Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Παίρνει σάρκα και οστά το Κυπριακό Ταμείο Χρηματοδότησης Κεφαλαίου-Έρχεται ο πρόεδρος της ΕΤΕπ

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο για τη σύσταση και λειτουργία του πρώτου Ταμείου Χρηματοδότησης Κεφαλαίου στο νησί (Cyprus Equity Fund), θα πραγματοποιήσει στις 6 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Werner Hoyer, οποίος θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ενόψει της επικείμενης λήξης της θητείας του στην προεδρία της ΕΤΕπ, στο τέλος του 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, το Κυπριακό Ταμείο Χρηματοδότησης Κεφαλαίου θα επενδύει κυρίως σε νεοφυείς και καινοτόμες κυπριακές εταιρείες, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που εντοπίζεται στην κυπριακή αγορά σε σχέση με χρηματοδοτικά προϊόντα μετοχικού χαρακτήρα.

Αναφέρεται ότι το τελικό ύψος του Ταμείου δύναται να ανέλθει στα €37,5 εκ. και προστίθεται πως η Συμφωνία Χρηματοδότησης προβλέπει κρατική συνεισφορά στο Ταμείο, ύψους €27 εκ., που θα  χρηματοδοτηθεί πρωτίστως από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου, αλλά και από επιστροφές χρηματοδοτικών εργαλείων παλαιότερων προγραμματικών περιόδων (JEREMIE).

Το ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι τον Απρίλιο του 2022 υπέγραψε Συμφωνία Χρηματοδότησης για την ανάθεση της Διαχείρισης του Κυπριακού Ταμείου Χρηματοδότησης Κεφαλαίου στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) και προσθέτει πως η ανάθεση της διαχείρισης της διαδικασίας επιλογής Διαχειριστή Ταμείου και της παρακολούθησης της λειτουργίας του Ταμείου από το ΕΤΕ, διασφαλίζει, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, την επιτυχή λειτουργία του Ταμείου προς την κατεύθυνση των στόχων που έχουν καθοριστεί.

Κατά την εδώ παραμονή του, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, ο κ. Hoyer θα συνοδεύεται από άλλους αξιωματούχους της ΕΤΕπ, συμπεριλαμβανομένου και του νεοδιορισθέντα Κύπριου Αντιπροέδρου της ΕΤΕπ, Κυριάκου Κακουρή, καθώς και από αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.

Σε συνέντευξη Τύπου θα γίνει η παρουσίαση του πρώτου Ταμείου Χρηματοδότησης Κεφαλαίου στην Κύπρο (Cyprus Equity Fund) καθώς και ανασκόπηση των δραστηριοτήτων της ΕΤΕπ στην Κύπρο κατά την τελευταία δεκαετία ενόσω ο κ. Hoyer βρισκόταν στο πηδάλιο της ΕΤΕπ.

Δειτε Επισης

Το έκτακτο προσωπικό στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία αύξησε την απασχόληση στο δημόσιο
Γνωστοί Αφγανοί με κυπριακή υπηκοότητα σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ-Κατηγορούνται για διαφθορά
Μ. Κεραυνός: Η αναβάθμιση από Fitch, το νέο πλαίσιο για τις εκποιήσεις και το κρατικό μισθολόγιο
Ετοιμάζονται για να υπογράψουν συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας Κύπρος και Ιράκ
Νέα εποχή στις οικονομικές σχέσεις Κύπρου-Γαλλίας με νέα συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας
Απεργία ταχυδρομικών διανομέων μελών της «Ισότητας» μέχρι την Παρασκευή
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν σύμβαση εξάλειψης διπλής φορολογίας
«Στις πρωταρχικές μας έγνοιες η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και της υπαίθρου»
Ν. Χριστοδουλίδης: Μέτρα και δράσεις για ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής του Ακάμα
ΠτΔ: Επιβεβαιώνεται η πορεία προόδου-Οι οίκοι αξιολόγησης αναγνωρίζουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό