Powered by

To Cyprus Confidential πάει Ευρωβουλή... Θα συζητηθούν τα ευρήματα της έρευνας

Τα ευρήματα της έρευνας Cyprus Confidential της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) θα συζητήσουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο οι Ευρωβουλευτές, παρουσία εκπροσώπων της Κομισιόν και του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Η συζήτηση, όπως αποφασίστηκε, θα γίνει χωρίς την έγκριση ψηφίσματος και έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τον καθορισμό της ατζέντας της Ολομέλειας στις 20 με 23 Νοεμβρίου στο Στρασβούργο, οι Ευρωβουλευτές θα συζητήσουν ποια θα πρέπει να είναι τα μέτρα της ΕΕ δεδομένων των τελευταίων αποκαλύψεων για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και παράκαμψης κυρώσεων από Ρώσους μέσω Κύπρου.

«Η τελευταία έρευνα που διεξήγαγε η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) αποκάλυψε ότι κυπριακές επενδυτικές εταιρείες και τράπεζες φέρονται να εμπλέκονται στην απόκρυψη του πλούτου των Ρώσων ολιγαρχών και δισεκατομμυριούχων που έχουν υποστεί κυρώσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Οι Ευρωβουλευτές πρόκειται να συζητήσουν με το Συμβούλιο και την Επιτροπή πώς μπορούν να κλείσουν επειγόντως και αποτελεσματικά όλα τα παραθυράκια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, και να επιταχύνουν τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τα κράτη μέλη για αυστηρότερους κανόνες κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», προστίθεται.

Δειτε Επισης

Το μήνυμα Νίκου Χριστοδουλίδη για την αξιολόγηση Fitch-«Συνεχίζουμε με σοβαρότητα…»
Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών για αξιολόγηση Fitch-Αναγνώριση της σταθερής δημοσιονομικής πορείας
Γ. Δανός: Ο CSEO εργάζεται συστηματικά για πλήρη ένταξη της Κύπρου στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος
Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Κύπρου σε Α- με σταθερή προοπτική ο Fitch… Οι κύριοι παράγοντες στους οποίους βασίστηκε
Αναβαθμίζεται το αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου-Βελτιωτικά έργα για την ομαλή λειτουργία και τη διευκόλυνση σκαφών
Φάνος Λεβέντης: Διαφωνούν και οι εργαζόμενοι με τη νομοθετική ρύθμιση των tips-Δεν θα εξυπηρετήσει τίποτα
Φρέναραν οι εγγραφές σαλούν-Οι μάρκες που πρωταγωνιστούν στην αγορά αυτοκινήτων
Ημερήσια πτώση την Παρασκευή αλλά εβδομαδιαία κέρδη στο ΧΑΚ
Νέα διαδρομή εξπρές από Ταμασσό προς Πανεπιστήμιο Κύπρου-Πότε ξεκινά
Αισιόδοξος για το μέλλον των ορεινών κοινοτήτων ο Ιωάννου-Ώθηση σε νεαρές οικογένειες να εγκατασταθούν