powered by

H αποκωδικοποίηση της φιλοσοφίας των αμοιβών-Τα κριτηρία που θέτουν οι οργανισμοί

Η ανάπτυξη των ατόμων, η προσέλκυση και διατήρηση των ταλαντούχων εργαζομένων και η υιοθέτηση καινοτόμων προσεγγίσεων είναι μερικοί από τους βασικούς πυλώνες για μια αειφόρο ανάπτυξη και επιτυχία των οργανισμών. Άλλωστε, οι εργοδότες αντιμετωπίζουν συχνά ζητήματα που αφορούν στις αμοιβές και η χρήση βέλτιστων πρακτικών για αποτελεσματική στρατηγική αποδοχών είναι καίρια.

Στην αποκωδικοποίηση της φιλοσοφίας των αμοιβών στόχευσε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που φιλοξένησε το 22ο Leadership & Human Resource Management Conference, με τη συμμετοχή στελεχών μεγάλων οργανισμών.

Στο πάνελ συμμετείχαν οι Γιώργος Χριστοδουλίδης, Head Human Resources της Ελληνικής Τράπεζας, Μαριλένα Ιορδάνου-Ιωαννίδου, Manager Rewards & Organizational Effectiveness, της Τράπεζας Κύπρου και Θεόδωρος Μίτσιγκας, General Manager της Mojasa Ltd. Οι πανελίστες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τις βασικές τάσεις στις αμοιβές και την ανταμοιβή των ταλέντων.

Ο Γιώργος Χριστοδουλίδης περιέγραψε την πολυπλοκότητα για τα τραπεζικά ιδρύματα, δεδομένου ότι οφείλουν να ακολουθούν κανόνες συμμόρφωσης, να διαπραγματεύονται με συνδικαλιστικές οργανώσεις και να έχουν παράλληλα πολλές και διαφορετικές γενιές στο εργατικό δυναμικό τους για να ικανοποιήσουν.

Οφείλουμε, είπε, να παρέχουμε διαφάνεια και μισθολογικές αυξήσεις λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ανταγωνισμός δεν περιορίζεται ανάμεσα σε τράπεζες, αλλά και με τις Forex και άλλες ΙΤ εταιρείες. Συνεπώς, οι επιβραβεύσεις των εργαζομένων και η προσαρμογή στις ανάγκες τους είναι δύο βασικά «όπλα», σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, στο νέο αυτό περιβάλλον.

Η Μαριλένα Ιορδάνου-Ιωαννίδου είπε ακολούθως ότι η ολιστική προσέγγιση είναι απαραίτητη. «Πρέπει να επιβραβεύεις το ταλέντο σου», είπε, για να εξηγήσει πως πρόκειται για μια διαδικασία που παίρνει χρόνο και που απαιτεί αλλαγή τρόπου σκέψης, τόσο από την πλευρά του εργαζομένου όσο και από την πλευρά του εργοδότη».

«Ό,τι κι αν κάνεις πρέπει να είσαι συνεπής, δίκαιος και διαφανής. Άρα, δεν θα χειριστείς διαφορετικά τον καθένα», σχολίασε αργότερα, τονίζοντας τη σημασία που έχει η καλή επικοινωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Θεόδωρος Μίτσιγκας είπε πως φιλοσοφία του οργανισμού είναι να επιβραβεύει, να παρέχει μισθούς, προνόμια και στήριξη σε ό,τι αφορά την ψυχική υγεία. «To τοπίο είναι δυναμικό ανέφερε», και πως η απόδοση των ανθρώπων δεν πρέπει να κρίνεται με βάση εξωτερικές κρίσεις, γιατί κάτι τέτοιο είναι αποτυχία της Διοίκησης.

Έθεσε ως παράδειγμα προσωπικό που εργάζεται σε εμπόλεμες ζώνες και επομένως η δουλειά του θα επηρεαστεί.

«Πέραν της στρατηγικής και του οράματος, αυτό που κοιτάζουμε εμείς είναι το μέλλον και το να έχει ο εργαζόμενος σκοπό. Μετρούμε την επιτυχία και την επικροτούμε», δήλωσε.

Τη συζήτηση συντόνισε η Κλειώ Παπαδοπούλου, Partner and Chief Inclusion & Diversity Officer της PwC Cyprus.

Δειτε Επισης

Σώμα Εθελοντών SupportCY: Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρών-Προσομοίωση και πρακτική εκπαίδευση
ΜΕΦΑΛ Δημοσία Λτδ: Πρωτοπορώντας στη νέα εποχή της υγείας με καινοτομία και όραμα
Lidl Κύπρου: Συνεργασία με «ΑΚΤΗ» για αντιμετώπιση της μάστιγας των μικροπλαστικών
Foody: Νέα λειτουργία έκτακτης ανάγκης για τους διανομείς του
Φωτεινή Τσίκκου: Η ECOMMBX υποστηρικτής των CBN Young Dragon Awards-Η σημασία των βραβείων (video)
Νίκη Ιωάννου Χανδριώτου: Γιατί η Cyta Business στηρίζει τα CBN Young Dragon Awards (video)
Έργο για μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στο λιμάνι Λεμεσού-Οι συνεργάτες της κοινοπραξίας
Φιλανθρωπική φωτογραφική έκθεση «Λεμεσός Αγάπη Μου» από Totalserve και PGE&Co
Μωρά Θαύματα: Το όραμα που έγινε πραγματικότητα και οι επόμενοι στόχοι του Συνδέσμου
ΙδΕΚ: Δυναμική κυπριακή παρουσία στο φεστιβάλ καινοτομίας SLUSH 2024