powered by

Στην Αννίτα Δημητρίου η έκθεση απολογισμού έργου και δράσης του ΕΤΕΚ

Την έκθεση απολογισμού του έργου και της δράσης του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ) κατά την τριετία 2020 – 2023, παρέδωσε σήμερα στην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου, η οποία απαρτιζόταν από τον Πρόεδρο του ΕΤΕΚ Κωνσταντίνο Κωνσταντή και τον διευθυντή Χριστόδουλο Χατζηοδυσσέως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση, η οποία υπήρξε απόλυτα εποικοδομητική, συζητήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης των σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και του ΕΤΕΚ, καθώς και η ανάγκη αξιοποίησης του ΕΤΕΚ, ως του θεσμοθετημένου τεχνικού συμβούλου του κράτους σε ό,τι αφορά στην οικοδομική και τεχνική ανάπτυξη.

Συζητήθηκαν, επίσης, επιμέρους θέματα αρμοδιότητας του ΕΤΕΚ και επισημάνθηκαν προβληματισμοί και στρεβλώσεις, μεταξύ άλλων, για το πλαίσιο υλοποίησης έργων του δημοσίου, τον τρόπο έκδοσης αδειών ανάπτυξης, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, τη στεγαστική πολιτική, την πρόσβαση των πολιτών σε προσιτή στέγη, την τακτική επιθεώρησης κτηρίων και τις προκλήσεις της πράσινης ανάπτυξης.

Καταληκτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βουλής, σημειώθηκε εκατέρωθεν η ανάγκη προώθησης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και προτάσεων εκ μέρους του ΕΤΕΚ, καθώς και η συνεργασία με τη Βουλή εκεί όπου χρειάζεται για τη θέσπιση των ανάλογων νομοθετικών ρυθμίσεων προς βελτίωση και επίλυση των θεμάτων αυτών.

Δειτε Επισης

Οικιστικά οικόπεδα με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης στην Πάφο από την Altamira Real Estate
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)
Ask Wire: Ανοίγει το μετοχικό της κεφάλαιο στο κοινό-Κυπριακή PropTech εταιρεία λανσάρει καμπάνια crowdfunding
Συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας Κύπρου-Καμπότζης στους τομείς ανάπτυξης και επενδύσεων Δημητριάδης και Essa
Κατοικίες και διαμερίσματα στη Λευκωσία από την Altamira Real Estate
Τι πωλείται πιο γρήγορα στη Λεμεσό-Τα δεδομένα πίσω από την εμπορική επιτυχία των αναπτύξεων
Οικιστικά συγκροτήματα συλλογικής διαμονής για ξένους εργαζόμενους στο πρότυπο των φοιτητικών εστιών
Πιο ελκυστικό για τον κατασκευαστικό τομέα το πλαίσιο κινήτρων για προσιτή στέγη-Οι αλλαγές που επήλθαν
Τα έργα της Πολιτικής Συνοχής που μεταμορφώνουν την Κύπρο-Επενδύσεις €1,8 δις μέσω του «ΘΑλΕΙΑ2021-2027»
Έντονο το ενδιαφέρον από νέους για τα στεγαστικά σχέδια του κράτους-Έρχονται αλλαγές για αύξηση των δικαιούχων