Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

Έκπληξη, δυσαρέσκεια και μήνυμα λιανεμπόρων… «Θα συνεχίσουν να είναι ανοικτά και τις Κυριακές, καταστήματα και υπεραγορές»

Την έκπληξη τους αλλά και την απογοήτευση τους εκφράζουν τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου για τις δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας στην Συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας για το ότι προκύπτει νομικό κενό στο ωράριο λειτουργίας των Καταστημάτων.

Όπως τονίζει ο ΠΑΣΥΛΕ, η οποιαδήποτε παρέμβαση της Βουλής παραβιάζει την αρχή της διάκρισης εξουσιών και ότι "μετά από 10 χρόνια που τέθηκε σε ισχύ το διευρυμένο ωράριο και η Κυριακάτικη λειτουργία των Καταστημάτων μόνο οφέλη απορρέουν για τους καταναλωτές, εργαζόμενους και την οικονομία ευρύτερα".

Διαβάστε εδώ: Κερδισμένοι οι καταναλωτές από το φιλελευθεροποιημένο ωράριο-«Αγκάλιασαν αυτό τον τρόπο λειτουργίας»

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ως Παγκυπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου θα θέλαμε να εκφράσουμε την έκπληξη αλλά και παράλληλα την έντονη απογοήτευση και δυσαρέσκεια μας, σε σχέση με τις σημερινές δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας στην Συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας για το ότι προκύπτει νομικό κενό στο ωράριο λειτουργίας των Καταστημάτων.

Το ωράριο λειτουργίας των Καταστημάτων με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου το 2015 εμπίπτει αποκλειστικά στην σφαίρα της εκτελεστικής εξουσίας και ρυθμίζεται μέσω Διατάγματος του Υπουργού Εργασίας. Η οποιαδήποτε παρέμβαση της Βουλής παραβιάζει την αρχή της διάκρισης εξουσιών. Μετά από 10 χρόνια που τέθηκε σε ισχύ το διευρυμένο ωράριο και η Κυριακάτικη λειτουργία των Καταστημάτων μόνο οφέλη απορρέουν για τους καταναλωτές, εργαζόμενους και την οικονομία ευρύτερα.

Τα Καταστήματα και οι Υπεραγορές θα συνεχίσουν να είναι ανοιχτά τις Κυριακές μέχρι ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, που ας σημειωθεί ότι δεν ήταν παρών στην Συνεδρία για ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα, απαγορεύσει την λειτουργία τους.

Δειτε Επισης

«Να ενισχύσουμε τις ήδη θετικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας»
CTC: Αύξηση τζίρου, αλλά και ζημιών
Επίσκεψη Προέδρου Χριστοδουλίδη στην Mitsides Point Σερβίας
Μειώθηκαν οι πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Οκτώβριο
Το Hyundai IONIQ 5-N αυτοκίνητο της χρονιάς από το TopGear.com
Πιο λαμπερή από ποτέ η φωταγώγηση χριστουγεννιάτικων δέντρων των Υπεραγορών Αλφαμέγα (pics)
Black Friday: Κάθε πέρσι και καλύτερα-Οι λόγοι του μουδιάσματος
Mall of Limassol: Το τοπίο της Λεμεσού επαναπροσδιορίζεται με το σύγχρονο εμπορικό κέντρο
Μουδιασμένη Black Friday, αισιόδοξοι για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο οι λιανέμποροι
Η νέα εκστρατεία της Alambra Fresh Milk «Μίλα μου για γάλα»