Ο EuroAsia Interconnector γίνεται... ΑΔΜΗΕ-Ικανοποίηση Παπαναστασίου για την συμφωνία

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, για την ανάληψη υλοποίησης του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ, Κύπρου, Κρήτης και ηπειρωτικής Ελλάδας από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ενέργειας της Ελλάδας (ΑΔΜΗΕ).

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Παπαναστασίου αναφέρει ότι «ο ορισμός του ΑΔΜΗΕ ως φορέα υλοποίησης και project promoter, ενός οργανισμού με μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στην ολοκλήρωση έργων αυτού του βεληνεκούς, θεωρούμε πως διασφαλίζει ότι το μεγαλεπήβολο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης θα τεθεί ταχύτατα σε τροχιά υλοποίησης».

Όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή η EuroAsia Interconnector Limited και ο ΑΔΜΗΕ, οι δύο πλευρές συνήψαν συμφωνία για τον ορισμό του δεύτερου ως φορέα υλοποίησης και project promoter του έργου της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

«Στο πλαίσιο αυτό, οι δυο εταιρείες προχώρησαν από κοινού στην ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κυβερνήσεων και εμπλεκόμενων αρχών της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ», αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι η EuroAsia Interconnector Ltd και ο ΑΔΜΗΕ θα συνεργαστούν στενά, ώστε η ομαλή μετάβαση στο νέο Φορέα Υλοποίησης για το έργο της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ να είναι ταχεία όπως απαιτεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου και αναμένουν οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Δειτε Επισης

Great Sea Interconnector: Κερδίζει έδαφος η μετοχική συμμετοχή της Κ.Δ.-Στα 100 εκατ. το ποσό που θα καταβάλει
Ξεκαθαρίζει για Chevron ο Λετυμπιώτης-«Υπάρχει συμφωνία για τα επόμενα βήματα»
Ενδιαφέρον από επενδυτικά ταμεία κρατών της περιοχής για τον Euroasia
Πολλαπλά οφέλη για τη γεωργία από την εγκατάσταση αγροφωτοβολταϊκών
Coral Cyprus (Shell Licensee): Μια εντυπωσιακή κοινωνική και περιβαλλοντική δράση
Διαγωνισμό μίσθωσης γης για έργα ΑΠΕ προκήρυξε η ΑΗΚ
Κηροζίνη και φέτος από τα πρατήρια μέσω κερματοδέκτη
Συστήνεται νέα εταιρεία ειδικού σκοπού για την ηλεκτρική διασύνδεση-Πώς μπαίνουν στην εξίσωση τα ΗΑΕ
ΡΑΕΚ: Αναγκαία η αναβάθμιση δικτύου για διείσδυση των ΑΠΕ
Ζητά παράταση για την τεχνοοικονομική μελέτη ανάπτυξης του «Αφροδίτη» η Chevron