Τις χρόνιες προκλήσεις για τη ναυτιλία ανέλυσαν Μ. Χατζημανώλη και Arsenio Antonio Dominguez

Η υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη και ο Arsenio Antonio Dominguez Velasco, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα ως νέος Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) την 1η Ιανουαρίου 2024, αντάλλαξαν απόψεις στο πλαίσιο του Συνεδρίου Maritime Cyprus που διεξάγεται στη Λεμεσό.

Στο συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν περίπου 900 εκπρόσωποι από όλο τον κόσμο αποτελεί μια καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνεται από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και την Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών.

Σε διάλογο στη σκηνή του συνεδρίου, η Μαρίνα Χατζημανώλη και ο Arsenio Antonio Dominguez Velasco συζήτησαν τα μελλοντικά του σχέδια για τον ΙΜΟ και πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν καλύτερα ορισμένες από τις πιο σημαντικές χρόνιες προκλήσεις για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Και οι δύο συμφώνησαν σε πολλά σημεία, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης προσέλκυσης νέου αίματος στον ναυτιλιακό τομέα και ενθάρρυνσης της διαφορετικότητας, μεταξύ άλλων.

Από την ίδρυσή του το 1989, το Maritime Cyprus έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα ναυτιλιακά συνέδρια του κόσμου, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων πλοιοκτητών, στελεχών ναυτιλίας, ρυθμιστικών αρχών και κρατικών αξιωματούχων από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων ομιλητών υψηλού επιπέδου.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές του, η Maritime Cyprus παρέχει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με την ισχυρή ναυτική παράδοση της Κύπρου και το ναυτιλιακό cluster στη Λεμεσό. Η εκδήλωση στοχεύει επίσης να βοηθήσει να διασφαλίσει ότι η Κύπρος θα διατηρήσει και θα ενισχύσει τον ρόλο της ως ένα προηγμένο, ενεργό, ανταγωνιστικό θαλάσσιο έθνος με θετική συμβολή τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς.

Δειτε Επισης

V. Aharonson: Οι μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των ασθενών μετασχηματίζουν την υγεία
Cyta και Super FM γιορτάζουν με ολοήμερο live link στην Αθηένου την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών
Έρευνα: Αυτές είναι οι αντιλήψεις των πολιτών για το ΓεΣΥ-Θετικό πρόσημο, βελτίωσε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας
Στο μεγάλο δίκτυο του Propeller Club ΗΠΑ και επίσημα η Κύπρος-Στόχος η ενίσχυση της ναυτιλιακής συνεργασίας
Ιάκωβος Γαλανός: Αναγκαία τα ESG στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη
Προκλήσεις της ναυτιλίας συζήτησαν Αννίτα Δημητρίου-Ένωση Πλοιοκτητών
Η αποτίμηση των πολιτών για το ΓεΣΥ πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του-Αποκαλυπτικά ευρήματα
Πώς θα επιτευχθεί η ποιοτική αναβάθμιση του ΓεΣΥ
Γιώργος Παμπορίδης: Τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο
Robert Yates: Αυτές είναι οι βέλτιστες πρακτικές για επιτυχημένα εθνικά συστήματα υγείας