Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

ΟΕΒ: Καμία αλλαγή στα ωράρια καταστημάτων-Αφορούν ιδιοκτήτες, προσωπικό και καταναλωτές

Εν όψει της συζήτησης στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ξεκαθαρίζει ότι τα ωράρια των καταστημάτων δεν αφορούν μόνο τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Όπως επισημαίνει, αφορούν:

  • Τους καταναλωτές, οι οποίοι με ενθουσιασμό αγκάλιασαν τις ρυθμίσεις που εισήξε η αείμνηστη Ζέτα Αιμιλιανίδου στην κορύφωση της κρίσης τον Ιούλιο του 2013.
  • Τους εργαζόμενους, που κατά χιλιάδες εξασφάλισαν πλήρη ή μερική απασχόληση στο λιανικό εμπόριο για κάλυψη των πρόσθετων αναγκών που δημιούργησε η διεύρυνση του πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων με την παράλληλη μείωση των ωρών εργασίας των υπαλλήλων.
  • Την εθνική οικονομία, η ανάπτυξη της οποίας κατά τεράστιο μέρος στηρίζεται στην κατανάλωση, η οποία παρά τις διαδοχικές κρίσεις παραμένει δυναμική λόγω και των υφιστάμενων ωραρίων.
  • Την αξιοπιστία της χώρας, η οποία προσέλκυσε ποιοτικές επενδύσεις στον τομέα με κύριο διεθνές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, το υφιστάμενο και εφαρμοζόμενο επί μία ολόκληρη δεκαετία ωράριο.

Διαβάστε εδώ: Αχρείαστη αναστάτωση από Βουλή-Δεν αλλάζει το ωράριο των καταστημάτων

Παράλληλα, η Οργάνωση τονίζει ότι τα ωράρια ασφαλώς αφορούν και τους καταστηματάρχες, μικρούς, μεσαίους και μεγάλους.

Σύμφωνα με την ΟΕΒ, μια ομάδα Επιχειρηματιών του κλάδου, εδώ και τρεις δεκαετίες αντιμάχεται κάθε απόπειρα διεύρυνσης του πλαισίου λειτουργίας, με τον ισχυρισμό ότι θα οδηγήσει σε κλείσιμο των μικρών και πολύ μικρών καταστημάτων.

«Ωστόσο παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, η χώρα μας εξακολουθεί να έχει τον μεγαλύτερο αριθμό καταστημάτων σε αναλογία πληθυσμού σε ολόκληρη την Ευρώπη», σημειώνει σχετικά.

«Με κινητήρια δύναμη τις αλλαγές στα ωράρια που έφεραν και οι μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες, χιλιάδες καταστήματα όλων των μεγεθών και κατηγοριών δραστηριοποιούνται επικερδώς και συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ευημερία της χώρας», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΟΕΒ.

Καταληκτικά, η Οργάνωση υπογραμμίζει ότι αυτήν την συνεισφορά του Λιανικού Εμπορίου στην συλλογική πρόοδο και ανάπτυξη, κανένας δεν έχει δικαίωμα να την ακυρώσει με πειραματισμούς που οδηγούν σε αποδυνάμωση αυτού του σημαντικού τομέα της Κυπριακής οικονομίας.

Δειτε Επισης

«Να ενισχύσουμε τις ήδη θετικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας»
CTC: Αύξηση τζίρου, αλλά και ζημιών
Επίσκεψη Προέδρου Χριστοδουλίδη στην Mitsides Point Σερβίας
Μειώθηκαν οι πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Οκτώβριο
Το Hyundai IONIQ 5-N αυτοκίνητο της χρονιάς από το TopGear.com
Πιο λαμπερή από ποτέ η φωταγώγηση χριστουγεννιάτικων δέντρων των Υπεραγορών Αλφαμέγα (pics)
Black Friday: Κάθε πέρσι και καλύτερα-Οι λόγοι του μουδιάσματος
Mall of Limassol: Το τοπίο της Λεμεσού επαναπροσδιορίζεται με το σύγχρονο εμπορικό κέντρο
Μουδιασμένη Black Friday, αισιόδοξοι για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο οι λιανέμποροι
Η νέα εκστρατεία της Alambra Fresh Milk «Μίλα μου για γάλα»