Η ΕΤΑΠ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για βιώσιμο πολιτιστικό τουρισμό

Επιτυχία χαρακτηρίζει η ΕΤΑΠ Πάφου τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg Euro- Med, έργο MED-routes με θέμα τον βιώσιμο πολιτιστικό τουρισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου αναφέρει πως μόλις  πρόσφατα εγκρίθηκε πρόταση που κατατέθηκε από ομάδα 8 εταίρων από 8 χώρες, περιλαμβανομένης της ΕΤΑΠ Πάφου, στο πρόγραμμα Interreg Euro-MED, έργο MED-ROUTES.

Το εν λόγω έργο θα καταπιαστεί με ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση του βιώσιμου πολιτιστικού τουρισμού της Μεσογείου, μέσω της δημιουργίας οικολογικών διαδρομών εντός υφιστάμενων Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Διαδρομών.

Γενικός στόχος του έργου MED-Routes είναι, προστίθεται στην ανακοίνωση, η δημιουργία και η μετάδοση ενός μεσογειακού μοντέλου βιώσιμου τουρισμού με χαμηλό αντίκτυπο σε 4 πολιτιστικές διαδρομές στην περιοχή της Μεσογείου και τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου μοντέλου μεσογειακού «αργού τουρισμού/slow tourism» που έχει τις ρίζες του στην κοινή κληρονομιά των τεσσάρων μεσογειακών πολιτιστικών διάδρομων.

Όπως αναφέρεται οι πολιτιστικές διαδρομές είναι 1) Associazione Strada Europea della Ceramica - Πολιτιστική Διαδρομή των κεραμικών 2) La Rotta dei Fenici - Πολιτιστική Διαδρομή των Φοινίκων 3) Routes of the Olive Tree – Δρόμοι της Ελιάς και 4) Fédération Européenne des Cités Napoléoniennes -Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ναπολεόντειων Πόλεων.

Οι εταίροι εκτός από την Κύπρο προέρχονται από την Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Κροατία, Ελλάδα, Βοσνία, και Βουλγαρία.

Επισημαίνεται επίσης, πως το  έργο αναμένεται να απορροφήσει κονδύλια ύψους €1 εκ. είναι διάρκειας 26 μηνών και στην ΕΤΑΠ Πάφου αναλογούν δράσεις που ανέρχονται περίπου στις €130,000.

Για την ΕΤΑΠ Πάφου η έγκριση της πρότασης αυτής αποτελεί σημαντική εξέλιξη αφού η ανάδειξη και προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού είναι ψηλά στις προτεραιότητες της και αποτελεί ένα από τα πολύ σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού Πάφος, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

«Καθόλου άσχημο για τον τουρισμό το φετινό πρώτο τρίμηνο, αλλά... μουδιασμένος ο Απρίλιος»
Wizz Air: Βράβευση για την επένδυσή της στη νέα τεχνολογία βιοαναλώσιμων καυσίμων Firefly
Άνοδος στις υπηρεσίες παροχής καταλύματος, μείωση στις επαγγελματικές δραστηριότητες
Ετήσια αύξηση σχεδόν 30% στα έσοδα από τον τουρισμό τον περασμένο Δεκέμβρη
Χρίστος Τσάνος: Η πορεία της Tsanos Group, η τουριστική ανάπτυξη στα ορεινά και οι επενδύσεις στις Πλάτρες
€90 εκατ. στα ταμεία του κράτους από το καζίνο... Επανέρχονται οι Ισραηλινοί τις τελευταίες βδομάδες
16 Executive Suites: Νέο concept φιλοξενίας στη Λευκωσία
Celestyal: Προσφορά που ισχύει μόνο για μία ημέρα για κρουαζιέρες με €29 ανά διανυκτέρευση
Δύο κορυφαία ξενοδοχεία της Louis Hotels ανάμεσα στα 100 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου
Tο Cyprus Hotel Summit & Exhibition αγκάλιασε τη νέα κανονικότητα και κέρδισε τις εντυπώσεις(pics)