Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Τις χρόνιες προκλήσεις για τη ναυτιλία ανέλυσαν Μ. Χατζημανώλη και Arsenio Antonio Dominguez

Η υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη και ο Arsenio Antonio Dominguez Velasco, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα ως νέος Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) την 1η Ιανουαρίου 2024, αντάλλαξαν απόψεις στο πλαίσιο του Συνεδρίου Maritime Cyprus που διεξάγεται στη Λεμεσό.

Στο συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν περίπου 900 εκπρόσωποι από όλο τον κόσμο αποτελεί μια καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνεται από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και την Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών.

Σε διάλογο στη σκηνή του συνεδρίου, η Μαρίνα Χατζημανώλη και ο Arsenio Antonio Dominguez Velasco συζήτησαν τα μελλοντικά του σχέδια για τον ΙΜΟ και πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν καλύτερα ορισμένες από τις πιο σημαντικές χρόνιες προκλήσεις για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Και οι δύο συμφώνησαν σε πολλά σημεία, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης προσέλκυσης νέου αίματος στον ναυτιλιακό τομέα και ενθάρρυνσης της διαφορετικότητας, μεταξύ άλλων.

Από την ίδρυσή του το 1989, το Maritime Cyprus έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα ναυτιλιακά συνέδρια του κόσμου, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων πλοιοκτητών, στελεχών ναυτιλίας, ρυθμιστικών αρχών και κρατικών αξιωματούχων από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων ομιλητών υψηλού επιπέδου.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές του, η Maritime Cyprus παρέχει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με την ισχυρή ναυτική παράδοση της Κύπρου και το ναυτιλιακό cluster στη Λεμεσό. Η εκδήλωση στοχεύει επίσης να βοηθήσει να διασφαλίσει ότι η Κύπρος θα διατηρήσει και θα ενισχύσει τον ρόλο της ως ένα προηγμένο, ενεργό, ανταγωνιστικό θαλάσσιο έθνος με θετική συμβολή τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς.

Δειτε Επισης

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο στη Ναυτιλιακή Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου
Lidl Κύπρου: Στηρίζει για ακόμα μια χρονιά το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου
Ενεργή παρουσία της Alpha Bank Cyprus Ltd στο 11ο Banking Forum & FinTech Expo
Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών ενώνουν δυνάμεις
EIMF: Παρουσιάζει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master in Governance, Risk and Compliance
Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
ΠΔΣ: Ανάληψη ουσιαστικών μέτρων για πάταξη της διαφθοράς-Υπονομεύει το κράτος δικαίου
Η ετοιμότητα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου
Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα