Νέα έργα εμπλουτίζουν τις υποδομές της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Πάφο

Νέα δεδομένα φέρνει η άφιξη της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο όσον αφορά την αναπτυξιακή πορεία της πόλης, αλλά και τις στεγαστικές της ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Πάφου ανέλαβε τον σχεδιασμό φοιτητικών εστιών, έργο με συνολικό κόστος €11.750.000 πλέον Φ.Π.Α., καθώς και άλλων επιπλέον έργων, όπως την ανέγερση χώρων άθλησης και αναψυχής.

Ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων του κτηρίου της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, αναφέρθηκε στα έργα που ο Δήμος ανέλαβε τον σχεδιασμό τους, τα οποία θα εμπλουτίσουν τις υποδομές της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

pafosestia2

Εστία 203 δωματίων

Το πρώτο έργο είναι η Φοιτητική Εστία Δήμου Πάφου, όπου οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν εντός Οκτωβρίου. Χωροθετείται σε τεμάχιο γης μερικές δεκάδες μέτρα από το χώρο του πανεπιστημίου, που απέκτησε πρόσφατα ο Δήμος.

Το έργο με συνολικό προϋπολογισμό €11.750.000 πλέον Φ.Π.Α., θα έχει δυναμικότητα 203 δωματίων. Τα 203 δωμάτια θα είναι έτοιμα εντός 11 μηνών, μετά από υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πάφου και της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας Α.Ν. Ioannou Construction Ltd.

pafosestia

Το δεύτερο έργο είναι η διαμόρφωση 32 τεμαχίων γύρω από το Κτήριο της Σχολής, σε χώρους άθλησης και αναψυχής και σε χώρους στάθμευσης για την κάλυψη των αναγκών που δημιουργεί η λειτουργία της Σχολής.

«Ο στόχος είναι η δημιουργία συνεργειών στο πλαίσιο ενός συμπλέγματος υποδομών με τον ίδιο παρονομαστή», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πάφου, κατά την ομιλία του.

Σχετικά με το κτήριο της σχολής, ο κ. Φαίδωνος σημείωσε πως το συνολικό κόστος ανήλθε σε €20,3 εκατ. περιλαμβανομένου του Φ.Π.Α., εκ των οποίων τα €2,8 εκατ. έχει αναληφθεί από το ΤΕΠΑΚ και το υπόλοιπο από το Πρόγραμμα Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε επίσης στην τεράστια συμβολή που θα έχει η σχολή του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο ως προς την αναζωογόνηση και ποιοτική αναβάθμιση της τουριστικής βιομηχανίας ολόκληρης της επαρχίας αλλά και της Κύπρου στο σύνολό της.

Όπως είπε ο κ. Φαίδωνος, η μεγάλη προοπτική και πρόκληση είναι η διασύνδεση της σχολής με την τουριστική βιομηχανία και αγορά της επαρχίας και όχι μόνο, γεγονός που θα λειτουργήσει αποφασιστικά και εξελικτικά σε καταλυτικό βαθμό στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε καλά καταρτισμένο προσωπικό σε όλο το φάσμα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

«Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας της επαρχίας μας, τους καλώ να αδράξουν αυτή τη μεγάλη ευκαιρία και προοπτική και να συνεργαστούν ανοικτόμυαλα με τη σχολή και τους ανθρώπους της, έτσι ώστε το τουριστικό μας προϊόν να εμπλουτιστεί και αναβαθμιστεί προς όφελος της οικονομίας της επαρχίας και, βεβαίως, των επιχειρήσεών τους», κατέληξε ο δήμαρχος Πάφου.

Το κτήριο της σχολής του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο:

528900_1002

528900_1008

528900_1009

Δειτε Επισης

Setai Residences: Η ιδανική επένδυση από την Karma Developers
ΕΒΕ Λεμεσού: Αφυπηρετεί ο επί 25 χρόνια γενικός διευθυντής, Χρήστος Αναστασιάδης
My Creative Ideas: Ολοκληρωτικές προσεγγίσεις στο σύγχρονο μάρκετινγκ
China Spice και Montparnasse ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Έγκωμη
Τα «απροσδόκητα κέρδη» των τραπεζών και μια προβληματική… εξίσωση από το ΑΚΕΛ
Από έργα υψηλών προσδοκιών για τον τόπο σε μεγάλους...πονοκεφάλους-Ψάχνει θεραπείες η Κυβέρνηση
Δίωρη συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη για το τερματικό-Ουδέν ανακοινώσιμο
Δήμος Έγκωμης: Θέμα της Κυβέρνησης η αξιοποίηση της Κρατικής Έκθεσης
SoftOne Technologies Α.Ε.: Οι τρεις εταιρείες που προχωρούν σε απόκτηση κοινού ελέγχου επί της εταιρείας
Φρίξος Λάρκος: Η Crowdbase και η αυξανόμενη εξοικείωση των Κύπριων επενδυτών με το crowdfunding