Πολυκλινική Υγεία: Άλλαξε σελίδα με την ένταξη στο ΓΕΣΥ και με νέο θεσμικό επενδυτή

Άλλαξε σελίδα η Πολυκλινική Υγεία, καθώς από τον Σεπτέμβριο είναι ενταγμένη στο ΓΕΣΥ, κάτι που όπως υποδεικνύει ο διευθύνων σύμβουλος της Πολυκλινικής, Δρ. Γεώργιος Ζαχαριάδης, οι ραδγαίες μεταβολές στον χώρο «επέβαλαν» την ανάγκη για προσαρμογή.

Την ίδια ώρα, η Πολυκλινική Υγεία διανύει μια μεταβατική περίοδο καθώς εισέρχεται στην ιδιοκτησία ενός έμπειρου θεσμικού επενδυτή.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο Δρ. Ζαχαριάδης αναφέρεται στις προετοιμασίες και αλλαγές που έγιναν για την ομαλή ένταξη στο ΓΕΣΥ, στις υπηρεσίες που προσφέρονται, αλλά και στο πώς θα εξυπηρετούνται πλέον οι ασθενείς που δεν είναι στο ΓΕΣΥ. Παράλληλα, αξιολογεί τον τομέα της υγεία στην Κύπρο, τονίζοντας τα άλματα προόδου που έγιναν.

«Δεν είναι τυχαίο ότι η Κύπρος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ξένων κεφαλαίων και στο χώρο της υγείας, καθώς επίσης και το ότι έχει κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα του ιατρικού τουρισμού», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Δρος Γεώργιου Ζαχαριάδη:

Από τον Σεπτέμβριο η Πολυκλινική Υγεία έχει ενταχθεί στο ΓΕΣΥ. Σε τι αλλαγές και προετοιμασίες προβήκατε και ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε;

Είναι αλήθεια πως πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή, η οποία απαιτεί χρόνο προσαρμογής σε νέα δεδομένα, νέα συστήματα πληροφορικής και νέες διαδικασίες. Παρόλα αυτά, έχει γίνει προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα, ώστε να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις αλλαγές αυτές.

Συγκεκριμένα, τρεις μήνες πριν την ένταξή μας ξεκίνησε η πραγματοποίηση εκπαιδεύσεων τόσο στο νοσηλευτικό, ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και στους εξωτερικούς συνεργάτες ιατρούς, για τη χρήση των πληροφοριακών συστημάτων του ΓΕΣΥ με σκοπό να διασφαλιστεί η επάρκεια χρήσης των συστημάτων.

Παράλληλα, προχωρήσαμε στη στελέχωση τμημάτων της Πολυκλινικής, όπως είναι το Νοσηλευτικό Τμήμα και οι Εσωτερικοί Ιατροί, το Διαγνωστικό Τμήμα (MRI, CT, Xray, Lab), το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και βεβαίως το Τμήμα Υποδοχής και Εξυπηρετησης πελατών και το Διοικητικό προσωπικό γενικότερα.

Επιπλέον έχει γίνει σημαντική επένδυση, στον τομέα των υποδομών, για τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ.

Όσον αφορά στο θέμα της 24ωρης λειτουργίας, για εμάς δεν είναι κάτι καινούριο, αφού πάντοτε η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ λειτουργούσε αδιάλειπτα όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Πόσο εύκολη ήταν η προσαρμογή του προσωπικού στα νέα δεδομένα;

Παρά τη μεγάλη αλλαγή, τόσο η εκπαίδευση που προηγήθηκε, όσο και η αφοσίωση του προσωπικού σε συνδυασμό με την έμπρακτη στήριξη που έλαβε από τη Διοίκηση, συνετέλεσαν στην ομαλή προσαρμογή στα νέα δεδομένα χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς της Πολυκλινικής.

Τι ήταν αυτό που οδήγησε στην απόφαση για ένταξη της Πολυκλινικής στο ΓΕΣΥ;

Οι ραγδαίες μεταβολές στο χώρο της υγείας «επέβαλαν» την αναγκαία προσαρμογή και την αλλαγή πλεύσης.

Αλλάξαμε σελίδα, παραμένοντας πιστοί στο όραμά μας: να είμαστε ο ηγέτης αριστείας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ως αξιόπιστος πάροχος υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας και παραμένοντας πιστοί στην αποστολή μας, να παρέχουμε κορυφαίες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες μέσω βέλτιστων και ολοκληρωμένων κλινικών πρωτοκόλλων.

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει η Πολυκλινική Υγεία μέσω του ΓΕΣΥ;

Από τις 25 Σεπτεμβρίου 2023, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ έχει ενταχθεί στο ΓεΣΥ, προσφέροντας το σύνολο των υπηρεσιών της στους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων των Διαγνωστικών Τμημάτων μας, του Μαιευτικού μας Τμήματος, του Χειρουργικού, του Οφθαλμιατρικού, του Παιδιατρικού και του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα.

