Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Οι μεγάλες προκλήσεις για τους επαγγελματίες κανονιστικής συμμόρφωσης(videos)

Το International Compliance Forum, ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια της IMH, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και ανέδειξε τις σημαντικότερες εξελίξεις που αφορούν στους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς και τις μεγαλύτερες τοπικές, εθνικές και διεθνείς εταιρείες γύρω από θέματα συμμόρφωσης με τους κανονισμούς που αφορούν επαγγελματίες στον τομέα.

Τα θέματα συμμόρφωσης με τους κανονισμούς γίνονται ολοένα και πιο σημαντικά για τις επιχειρήσεις. Με την εφαρμογή των κανόνων συμμόρφωσης, λειτουργούν με περισσότερη ευθύνη, προστατεύουν το κύρος και το όνομά τους και περιορίζουν τους κινδύνους, ενώ ταυτόχρονα, αυξάνουν την αποτελεσματικότητά τους και βελτιώνουν τη λειτουργία τους.

Το φετινό Φόρουμ υποδέχθηκε μια σειρά από διεθνείς ομιλητές υψηλού επιπέδου και σπουδαίους ομιλητές από τον χώρο της πολιτικής και της επιχειρηματικής σκηνής, οι οποίοι συζήτησαν σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τον τομέα.

Ο μεταβαλλόμενος ρόλος της συμμόρφωσης με την πάροδο των ετών και ο τρόπος με τον οποίο η αποτελεσματική διαχείριση της συμμόρφωσης μπορεί να οδηγήσει τις επιχειρήσεις στο μέλλον ήταν μερικά από τα κύρια θέματα συζήτησης.

Στο επίκεντρο του Φόρουμ βρέθηκαν και οι προκλήσεις της βιωσιμότητας, καθώς και η λειτουργία της συμμόρφωσης σε αυτή την περίπτωση που έχει ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει.

Ιδιαίτερή μνεία στο συνέδριο έγινε για θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα, καθώς και θέματα διακυβέρνησης τα οποία κερδίζουν αυξημένη προσοχή τον τελευταίο χρονικό διάστημα, με τις εταιρείες να καλούνται να γίνουν πιο υπεύθυνες έναντι των πελατών και των συνεργατών τους.

Οι χορηγοί του συνεδρίου, μας απάντησαν σε καίρια ερωτήματα σχετικά με τις διάφορες προκλήσεις που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει σήμερα το επάγγελμα της Συμμόρφωσης, πώς ενσωματώνει ή εφαρμόζει η εταιρεία τους τους κανονισμούς συμμόρφωσης και τα βασικά οφέλη των επιχειρήσεων τους μετά από την εφαρμογή κανόνων συμμόρφωσης.

Δείτε πιο κάτω τις δηλώσεις τους για τα όσα μας είπαν στην κάμερα του InBusiness TV:

Δειτε Επισης

Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
ΠΔΣ: Ανάληψη ουσιαστικών μέτρων για πάταξη της διαφθοράς-Υπονομεύει το κράτος δικαίου
Η ετοιμότητα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου
Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
ΕΜΕΛ: Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια
St Intertrust: Στήριγμα των επιχειρήσεων στην πορεία προς ανάπτυξή τους
Η Lidl Κύπρου στηρίζει την Κύπρο του μέλλοντος
Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μνημόνιο συνεργασίας με Υπουργείο Άμυνας
Επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ ΚΕΒΕ στην Αυστρία