Έκπληξη, δυσαρέσκεια και μήνυμα λιανεμπόρων… «Θα συνεχίσουν να είναι ανοικτά και τις Κυριακές, καταστήματα και υπεραγορές»

Την έκπληξη τους αλλά και την απογοήτευση τους εκφράζουν τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου για τις δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας στην Συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας για το ότι προκύπτει νομικό κενό στο ωράριο λειτουργίας των Καταστημάτων.

Όπως τονίζει ο ΠΑΣΥΛΕ, η οποιαδήποτε παρέμβαση της Βουλής παραβιάζει την αρχή της διάκρισης εξουσιών και ότι "μετά από 10 χρόνια που τέθηκε σε ισχύ το διευρυμένο ωράριο και η Κυριακάτικη λειτουργία των Καταστημάτων μόνο οφέλη απορρέουν για τους καταναλωτές, εργαζόμενους και την οικονομία ευρύτερα".

Διαβάστε εδώ: Κερδισμένοι οι καταναλωτές από το φιλελευθεροποιημένο ωράριο-«Αγκάλιασαν αυτό τον τρόπο λειτουργίας»

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ως Παγκυπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου θα θέλαμε να εκφράσουμε την έκπληξη αλλά και παράλληλα την έντονη απογοήτευση και δυσαρέσκεια μας, σε σχέση με τις σημερινές δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας στην Συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας για το ότι προκύπτει νομικό κενό στο ωράριο λειτουργίας των Καταστημάτων.

Το ωράριο λειτουργίας των Καταστημάτων με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου το 2015 εμπίπτει αποκλειστικά στην σφαίρα της εκτελεστικής εξουσίας και ρυθμίζεται μέσω Διατάγματος του Υπουργού Εργασίας. Η οποιαδήποτε παρέμβαση της Βουλής παραβιάζει την αρχή της διάκρισης εξουσιών. Μετά από 10 χρόνια που τέθηκε σε ισχύ το διευρυμένο ωράριο και η Κυριακάτικη λειτουργία των Καταστημάτων μόνο οφέλη απορρέουν για τους καταναλωτές, εργαζόμενους και την οικονομία ευρύτερα.

Τα Καταστήματα και οι Υπεραγορές θα συνεχίσουν να είναι ανοιχτά τις Κυριακές μέχρι ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, που ας σημειωθεί ότι δεν ήταν παρών στην Συνεδρία για ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα, απαγορεύσει την λειτουργία τους.

Δειτε Επισης

Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία
Cyta και Super FM γιορτάζουν με ολοήμερο live link στην Αθηένου την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών
Έρευνα: Αυτές είναι οι αντιλήψεις των πολιτών για το ΓεΣΥ-Θετικό πρόσημο, βελτίωσε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας
Τράπεζα Κύπρου: Ο λόγος στους μετόχους για το μέρισμα...Γενική συνέλευση με Χούριγκαν και Άκερμαν
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Eurobanκ Α.Ε.: Θέμα εβδομάδων οι εγκρίσεις για Eλληνική-Ο μίνιμουμ στόχος μέσω της δημόσιας πρότασης
Eurobank A.E.: Προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη €383 εκατ. με ενίσχυση των λειτουργικών επιδόσεων στην Κύπρο
Claudia Buch: Καλά κεφαλαιοποιημένες οι κυπριακές τράπεζες, αλλά αντιμέτωπες με νεοφανείς κινδύνους
Πώς βλέπουν την εξαγορά της Ελληνικής από Eurobank και τι ξεκαθαρίζει ο Π. Νικολάου για την Τράπεζα Κύπρου
Ο Πανίκος Νικολάου για φορολόγηση υπερκερδών-«Political risk, θα είναι στίγμα για την αξιοπιστία της χώρας μας»