Το θρίλερ για το «Αφροδίτη» και ο μονόδρομος για συμφωνία με την Chevron

Σε πραγματικό θρίλερ τείνει να εξελιχθεί η διαπραγμάτευση μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Chevron προς επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με το πλάνο ανάπτυξης του κοιτάσματος «Αφροδίτη».

Μολονότι είναι απόλυτα φυσιολογικό το κάθε ένα από τα εμπλεκόμενα μέρη να θέλει να διασφαλίσει και να πετύχει εκείνο το οποίο από την δική του σκοπιά κρίνει ως την πλέον συμφέρουσα λύση, η πραγματικότητα είναι πως ως Κυπριακή Δημοκρατία σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν προς το συμφέρον μας και σαφώς δεν μας...παίρνει να χάσουμε τον αμερικανικό κολοσσό.

Για λόγους όχι μόνο που άπτονται του γεωτρητικού μας προγράμματος, αλλά για ευρύτερους πολιτικούς, οικονομικούς και επιχειρηματικούς, η κατάληξη σε συμφωνία με την Chevron είναι μονόδρομος και αυτή πρέπει και επιβάλλεται να είναι η μοναδική μας επιδίωξη.

Κάτι για το οποίο ουδόλως αμφιβάλουμε, αλλά το οποίο για να έχει περισσότερες πιθανότητες να συμβεί, καλό θα ήταν να αποφεύγονται δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις που δεν συντείνουν προς την κατεύθυνση επίτευξης του σκοπού, αλλά αντιθέτως προκαλούν αισθήματα δυσφορίας και καχυποψίας.

Χρειάζονται εξαιρετικά προσεκτικοί και λεπτοί χειρισμοί λοιπόν, και κυρίως, όχι δηλώσεις εντυπωσιασμού που μόνο επιζήμιες μπορούν να αποδειχθούν για τη διαπραγμάτευση. Και ο πρώτος που πρέπει να αποφεύγει τέτοιου είδους χειρισμούς και δηλώσεις, δεν είναι άλλος από τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό, δηλαδή τον Ενέργειας, Γιώργο Παπαναστασίου.

Δειτε Επισης

Ισχυρές προσωπικότητες του κυπριακού επιχειρείν στο πλευρό του Χαράλαμπου Προύντζου
Η κριτική και η αναγνώριση του έργου που επιτελεί ο Γιάννης Παναγιώτου
Το μέγεθος της Eurobank ιδίοις ομάσσοι-Μια μοναδική εμπειρία
Η ενιαία εποπτική αρχή και η «μονοκόμματη» στάση του Δικηγορικού Συλλόγου
Οι «δηλητηριασμένες» λέξεις του Χρήστου Στυλιανίδη που εξόργισαν τον John Christodoulou
Η φημολογία για Κεραυνό-Κουμή και η... ψήφος εμπιστοσύνης που πήραν από Χριστοδουλίδη
Επιχειρηματικό κέντρο μάι άς
Έπλεξε το εγκώμιο και έστειλε μηνύματα για τον Διοικητή Ηροδότου ο Αγκαστινιώτης
Τι βρέθηκε στο… μενού εξόρμησης Κωνσταντίνου Πετρίδη και Παύλου Ιωάννου στα ορεινά
Η Black Friday που ατόνησε και ο θεσμός που πρέπει να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη