Powered by

Παγκόσμια Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας 2023 στην Κύπρο

Η «Παγκόσμια Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας», που διοργανώθηκε φέτος για 8η συνεχόμενη χρονιά, είναι μία ετήσια πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση ιταλικών φαγητών και προϊόντων στη διεθνή αγορά. Η θεματική αυτή της χρονιάς βασίστηκε στην υγιεινή και γευστική διατροφή.

Με αφορμή την «Παγκόσμια Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας» στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου, ένα Masterclass Ιταλικής Κουζίνας στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege και συγκεκριμένα στο Γαστρονομικό Αμφιθέατρο Copernicus. Το Masterclass διοργάνωσαν το Ιταλικό Πρακτορείο Εμπορίου, η Πρεσβεία της Ιταλίας στη Λευκωσία, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, τα Προγράμματα Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege και η Μονάδα Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

tony2

To Masterclass πραγματοποίησε η γνωστή Ιταλίδα Σεφ Maria Cristina Cecchini Saulini (Chef Cordon Bleu), που διακρίνεται για τις πολλές συνεργασίες της στην Ιταλία και στο εξωτερικό και την πολυετή της πείρα. Κατά τη διάρκεια του Masterclass, η σεφ ετοίμασε τρία μοναδικά πιάτα μπροστά στο κοινό, που είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει αυθεντικές ιταλικές γεύσεις.

Παρουσία του Επιτρόπου του Ιταλικού Πρακτορείου Εμπορίου Claudio Pasqualucci, εκπροσώπων της Πρεσβείας της Ιταλίας στη Λευκωσία και του επικεφαλής του τμήματος Marketing του Intercollege και της Μονάδας Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Άγγελου Ιακωβίδη, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Masterclass στο οποίο έδωσαν το παρών τους επαγγελματίες μάγειρες, σεφ, φοιτητές του Προγράμματος Επισιτιστικών Τεχνών, μέλη εκπρόσωποι των ΜΜΕ και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

tony3

Στις 15 Νοεμβρίου 2023, η «Παγκόσμια Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας» τιμήθηκε επίσης στην Υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ Έγκωμης, όπου η σεφ Saulini πραγματοποίησε ένα Italian Cooking Show, παρουσία της Εξοχότητας Πρέσβειρας της Ιταλίας στην Κύπρο κ. Federica Ferrari Bravo, και των πελατών και επισκεπτών των Υπεραγορών, που είχαν την ευκαιρία να δουν σεφ να μαγειρεύει στην κουζίνα του καταστήματος, και να δοκιμάσουν νόστιμες συνταγές.

tony4

Το Italian Cooking Show διοργάνωσαν το Ιταλικό Πρακτορείο Εμπορίου, η Πρεσβεία της Ιταλίας στη Λευκωσία και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Οι δράσεις, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας συνεχίζονται ολόκληρη τη βδομάδα στην Κύπρο, με εκδηλώσεις και προωθητικές ενέργειες σε ιταλικά εστιατόρια.

Δειτε Επισης

Έφυγε από την ζωή ο Σώτος Λοής-«Η Κύπρος αποχαιρετά ένα από τους καλύτερους κτίστες της»
Olympic Lagoon Resort: Επεκτάσεις και βελτιώσεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα (photos)
Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων-Η πρωτιά Λεμεσού και η «ισοπαλία» Λευκωσίας και Λάρνακας
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Κώστας Κουμής: Ζωτικής σημασίας η αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στο Τρόοδος
Υπογράφηκε η σύμβαση για τα κεντρικά γραφεία του Υφυπουργείου Τουρισμού στην Πάφο
Δωρεάν WiFi σε όλες τις παραλίες του Πρωταρά-Συνεργασία Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας με την Cosmos Wireless
The original pan από την Pizza Hut...Ένα ταξίδι που γράφει ακόμη ιστορία, γεμάτη στιγμές
Στρέφονται νομικά κατά της Booking.com οι ευρωπαίοι ξενοδόχοι-Στηρίζει την συλλογική δράση ο ΠΑΣΥΞΕ
Costa Coffee Κύπρου: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Barista of the Year 2025