρωσία και Κύπρο
Ανώτατο: Οι μισθωτές κρατικής γης υπόκεινται σε φορολογία
Εβδομαδιαία άνοδος 0,25% στο ΧΑΚ
Αισθητά επιβραδυνόμενος ο ετήσιος ρυθμός μεγέθυνσης ΣΠΟΔ τον Ιανουάριο