Powered by

Πέρασε από την Βουλή ο μειωμένος φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα-Πόσο κατεβαίνουν οι τιμές

Η Ολομέλεια της Βουλής εξέτασε την Πέμπτη με τη μορφή του κατεπείγοντος και ψήφισε ομόφωνα νόμο για μείωση των συντελεστών ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις που αφορούν τα καύσιμα κίνησης θα ισχύουν από 3 Νοεμβρίου 2023 μέχρι 3 Μαρτίου 2024 και για το πετρέλαιο θέρμανσης από 15 Νοεμβρίου 2023 μέχρι την 31η Μαρτίου 2024.

Το επιπρόσθετο δημοσιονομικό κόστος από την εφαρμογή αυτού του μέτρου ανέρχεται στα €25,6 εκ.

Την ίδια ώρα, εγκρίθηκε αλλαγή όσον αφορά στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, αφού το μέτρο θα εφαρμοστεί κατά 15 ημέρες νωρίτερα.

Με την εφαρμογή του μέτρου, οι καταναλωτές θα πληρώνουν κατά 8.33 σεντ λιγότερα το λίτρο για την αμόλυβδη βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης, ενώ η μείωση του φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης φτάνει τα 6.39 σεντ το λίτρο.

Ενώπιον της Ολομέλειας ειπώθηκε πως η Επιτροπή Οικονομικών αποφάσισε όπως το μέτρο επεκταθεί τρεις ημέρες, ώστε να αποκατασταθεί η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, ενώ έγινε δεκτή και η εισήγηση για επίσπευση της εφαρμογής του μέτρου για επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να καλυφθούν και οι κάτοικοι στις ορεινές περιοχές, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγιώτου: Χρειάζονται συντονισμένες δράσεις πολιτικής για υγεία, ανθεκτικότητα και παραγωγικότητα των ωκεανών
Μελέτη ILO: Οικονομικά βιώσιμο μέχρι το 2032 το Ταμείο του ΓεΣΥ-Σταθερά θετικό το αποθεματικό
Γ. Παναγιώτου: Η τεχνητή νοημοσύνη και τα ζητούμενα στην αγορά εργασίας-«Να λαμβάνονται υπόψη όλα τα δεδομένα»
Άνοιξε δίαυλος στο πεδίο των επενδύσεων με την Συρία-Πιθανή επίσκεψη επιχειρηματικής αντιπροσωπείας στην χώρα
Με ζημιές έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Και €12 εκατ. για παραγωγούς με απώλειες άνω του 30% πέραν της έκτακτης βοήθειας €3,5 εκατ. από Ε.Ε.
Στο μικροσκόπιο των συντεχνιών το νέο πλαίσιο εργοδότησης αλλοδαπών-Διαφωνούν με το περιεχόμενο
ΚΕΒΕ: Χαιρετίζει το νέο πλαίσιο ξένο εργατικό προσωπικό-Διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία επιχειρήσεων
Ο φόβος της επιβολής δασμών στην Ε.Ε. από τις ΗΠΑ και οι πικρές αλήθειες του Μάριο Ντράγκι...Μια βαρυσήμαντη παρέμβαση
Με απώλειες έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