Μέχρι το τέλος του χρόνου, στις προσφερόμενες υπηρεσίες μας θα προστεθεί και Ογκολογικό τμήμα.

Πώς η Πολυκλινική Υγεία θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους ασθενείς που δεν είναι ενταγμένοι στο ΓΕΣΥ;

Η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ συνεχίζει να δέχεται περιστατικά που καλύπτονται ασφαλιστικά ή μέσα από την πληρωμή του ίδιου του ασθενούς.

Δηλαδή, αν κάποιος ασθενής έχει παραπεμπτικό από ιατρό μη ενταγμένο στο ΓΕΣΥ για κάποιες διαγνωστικές εξετάσεις, μπορεί να τις πραγματοποιήσει στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, καλύπτοντας είτε ο ίδιος, είτε η ιδιωτική του ασφάλεια το οικονομικό σκέλος.

Το ίδιο ισχύει και για ιατρικές πράξεις, οι οποίες δεν καλύπτονται από το ΓΕΣΥ, όπως είναι τα χειρουργεία αισθητικών επεμβάσεων.

Επιπλέον, ασθενείς οι οποίοι δεν είναι δικαιούχοι του ΓΕΣΥ, είτε στο πλαίσιο Ιατρικού Τουρισμού, είτε διαμένοντες στην Κύπρο μη δικαιούχοι, μπορούν να λάβουν το σύνολο των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχει η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ ως ιδιώτες.

Πρόσφατα η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού δημοσίευσε ότι εξετάζει την απόκτηση μετοχικού κεφαλαίου της Πολυκλινικής από τη Netlana Investments Ltd (μέσω της Mildena Investments Ltd). Πού βρίσκεται η συγκεκριμένη διαδικασία και τι αλλαγές θα επιφέρει; Θα δούμε κι άλλες αλλαγές στο μετοχικό κεφάλαιο στο προσεχές διάστημα;

Στο παρόν στάδιο η Πολυκλινική διανύει μια μεταβατική περίοδο και εισέρχεται στην ιδιοκτησία ενός έμπειρου θεσμικού επενδυτή που θα βοηθήσει την κλινική να πετύχει τους στόχους της στο βέλτιστο δυνατό βαθμό αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητές της, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των ασθενών και του προσωπικού της.

Περισσότερα για το θέμα αυτό θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Πώς αξιολογείτε γενικότερα τον τομέα της υγείας στην Κύπρο; Πού χρήζει βελτίωσης;

Ο χώρος της υγείας στην Κύπρο έχει πραγματοποιήσει πολύ σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια, τόσο σε υποδομές, όσο και σε επιστημονικό ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Κύπρος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ξένων κεφαλαίων και στο χώρο της υγείας, καθώς επίσης και το ότι έχει κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα του ιατρικού τουρισμού.

Θεωρώ ότι αξιοποιώντας το ανθρώπινο κεφάλαιο και διασφαλίζοντας την ανθρωποκεντρική προσέγγιση σε συνδυασμό με τη συμπονετική φροντίδα στις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας, η Κύπρος δε θα έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από άλλες χώρες που κατέχουν ηγετική θέση στον τομέα της υγείας.

  • Η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ:

Η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ ιδρύθηκε το 1983 στο κέντρο της πόλης της Λεμεσού, ενώ υποδέχθηκε τους πρώτους ασθενείς το 1987. Εδώ και 36 χρόνια η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ πρωτοπορεί, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με γνώμονα πάντα τον ασθενή, εφαρμόζοντας τα πλέον προηγμένα και επιστημονικά αποδεδειγμένα ιατρικά πρωτόκολλα και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Από τις 25 Σεπτεμβρίου 2023, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, έχει ενταχθεί στο ΓεΣΥ, προσφέροντας το σύνολο των υπηρεσιών της στους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένου και του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Η Διοίκηση της Πολυκλινικής έχει υιοθετήσει ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης που περιλαμβάνει τις πλέον καταξιωμένες διεθνείς διαπιστεύσεις και πιστοποιήσεις (ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 15189:2012, ISO 27001:2013, ISO 45001:2018, ISO 22000:2018, CHKS, Cyber Essentials Plus).

Βάσει αυτών, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ είναι σε θέση να διασφαλίσει την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, ιατρικών – νοσηλευτικών και φιλοξενίας – εξυπηρέτησης, στο πλέον ασφαλές περιβάλλον, τόσο για τους εργαζομένους, όσο και για τους ασθενείς και συνεργάτες ιατρούς.

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών