Υφυπουργείο Ναυτιλίας: Σε λειτουργία από τη Δευτέρα το One-Stop Shop

Σε λειτουργία τίθεται από την ερχόμενη Δευτέρα το μονοθυριδικό ναυτιλιακό κέντρο εξυπηρέτησης (One-stop-shop shipping centre) στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας, αρχής γενομένης με υπηρεσίες του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, ανακοίνωσε η αρμόδια Υφυπουργός Μαρίνα Χατζημανώλη.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Κέντρου, η κ. Χατζημανώλη ανέφερε ότι σκοπός του Υφυπουργείου είναι η σταδιακή διεύρυνση των υπηρεσιών του Κέντρου, ώστε όλες οι συναλλαγές με κυβερνητικά τμήματα και υπηρεσίες, που σχετίζονται, με την ναυτιλία να διεκπεραιώνονται από το Κέντρο.

Όπως ανέφερε, κάθε Δευτέρα το Κέντρο, που θα λειτουργεί στα γραφεία του Υφυπουργείου στη Λεμεσό, θα παραλαμβάνει αιτήσεις για τις οποίες απαιτεί φυσική παρουσία για τη λήψη βιομετρικών στοιχείων για έκδοση βεβαιώσεων εγγραφής πολιτών χωρών της ΕΕ που θα εργοδοτούνται στην Κύπρο, από ναυτιλιακές εταιρείες και θα λαμβάνονται οι αιτήσεις για έκδοση δελτίων διαμονής για τα μέλη των οικογενειών των πολιτών της ΕΕ, που δεν είναι οι ίδιοι πολίτες της Ένωσης.

Επίσης θα παραλαμβάνει αιτήσεις για εκδόσεις ανανεώσεις αδειών προσωρινής διανομής και απασχόλησης στην Κύπρο πολιτών τρίτων χωρών που θα εργοδοτούνται από ναυτιλιακές εταιρείες και για τη διευθέτηση της διαμονής των μελών οικογένειας των πολιτών τρίτων χωρών που εργοδοτούνται από ναυτιλιακές εταιρείες.

Η κ. Χατζημανώλη είπε επίσης ότι η εξυπηρέτηση θα αφορά όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες όσο και εταιρείες, οι δραστηριότητες των οποίων είναι συναφείς με τη ναυτιλία και εδρεύουν στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την κ. Χατζημανώλη, το έργο υλοποιείται σε στενή συνεργασία με το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο έχει παράσχει μεταξύ άλλων και την απαραίτητη τεχνογνωσία, εξοπλισμό πληροφορικής και προσωπικό.

Ουσιαστικά όπως εξήγησε με την υπηρεσία αυτή, το Υφυπουργείο διευκολύνει τις ενδιαφερόμενες εταιρείες αφού με την υφιστάμενη κατάσταση, θα έπρεπε να κλείνουν ραντεβού στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού, να μετέβαιναν στη Λευκωσία για να εκτελέσουν τις συναλλαγές αυτές, οι οποίες μπορεί να μην ολοκληρώνονταν σε μια μόνο μέρα.

Απώτερος στόχος του Κέντρου, τόνισε, είναι η διεύρυνση των θεμάτων που αφορούν την ναυτιλιακή βιομηχανία, ώστε όλες οι σχετικές με την ναυτιλία συναλλαγές που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα άλλων κυβερνητικών Τμημάτων, Υπουργείων να πραγματοποιούνται από το ίδιο σημείο, δηλαδή από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Όπως ανέφερε η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών του Υφυπουργείου αποτελεί μια από τις κύριες προτεραιότητες του υφυπουργείου αλλά του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

«Στηρίζουμε την ναυτιλιακή βιομηχανία η οποία αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης με σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας. Και δρομολογούμε πολιτικές και δράσεις που υπηρετούν τη στρατηγική μας για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών